Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal dere bake boller i helga?

#1

zinatara sa for siden:

Kom en dame på døra i dag med fastelavnsris til salgs. Så da har vi jo en unnskyldning for å bake i helga.

Så hva slags boller baker dere? Og er det noen som har tips om gode oppskrifter?


#2

Macky sa for siden:

Har vurdert det ja, bakte havreboller idag, og de var skikkelig god:-)



#4

Matilda sa for siden:

Jeg synes det må være fastelavnsboller på fastelavnssøndag, ja, men har vel ikke finni den perfekte oppskriften. I år har jeg planer om å gå for den varianten som funker best, så langt: Få faren min til å bake. :glis: Vi er bedt i bryllup på lørdag, ungene skal til foreldrene mine. Det passer helt perfekt å få servert boller når vi skal hente dem ... Pappa pleier å bake noe med ungene når de er der uansett. :knegg:


#5

Syrinx sa for siden:

Ja, det blir boller. Bruker min vanlige bolleoppskrift, det blir skikkelig gode og luftige boller.
Fyller med marsipan, krem og syltetøy.


#6

løve70 sa for siden:

Boller blir det ja. Skal på hytta med min mor og hun har visst planer om både rosinboller og berlinerboller i tillegg til vanlige.

Denne oppskriften er så langt den beste jeg har funnet på kanelsnurrer:
Kanelsnurrer

Til ca 20 - 24 boller trenger du:

50 gram gjær
5 dl lunken H-melk
150 gram sukker
15 gram salt
15 gram kardemomme
1 kg hvetemel
1 stort egg
150 gram mykt smør i terninger

Fyll:

125 gram mykt smør
125 gram sukker
2 ss kanel

sammenvispet egg til pensling
perlesukker

Ha alle ingredienser unntatt smøret i en bolle og elt i ca 8-10 minutter til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i terninger, og elt i ca 10 minutter til. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Kjevle ut deigen til et rektangel, ca 40 x 50 cm.
Smør smøret jevnt utover. Strø over sukker og kanel.
Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over.
Kjevle ut deigen igjen til en leiv på ca 30 x 50 cm.
Del leiven i tynne strimler på tvers. Snurr hver strimmel og knyt sammen til en knute.
Legg bollene på bakepapirkledte stekeplater med litt avstand fra hverandre. Dekk til med et kjøkkenhåndkle.
Etterhev bollene i ca 45 minutter.
Pensle med sammenvispet egg, og strø over perlesukker.
Stek bollene ved 200 grader i ca 12-16 minutter. Ikke stek for lenge. (Jeg måtte steke mine ganske lenge, 16-17 min - de var ganske store)
Avkjøl på rist


#7

Odelia sa for siden:

Jepp! Vanlige hveteboller med syltetøy og krem (og uten krem for de av oss som skal ha det) eller vaniljekrem, med melis på toppen :nam:


#8

Palmen sa for siden:

Jeg skal bake! Her blir det antagelig bare vanlige rosinboller, ingen av oss er veldig glade i boller med krem. Men rosinboller og kanskje et melisdryss på toppen blir det. :)


#9

Cuyahoga sa for siden:

Jupp! Enten helt vanlige hveteboller, eller vanlige hveteboller med sjokoladebiter. :namnam:


#10

veobra sa for siden:

Ja, vi skal bake vanlige hveteboller. De serveres med krem og melis, og syltetøy hvis ungene ber om det. Jeg synes ikke det er så viktig med syltetøy.


#11

Odelia sa for siden:

Åhhhh :nam: Eller vaniljekrem sprøytet inni :nam: Jeg bør visst pelle meg langt ut av tråden om jeg ikke skal rulle før helga :knegg:


#12

Taien sa for siden:

Her blir det boller med vaniljekrem. Og kanelknuter.


#13

Tallulah sa for siden:

Jepp, men ikke med krem. Jeg bruker bolleoppskriften fra det søte liv, der man koker opp melk og melis, og tenker å dytte ulike godsaker i midten; sjokolade, seigmenn og marshmallows.


#14

Guttemammis sa for siden:

Seff! Bollemesteren skal bake deilige og luftige boller. :kry:
Knar inn smøret i deigen, i stedet for å smelte med melken, da blir deigen fantastisk. :nemlig:

Pleier å piske krem, men mannen jobber helg og det er han som er mest glad i det,
så da blir det nok bare boller (kanskje med melis eller smeltet sjokolade på).


#15

Malama sa for siden:

Jepp, det skal bakes boller, selvsagt. Serveres med krem og melisdryss.


#16

IzziCreo sa for siden:

Ja, selvsagt :D Men denne gangen skal jeg teste å bake med spelt siden jeg ikke tåler hvete lengre. Blir spennende og håper på et supert resultat. Bruker oppskriften til enn venninne. De er himmelske :hjerter:


#17

frukt sa for siden:

:niks:
Har bare dårlige erfaringer med glutenfri gjærbakst så det orker jeg ikke å styre med.


