Jeg skal lage sjokoladekake til et selskap.
Blir den best om jeg lager den samme dag eller dagen før?
Oppbevarer jeg den i kjøleskap eller romtemperatur?
Noen som har oppskrift på god sjokoladekake til barn?
Helst som er litt "fuktig" av sjokoladekake inni og mye mild, god krem?
Kopiert fra detsoteliv.no
Veldig god kake som "alle" barn liker. Lag den gjerne dagen før.
Ingredienser
4 egg
500 g sukker
4 dl sjokolademelkpulver (Oboy eller Nesquick)
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
350 g smør
Glasur:
300 g melkesjokolade
1 dl kremfløte
Pynt:
Non Stop (melkesjokolade)
Fremgangsmåte
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Tilsett vekselsvis med kefir og det avkjølte smøret. Bland til du får en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og glatt. Avkjøl til passe smørekonsistens.
Bre glasuren over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i små firkanter. Pynt hvert kakestykke med en Non Stop.
Tips
Merk deg at kaken virker nokså myk og klebrig når den kommer ut av ovnen. Det er slik den skal være! La kaken bli helt kald før du tar den ut av formen og smører på glasuren. Også når kaken er kald vil kaken virke litt mektig og klissete - og det er nettopp DET som er KJEMPEGODT!
Kakestykkene er kjempefine å fryse. La kaken stå til glasuren har stivnet før du pakker ned kaken i fryseposer, da slipper du masse glasursøl.
Non Stop kan byttes ut med Smarties. Se også oppskrift på "Melkesjokoladekake i langpanne".
Juvs sjokoladekake kan du med fordel lage dagen før. Den er saftig siden den inneholder kefir, og holder seg lenge. Oppbevar den kjølig, men ta den frem et par timer før du skal servere den.
Den ble introdusert i barnehagen fordi det var en melkeallergiker der, men kaken var så innmari god at alle gikk over til den også på hjemmefronten :knegg:
Jeg er utrolig kresen på sjokoladekaker, og ville ikke ha bakt hvilken kake som helst dagen før. Mange sjokoladekaker er altfor tørre, og det er ikke godt i det hele tatt.
En kefirkake er lurt, holder seg saftig! Jeg lager en variant av De to over, den ligger inne på forumet et sted, Skilpadda har lagt inn en versjon av den.
Sånn generelt synes jeg tunge sjokoladekaker, ikke bare brownies, er best om de lages dagen før, mens lette "tørre" sjokoladekaker ofte kan bli for tørre om de står over natten.
Uansett er sjokoladekake snaddermat og det eneste jeg fortsatt drikker melk til!
Jeg pleier å lage gammeldags sjokoladekake fra Detsoteliv. Varianten uten kanel kalles barnas sjokoladekake. De er med kefir, og er bedre jo lenger du klarer å holde deg. Dvs, lag den dagen før, og sett den godt tildekket i kjøleskapet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.