Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Masterferries fra Kristiansand

#1

Fluke sa for siden:

Er det noen som har reist med disse? Hvordan er den i forhold til Colorlines Silvia Ana?


#2

Guava sa for siden:

Litt kjapt svart..

Fergen er helt grei, mindre taxfreebutikk, og går litt raskere.
Vi har tatt den i nesten 4 meter bølger (grensen er 4 meter). Det var ikke behagelig.
Vi regner med å ta Mastecat i sommer igjen.


#3

tink sa for siden:

Vi skal ta denne i sommer.

Har bestilt buffet - er veldig spent på kvaliteten her. Kan tilføye at vi ikke har så store forventninger, men det er jo kjekt å ha et sted å sitte - og mat må vi jo ha uansett.


#4

Senna sa for siden:

Vi tok den i fjor. Det gikk kjapt og greit og var billig. Men det skulle mye ikke sjø til før det var ubehagelig.


#5

Fluke sa for siden:

Hm. Jeg spyr ved en meters bølger ...


#6

Carpe Diem sa for siden:

Den var helt ok! Den har fått litt kritikk for å tåle høy sjø dårlig, men jeg merket ikke noe til dette når vi tok den. (og da var det endel bølger...)
Det eneste minuset er at de ikke har plassbilletter hvis man ikke skal ha denne buffeen. Det er litt "først til mølla prinsippet" og det er ikke så praktisk med små barn på armen...
Vi sparte 1500,- på å ta Master Cat forrige sommer :jupp:


#7

Guava sa for siden:

Selv om man spyr med en meters bølger med andre ferger kan det hende man tåler Mastercaten. Jeg blir sjøsyk på de store fergene hvis det blir sjø. På Mastercaten er det ikke rullende bevegelser, men den slår noe vanvittig. Det går opp og ned. I nesten 4 meter var det ganske heftig, men jeg spydde ikke på hele overfarten.

Jeg hadde ikke bestilt buffet på den båten. Maten ser virkelig lekker ut bare så det er sagt. Problemet jeg ser med buffet og som jeg også har hørt fra foreldrene mine som tar den båten ganske ofte at det er vanskelig å manøvrere gaffel og kniv slik som den båten hopper. Selv om det er lite sjø så går fergen så fort og hopper på bølgene at det rett og slett kan være en utfordring å spise. Jeg ser at folk klarer det, men jeg tror ikke jeg hadde taklet buffet uansett vindforhold. Jeg så folk forsyne seg av buffeten i 4 meter bølger. Det var tydeligvis folk som var godt trent på sånt.


#8

Guava sa for siden:

Den tåler høy sjø virkelig dårlig.
Jeg har vært i Silvia Ana ved tilsvarende bølgehøyde og på de store fergene ved 4 meter. Silvia Ana har et skrog som gjør at bevegelsene blir mindre. På Mastercat hopper det mye mer. Mastercat stengte taxrfree i 4 meter og tjoret bilene fast. Vi fikk heller ikke lov å gå omkring ombord uten at vi skulle på do. (Ikke at det fristet å gå rundt heller).
I slik bølgehøyde merkes det i alle fall godt at den er dårligere i sjø. På 1-2 meter merkes det mindre.

Når det er sagt ville jeg heller sitte 2 timer på den i 4 meter enn å sitte på Christian IV i 5 timer i samme bølgehøyde.


#9

Senna sa for siden:

Heldigvis var det stille som på stuegulvet da vi reiste ned. På vei hjem var det også nydelig vær, men litt dønninger fra vinden fra dagen før. Mannen satt grønn i ansiktet med eldste som var livredd på fanget. Mellomste spydde etter 30min og så sovnet han heldigvis, og jeg måtte sitte på gulvet og underholde minsten som var i kjempeform.


#10

Carpe Diem sa for siden:

Enig med deg i dette! Uansett hvor heftig overfarten blir, så varer det max et par timer :lykkelig:


#11

Anda sa for siden:

Vi reiste med dem i fjor, og det var helt OK. Det gikk fort, litt humpete, men det var verd det.

Jeg har likevel lyst til å henge dem ut for elendig kundeservice, og nå fikk jeg endelig sjansen. Da vi bestilte billettene var det endel kluss, og systemet lurte oss slik at vi bare fikk bestilt plass/buffet. Det hadde vi overhodet ikke planer om, men det lot seg tydeligvis ikke fikse opp i. Kundeservice var virkelig helt elendig, vi fikk ikke fornuftige svar på henvendelser, og det hele rant ut i ikkeno'.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.