Det kan da ikke være noe i veien for å gjøre det slik? På grunn av allergier blant gjestene, har jeg nok en gang hadlet denne ferdigkaken til Ullungens klassebursdagsselskap.
Erfaring fra de to siste feiringer er at denne ikke akkurat går unna som varmt hvetebrød; vi har sittet igjen med store mengder, til tross for nesten 20 gjester i selskapet. Jeg tenkte derfor å sukre pillen ved å lage den i søte muffinsformer med pynt på.
Da jeg kom hjem med en pose langpannekake + glasur, stilte imidlertid Xian-mannen seg litt kritisk til ideen. Jeg på min side hevdet bestemt at muffinskakerøre og langpannekakerøre er akkurat det samme.
Men siden Xian-mannen er langt mer av en bakemester enn det jeg er, ble det sådd en tvil i meg. Så hva skal jeg gjøre, steke den i en langpanne, eller kan jeg lage små muffins av kakerøren, tror dere?
Det går nok fint, men jeg skjønner hva mannen din mener, tror jeg. Muffinsrøre er vel oftere mer "klissete" enn tradisjonell langpannerøre? :undrer: Da tenker jeg ikke på brownies. Muffins blir skrekkelig fort tørre og ekle (det samme kan vel sies om mange langpannekaker, men de stekes i det minste lenger). Jeg føler(!) ihvertfall at Muffinsrøre bør være mer feit og søt, på en måte...
Ja, jeg kan jo ikke bake at all, så du trenger ikke høre på meg.
Jeg gjorde det en gang til jentungen, men syns de ble tørre og fryktelig smuldrete. Neste gang tror jeg at jeg skal tilsette litt revne gulrøtter eller eple eller noe sånt, for å få de litt mer saftige.
Å nei, nå rev jeg av gammel råkostsalat/coleslaw-vane gulrøttene på den grove siden av rivjernet. Og det var de to siste jeg hadde. De skal vel helst være finrevet i kake, tenker jeg? :mumle:
Kanskje jeg kan hakke dem videre i Kitchen Aiden? :hjelp:
Jeg lagde muffins av akkurat den posen i helga, til barneselskap. Gikk helt strålende. De ble heller ikke tørre. Stekte dem 8 minutter. Jeg lagde dem lørdag, serverte dem søndag, og poden på 15 syntes fortsatt de smakte strålende da han satte siste til livs i går -tirsdag. Jeg lagde i store former, så kanskje litt kortere steketid med små.
Forøvrig lot jeg dem være uten pynt, satt på skåler med glasur og pynt på bordet, og lot barna pynte selv. Stor lykke :)
Fordelen med å bake denne Toro-kaken, er at jeg, som elsker kakedeig/røre, overhodet ikke fristes til å spise av lasset. Pulveret likner på aske. :snill:
Jeg lager store muffins av den posen. Bruker ofte fløte i røra, synes det blir mindre tørt. Følg med på steketid, kan bli for stekt og da smuler disse mye mer enn vanlige muffins.
Jeg brukte olje, ikke smør, og de ble som sagt ikke tørre :)
(Også følte jeg plutselig for å si at barneselskapet var for 9-åringene, ikke 15-åringen :humre: Tror ikke en gjeng 15-årige gutter hadde kost seg ved bordet med muffinspynting...)
Det går helt fint å lage som muffins med olje i - gjorde det selv i siste barnebursdag.
Signerer aske - looken. Husker en annen tråd om hvilke kaker man likte og jeg skrev hjemmebakt:D Fikk klar tilbakemelding om at det var en snobbete kommentar - men det er noe med dette ferdigpulveret som jeg bare ikke blir helt fortrolig med...
Men jeg kan melde om vellykket resultat, i hvert fall estetisk sett. (Etter å ha sett pulveret, og luktet på røren, frister det ikke akkurat å smake på kakene. [1])
Snakk om å sminke brura! Regner med at den går i 7-8 åringene nå. (Og hvis ikke vurderer jeg sterkt å neste år ta imot tilbudet fra foreldrene til gluten-/melkeallergikeren om å sende med noe eget.)
[1] Ikke min mening å disse lettvinte løsninger, altså! Men denne kaken byr meg imot.
Er det en tabbe? Jeg river alltid grovt i gulrotkake, jeg synes det blir best da. River både gulrot og eple grovt. Sjokoladen liker jeg grovhakket, ikke revet.