Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Toro langpanne som muffins?

#1

Xian sa for siden:

Det kan da ikke være noe i veien for å gjøre det slik? På grunn av allergier blant gjestene, har jeg nok en gang hadlet denne ferdigkaken til Ullungens klassebursdagsselskap.

Erfaring fra de to siste feiringer er at denne ikke akkurat går unna som varmt hvetebrød; vi har sittet igjen med store mengder, til tross for nesten 20 gjester i selskapet. Jeg tenkte derfor å sukre pillen ved å lage den i søte muffinsformer med pynt på.

Da jeg kom hjem med en pose langpannekake + glasur, stilte imidlertid Xian-mannen seg litt kritisk til ideen. Jeg på min side hevdet bestemt at muffinskakerøre og langpannekakerøre er akkurat det samme.

Men siden Xian-mannen er langt mer av en bakemester enn det jeg er, ble det sådd en tvil i meg. Så hva skal jeg gjøre, steke den i en langpanne, eller kan jeg lage små muffins av kakerøren, tror dere?


#2

Stompa sa for siden:

Jeg har nå laget muffins av alskens langpannekakerører, og det har alltid gått greit. Kan være litt vanskelig å beregne steiketida, det er det eneste.


#3

annemede sa for siden:

Dette har vi gjort flere gagner, av samme årsak som det, allergier, går alldeles utmerket.


#4

Xian sa for siden:

Takk, Stompa, nå føler jeg meg litt sikrere. Er det ikke cirka åtte minutter jeg pleier å steke små muffins, tro?


#5

tiddelibom sa for siden:

Jeg har også gjort det - og ofte laget mini-muffins, de går ned på høykant.


#6

Hyacinth sa for siden:

Det går nok fint, men jeg skjønner hva mannen din mener, tror jeg. Muffinsrøre er vel oftere mer "klissete" enn tradisjonell langpannerøre? :undrer: Da tenker jeg ikke på brownies. Muffins blir skrekkelig fort tørre og ekle (det samme kan vel sies om mange langpannekaker, men de stekes i det minste lenger). Jeg føler(!) ihvertfall at Muffinsrøre bør være mer feit og søt, på en måte...

Ja, jeg kan jo ikke bake at all, så du trenger ikke høre på meg.


#7

Adrienne sa for siden:

Jeg har gjort det og det går helt supert. Husker dessverre ikke steketiden, så der må du nesten eksperimentere litt.


#8

ingling sa for siden:

Det går kjempefint!


#9

GydaG sa for siden:

Jeg gjorde det en gang til jentungen, men syns de ble tørre og fryktelig smuldrete. Neste gang tror jeg at jeg skal tilsette litt revne gulrøtter eller eple eller noe sånt, for å få de litt mer saftige.


#10

Ole Brumm sa for siden:

Har ikke prøvd med akkurat den røren, men ser ikke problemet med å gjøre det!


#11

Xian sa for siden:

Ah, dette leste jeg nå, akkurat idet jeg skal gå i gang med røren. Da river jeg et par gulrøtter oppi. Takk for tips! :blomster:


#12

Xian sa for siden:

Å nei, nå rev jeg av gammel råkostsalat/coleslaw-vane gulrøttene på den grove siden av rivjernet. Og det var de to siste jeg hadde. De skal vel helst være finrevet i kake, tenker jeg? :mumle:

Kanskje jeg kan hakke dem videre i Kitchen Aiden? :hjelp:


#13

Bille sa for siden:

Absolutt, det går fint.

Jeg har gjort den "tabben" med gulrotkake, Xian, og det gikk fint. Merket det ikke, annet enn at den orange fargen syntes litt bedre.


#14

Snippa sa for siden:

Jeg lagde muffins av akkurat den posen i helga, til barneselskap. Gikk helt strålende. De ble heller ikke tørre. Stekte dem 8 minutter. Jeg lagde dem lørdag, serverte dem søndag, og poden på 15 syntes fortsatt de smakte strålende da han satte siste til livs i går -tirsdag. Jeg lagde i store former, så kanskje litt kortere steketid med små.
Forøvrig lot jeg dem være uten pynt, satt på skåler med glasur og pynt på bordet, og lot barna pynte selv. Stor lykke :)


#15

Xian sa for siden:

Det eneste som kom ut av dét (Kitchen Aiden), var at gulrotmengden ble betydelig redusert, siden alt klistret seg fast i bunnen av blenderen. :mumle:

Vurderer å (fin-)raspe et eple i tillegg. Eller bare få den i former, smelle dem i ovnen og bli ferdig med det... :mumle:


#16

Carrie sa for siden:

Jeg lagde store muffins med Toro langpanne, og de synes jeg ble saftigere og holdt seg lenger enn muffinsmixen.


#17

Xian sa for siden:

Musikk i mine ører, Snippa! :danse2:

Fordelen med å bake denne Toro-kaken, er at jeg, som elsker kakedeig/røre, overhodet ikke fristes til å spise av lasset. Pulveret likner på aske. :snill:


#18

Teflona sa for siden:

Jeg lager store muffins av den posen. Bruker ofte fløte i røra, synes det blir mindre tørt. Følg med på steketid, kan bli for stekt og da smuler disse mye mer enn vanlige muffins.


#19

Snippa sa for siden:

Jeg brukte olje, ikke smør, og de ble som sagt ikke tørre :)

(Også følte jeg plutselig for å si at barneselskapet var for 9-åringene, ikke 15-åringen :humre: Tror ikke en gjeng 15-årige gutter hadde kost seg ved bordet med muffinspynting...)


#20

Xian sa for siden:

Jeg brukte olje! :D Det er en melkeallergi inne i bildet også, nemlig.

:humre: Dette er en 8-årsdag, men jeg tror jeg står for pyntingen selv. En del av gjestene er nokså ville.


#21

Mamari sa for siden:

Det går helt fint å lage som muffins med olje i - gjorde det selv i siste barnebursdag.

Signerer aske - looken. Husker en annen tråd om hvilke kaker man likte og jeg skrev hjemmebakt:D Fikk klar tilbakemelding om at det var en snobbete kommentar - men det er noe med dette ferdigpulveret som jeg bare ikke blir helt fortrolig med...


#22

Xian sa for siden:

Stor ståhei for en Toro-kake! :knegg:

Men jeg kan melde om vellykket resultat, i hvert fall estetisk sett. (Etter å ha sett pulveret, og luktet på røren, frister det ikke akkurat å smake på kakene. [1])

Snakk om å sminke brura! Regner med at den går i 7-8 åringene nå. (Og hvis ikke vurderer jeg sterkt å neste år ta imot tilbudet fra foreldrene til gluten-/melkeallergikeren om å sende med noe eget.)

[1] Ikke min mening å disse lettvinte løsninger, altså! Men denne kaken byr meg imot.


#23

Mamari sa for siden:

Dustoreallverden...de ser ihvertfall superflotte ut! Tipper de kommer til å imponere når de bæres inn!


#24

Joika sa for siden:

Går helt fint.


#25

Hyacinth sa for siden:

Er det en tabbe? Jeg river alltid grovt i gulrotkake, jeg synes det blir best da. River både gulrot og eple grovt. Sjokoladen liker jeg grovhakket, ikke revet.


#26

Bluen sa for siden:

Nei da, ikke torovariantene - det er omtrent samme konsistens, mener jeg.

Så flotte de ble! Jeg synes alle ferdigmikser er gode, jeg, og enda mer fristende ble de jo nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.