Holder på å lage hjemmelaget kaviar for første gang. Og foreløpig står rogn med salt/sukker/røyksyre/vodka, og godgjør seg i kjøleskapet. I morgen er det dag 3, og jeg skal ha i olje, ifølge oppskriften. Men skjønner ikke poenget med oljen? Har tyvsmakt på kaviaren i dag, og den var kjempegod allerede, uten olje. :riktig:
Fett blir vel mest brukt som et bindemiddel for å få den litt kaviar-på-tube-konsistensen og er ikke nødvendig dersom du er fornøyd med konsistensen som den er nå.
Deler oppskriften med dere:
1 kilo rå torskerogn
2 ss salt
1 ss sukker
1 ss røyksyre (renset treeddik, kjøpes på apotek)
1 ss vodka eller annen sprit uten smak (kun for holdbarhetens del)
Rensk rognen (skjær et langt snitt langs rognen, ta ut rognen med skje. Fjern blodslintrer), ha i en bolle. Bland i salt, sukker, røyksyre og evt litt sprit. Rør for hånd (viktig, viktig- IKKE maskin). La stå i kjøleskap et par dager, gjerne 3-4-5 dager, for å la smaken godgjøre seg. Kan fryses ned. Etter oppskriften skal det være 2 dl olje i når kaviaren har stått og godgjort seg noen dager, dette droppet jeg. Hvis du vil ha olje i, og skal fryse kaviaren, lønner det seg visstnok å ha i oljen når du tar kaviaren opp fra fryseren.
Så enkelt, og så innmari godt!! :D Og mye sunnere og billigere enn kjøpe-kaviar.
PS; vet noen hvor lenge slikt holder seg i fryseren?
Ikke prøvd, men vær obs på at det er mye syre i disse, og at smaken da kan forandre seg. Jeg ville testet ut med bare en bitteliten porsjon først.
Da min mormor lagde kaviar brukte hun konditorfarge for å få den mer rød, og jeg greide å overtale henne til å bruke grønn farge en gang. Skrekkelig morsomt for en 8-10-åring, men det så nok ikke veldig innbydende ut. :knegg:
Jeg ser at kjøpekaviaren faktisk har tomatpure på ingredienslista, så tenker jeg prøver det først. Men konditorfarge kan sikkert funke, det også. Den røde, iallefall. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.