#18

Darth sa for siden:

Er det nå på søndag det er fastelavn, ja. Jeg trodde det var søndag som gikk, da jeg kom i butikken på lørdag solgte de fastelavnsboller, og jeg fortet meg å kjøpe krem. :knegg:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, får familien på middagsbesøk og boller. Hvordan vi skal orke boller etter middag er et mysterium, men jeg får lage en liten porsjon og vente et par timer etter maten før jeg serverer dem, hehe. Tenker å fylle noen med (havre)bringebærkrem og noen med kardemommefyll, eller sånne svenske semlor.


#20

Myria sa for siden:

For oss er det vannbakkels med fyll som er fastelavnsboller, og ikke vanlige hveteboller, så det skal jeg nok lage til helgen.


#21

Nenne sa for siden:

Jeg trodde fastelavn var for halvannen uke siden jeg. :confused: Hvor har jeg det fra da?


#22

millact sa for siden:

Ja det skal vi.


#23

Lavender sa for siden:

Vi skal visst det. Eldste leste oppskrift i dagens Junior. Jeg orker ikke krem, er det lov med vaniljekrem? Eller blanding av de to?


#24

Fløyel sa for siden:

Alltid boller på fastelavenssøndag! Jeg bruker møllerens boller (ferdig pakke på butikken) med søtgjær, litt kardemomme, H-melk og meierismør, de blir gode.


#25

Susse sa for siden:

Jeg jobber,men mellombror på 11 skal bake boller til de som er hjemme.


#26

millact sa for siden:

Høres gode ut! Pleier å bruke Møllerens jeg også, men skal tilsette disse ingrediensene.


#27

Christa sa for siden:

Etter vesla fikk Aftenposten Junior i dag med oppskrift til fastelavensboller så skal vi det. Jeg vil ha kardemomme i mine boller så det slenger jeg oppi da det ikke var det i Junior sin oppskrift som skal brukes på søndag. :jupp:


#28

Madicken sa for siden:

Jeg baker nok sammen med barna, og fyller bollene med en blanding av pisket krem og vaniljekrem og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Og rosa melisdryss på toppen.


#29

Ole Brumm sa for siden:

Antar det blir boller av ett eller annet slag...


#30

ingling sa for siden:

Ja, boller må vi ha. Speltboller her i huset, og havrekrem med bringebærsyltetøy til fyll tenker jeg.


#31

Pingis sa for siden:

Jeg og sjuåringen har drømt om fastelavnsboller i månedsvis, så gjett om vi skal ha boller! Rosinboller med krem og rørte jordbær, og melisdryss på toppen. :nam:


#32

maggypop sa for siden:

Ja, kanskje det? Da jeg vokste opp hadde vi ofte vannbakkels til fastelavn. Det er jo også godt. Hmmmm...


#33

Neket sa for siden:

Jepp, med krem inni og melis oppå. Nam. Jeg må forresten huske å kjøpe fjær. Note to self.


#34

My sa for siden:

Vi bruker hveteboller, men da en oppskrift som inneholder egg, og litt mer smør enn vanlig. Krem inni, melisdryss oppå. :nam:


#35

GinaK sa for siden:

Da må det bakes boller på søndag.
Smeltet sjokolade på toppen hørtes digg ut. Kanskje vi prøver det. :)
Det blir noen med krem og melis og noen med vaniljekrem inni, tenker jeg.


#36

IzziCreo sa for siden:

Kan absolutt anbefale Regal sin ferdigblanding også altså. Hvis man ikke vile bake de fra bunnen selv. De er nydelige.

Og så pensler jeg med Melange. Det er min lille prikk over i'en :hjerter:


#37

carmenzita sa for siden:

Ja, det blir boller, skal prøve meg på å sprøyte vaniljekrem i midten og med melisglasur. Skikkelig klissete med andre ord.


#38

Drømmedama sa for siden:

Bruker vanlig bolledeig, har i egg for ekstra luftighet. Pisket kremfløte blandet med vaniljekrem i midten, melisdryss på toppen.


#39

Høns sa for siden:

Selvsagt. Fastelavnsboller hører med til Fastelavn :)


#40

Guttemammis sa for siden:

Hvordan gjør du det?


#41

Che sa for siden:

schakendaboller må det nok bli.
Går nok for vaniljekrem i midten - av typen "dele opp og smøre inn" - ikke sprøytevarianten.

Vurderer dog å forsøke meg på kaldheving denne gangen.


#42

Madicken sa for siden:

Jeg bruker vanlig kremsprøyte til å få vaniljekremen inn i bollene. Det er viktig å bruke litt tynn sprøytespiss.


