Jeg har i det siste fått vite at siden jeg har revmatisme, er det viktig at jeg drikker vin med lavt syreinnhold. Jeg er glad i franske viner.
Er det noen som har noen bra tips til franske hvitviner med lavt syreinnhold? Jeg tok 3 glass av en chablis i går, og har sykdomsoppbluss i dag. Forrige helg drakk jeg 3 glass av en Sancerre, men husker ikke hvilken. Den reagerte jeg ikke på. Skulle gjerne visst hvilken det var....
Vel, generelt er det jo høyere syre jo kjøligere klima druene har vokst i, og dessuten (paradoksalt nok) ofte høyere syre i søt vin enn i tørr (som motvekt til sukkeret). Chablis er vel kjent for å ha mye syre, men det ligger ikke mye nord for Sancerre, så det burde egentlig ikke være stor forskjell. Prøve noe fra Rhône? Bourdeaux? Eller Greco di Tufo fra Campania eller assyrtikovin fra Santorini (faktisk overraskende godt, prøv Gaia Thalassitis!) hvis det ikke absolutt må være fransk?