#43

polarjenta sa for siden:

Nei, tviler på at det blir noen bollebaking her.


#44

Joy Stark sa for siden:

Jeg skal bake med barna tenkte jeg. Det er så koselig.
Jeg kunne godt tenkt meg boller med vaniljekrem :nam: men jeg får ikke til å lage vaniljekrem. Jeg har prøvd flere ganger. Piano vaniljekrem utgår, får ikke tak i den her jeg bor. Noen som har en idiotsikker vaniljekrem oppskrift?


#45

amylin sa for siden:

Blir boller her også! Bruker ikke vaniljekrem, men vanlig krem. Kanskje jeg skal prøve vaniljekrem i år?


#46

Ru sa for siden:

Ja. Jeg har en pakke fra Møllerens i bakhånd, og har tatt rørte jordbær opp av frysern.
Mulig jeg gidder jeg å bake fra bunn. Får se.
:trøtt og sliten:


#47

Matilda sa for siden:

Jeg indoktrinerte toåringen, så tok han seg av resten. :glis: Det første han ba om da han kom til besteforeldrene var å få bake boller, og heldigvis hadde faren min kjøpt inn alt de trengte allerede. [noparse]:snik:[/noparse]


#48

Odelia sa for siden:

Så deilig, Matilda! Her ble det bollebaking i dag, med ny oppskrift for nysgjerrighetens del, og så knabba jeg tipset her inne et sted om å kna margarinet inn i deigen i stedet for å smelte det og det gjorde underverker! La til litt ekstra ingredienser, og det ble veldig gode og luftige boller. Gadd ikke sprøyte vaniljekrem/sjokolade inn i dem siden jeg måtte trille dem ut før vi fikk besøk bånn gass, men laget en del skoleboller så jeg har til barseltreffet på mandag.



#50

Filifjonka sa for siden:

Jeg skal på fastelavnsfest, så jeg tipper det blir boller å få der. Ellers så er ikke boller med krem (og/eller syltetøy/marsipan) :skremt: min greie i det hele tatt, men gode rosinboller, kanelboller eller boller med vaniljekrem sier jeg ja takk til. :)


#51

jolie sa for siden:

Jeg skal bake, også får kidsa dem servert når de kommer hjem fra pappaen sin. Skal prøve å rive litt marsipan og ha bringebærsyltetøy i kremen.


#52

Dixie Diner sa for siden:

Mens jeg triller boller, klemmer en bolle flat, legger vaniljekrem på midten, bretter sidene inn over kremen og triller forsiktig igjen og legger med skjøten ned før jeg steker dem. :nam:

Det blir forresten ferdigkjøpte boller her. Har så mye vann i beina at jeg har fått streng beskjed om å stå minst mulig, så jeg må gjøre det mest mulig lettvint. Skal fylle dem med bringebærfromasj og friske bringebær da.


#53

Blondie sa for siden:

Her blir det gluten- og melkefrie boller med laktosefri krem og syltetøy. Likt til alle for å minimere stress.


#54

Tinka sa for siden:

Bakte boller i går, så de skal vi spise i dag med krem inni.


#55

Apple sa for siden:

Ja. Ble plutselig invitert bort på boller og antar det da er tradisjonelle fastelavnsboller. Har derfor bakt skoleboller som jeg kan ta med, for å bidra og fordi jeg elsker å bake og spise gjærbakst. :D


#56

Syrinx sa for siden:

Nå er det nystekte boller til lunsj, i kveld blir det krem og alt.


#57

Guttemammis sa for siden:

Schakenda heter det visst!
Er denne metoden jeg bruker, deigen hever så bra. :D


#58

Martis sa for siden:

Ferdigbakte boller med krem og bringebærsyltetøy smakte veldig godt. :D


#59

Taien sa for siden:

Nå står det bolledeig til heving her.
Gutta er hos svigers, så jeg har god tid til å sulle rundt i bolleverden.
Vi skal ha "bollefest" her i ettermiddag, men besøk av min mor og min venninne m/mann. Så da blir det kanelknuter, boller med vaniljekrem (trykk dem lett flate, legg på en klatt vaniljekrem, brett over/rundt og legg med skjøten ned i muffinsform) og min mor tar med boller med vanlig krem.


#60

Puslingen sa for siden:

Eg har ein bolledeig til heving no, så det vert boller med krem til kvelds.


#61

Lykken sa for siden:

Skal snart bake boller. Har aldri vært glad i gjærbakst og styrt unna, men i det siste har jeg faktisk bakt flere brød, så nå er jeg mer komfortabel. Så får vi se hvor gode de blir, skal ihvertfall heve en stund. Det blir ferdig vaniljekrem i kartong, evnt blandet med pisket krem.


#62

Malama sa for siden:

Signerer.

Nystekte smakte godt.

Krem i kveld blir nok også bra.


#63

Acino sa for siden:

Ble nystekte boller til lunsj her også idag. Vi lagde ett brett med vaniljekrem inni og ett brett med smør, sukker, kanel og rosiner i. Hadde litt melis og kokos som pynt på de med vaniljekrem og litt melis på de med kanel. Veldig gode men akk så søtt - ungene storkoste seg iallfall veldig(og nei, ingen som blir hypre av sukker her, heller nesten tvert imot, full action så lenge de ikke spiser :P).


#64

Taien sa for siden:

Nå står 28 kanelboller og 25 vaniljeboller og venter på plass i ovnen.
I dag var det et sant H..... og lage kanelboller! :gaah: Men vaniljebollene var en lek.


#65

Guttemammis sa for siden:

Takk for tips om å sprøyte vaniljekrem inn i nystekt bolle.
Det var jo så enkelt! Fine blir de også, med den lille vaniljetuppen på toppen.
Jeg gjorde sånn som Taien før, men fra nå av skal jeg bare bruke sprøytepose.


#66

Taien sa for siden:

Kanskje jeg også skal prøve det neste gang? Men blir det ikke vulkanutbrudd med vaniljekremen på toppen (om man sprøyter det inn der da...) og får en plass til noe særlig vaniljekrem?

Jeg har fått noen flotte og noen vulkanboller i dag. :knegg: Jeg gjorde som vanlig: lager en pølse av deigen, deler opp i bolleemner, kjevler flate, tar på en god klatt krem og bretter sammen. Enkelt syns jeg da.


#67

Guttemammis sa for siden:

Taien: trodde det jeg også, men nei.
Det var sååå enkelt, jeg lagde et hull først med sugerør og puttet hele tippen
til sprøyteposen ned i bollen og klemte lett.
Hadde jeg visst det var så enkelt, hadde jeg ikke gjort det på den tungvinne måten.
Gjett om det blir vaniljeboller i neste bursdag! :D
Og med et melisdryss over, ser de ut som de kommer fra et konditori!


#68

Taien sa for siden:

Bilde?! :vilha:


#69

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde nok ikke tenkt på det hvis det ikke hadde vært for denne tråden. Men nå har i benken full av ferske kanelboller. Siden jeg er den eneste i familien som liker vaniljekrem, så gikk jeg for kanel isteden. De ble knallbra.


#70

Taien sa for siden:

Her er noen av de som skal på bordet her.
De små er kanelsnurrer og de store er vaniljekremboller.


#71

Chablis sa for siden:

Mannen har bakt boller, akkurat fått de servert. Vi liker best boller uten noe som helst inni.


#72

Guttemammis sa for siden:

[attach]53114[/attach]

Vanilje/fastelavnbolle.


#73

Guttemammis sa for siden:

Ser deilig ut, Taien!


#74

Ole Brumm sa for siden:

Mine boller står og hever seg, skal snart stekes!


#75

Divine sa for siden:

Etter mange år med misunnelse når jeg har sett alle fastelavnsbollene på Internett, så klarte jeg å få ut finger'n i år og faktisk bake selv. Helt vanlige hveteboller med usukret krem og melisdryss, men jummi, det ble nå godt.


#76

Blånn sa for siden:

40 boller i ovnen og klippekrans til heving.


#77

jolie sa for siden:

Mmm, de så gode ut. Skal kremen i etter at de er stekt?


#78

Najade sa for siden:

Prøvde bolleoppskriften til Trine i Trines matblogg i dag for første gang, smakte veldig godt, og var lett å jobbe med!

Takk for tips!


#79

Guttemammis sa for siden:

Ja, sprøytet i kremen rett etter de kom ut av ovnen.


#80

Bomull sa for siden:

Kjempegode!

Vi har hatt variant med både rosiner og krem/vaniljekrem her i dag.


#81

Ole Brumm sa for siden:

Jeg brukte også Trines bolleoppskrift, gode!
Og nå har jeg forspist meg på boller. :knegg:


#82

Syrinx sa for siden:

Jeg prøvde trikset med å smøre melange over bollene før steiking. Det slo godt an, godt med den litt salte skorpa. Lille Bendik spiste kun utsiden på bollen sin. :knegg:


#83

My sa for siden:

Ble boller her også ja. Schakendas oppskrift, og de ble helt perfekte :stolt: (lagde dem litt større og færre enn det som står i oppskrifta). Noen tradisjonelle, delt i to, med krem og rørte jordbær i mellom, og melisdryss på toppen, og noen med vaniljefyll som skoleboller (altså ingen sprøyter involvert, men bare la i fyll i en grop på toppen), penslet med egg og strødd med perlesukker i stedet for melis og kokosmasse. Og noen helt naturell da, som ble delt og spist med smør og jordbærsyltetøy. Nyyyydelig! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.