Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste vegetarlasagne?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg finner ikke igjen en god oppskrift jeg brukte for en stund siden, og har lyst til å prøve noe nytt - men jeg går meg litt vill i oppskriftjungelen kjenner jeg. Har du en konkret anbefaling med god smak og konsistens? Må ikke inneholde nøtter.


#2

Blå sa for siden:

Jeg har fått veldig god gulerotlasagne. Hvit saus med masse revet gulerot i, lag i lag med lasagneplater og pesto.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du vil gjøre det sabla enkelt, kan du bare bytte ut kjøttdeigen med denne, og vips - smaker likt men er vegetarisk (hvis det er noe man vil da, selvsagt). Selv bruker jeg denne oppskriften, men den blir helt vegansk da. Passer jo fint for melkeallergikere og. Det er forresten godt med biter av gulrot i sausen, i stedet for revet.

Må lage lasagne en dag denne uka, kjenner jeg. Dæven som det fristet nå! Jeg må forresten alltid ha eplebiter i salaten når jeg har lasagne. Jeg !


#4

Filifjonka sa for siden:

Jeg vil ikke at det skal smake som vanlig lasagne med kjøtt. Ny smak og masse grønnsaker! :) Vegansk trenger den ikke være. Og pesto utgår forresten, på grunn av nøtteallergi.


#5

Hyacinth sa for siden:

Abonnerer! :)




#8

Filifjonka sa for siden:

Den så også veldig god ut! Men litt usikkert om jeg får tak i gresskar. Putter nok spinat og litt flere grønnsaker i den andre. Er i ferd med å sende mannen ut for å handle nå, så jeg kan lage den i kveld til middagsgjester i morgen. Er det best å steke den i kveld og varme den i morgen, eller bare lage den ferdig til steking og la den stå ustekt i kjøleskapet, tro?



#10

Filifjonka sa for siden:

Den så også veldig god ut! Får teste litt forskjellig etterhvert.

Jeg laget den fra BBC, bare med squash og spinat og chili og endel krydder i tillegg, og rødvin istedet for hvitvin i tomatsausen, siden det var det jeg hadde en åpnet flaske av. Så nå er den ferdig og jeg kan bare varme den og lage en salat til middagsgjestene i morgen. Smakte litt på en kant, og den kjentes veldig god ut.


#11

Anikka sa for siden:

Litt sent ute, men dette er min favoritt.

Vegetarlasagne

Tomatsaus:
1-2 bokser hermetiske tomater
3-4 dl vann (til passe mengde)
2-3 kløfter hvitløk
1 løk
olje til steking
Diverse grønnsaker, f.eks:
3-4 gulrøtter
1/3 brokkoli
1/2 purre
Brokkoli, oregano, salt, pepper, evt grønnsaksbuljong

Hvit saus:
1/2 liter melk eller mer
1-2 ss hvetemel
olje
1 beger cottage cheese
1/2 pakke frossen spinat
Revet hvitost

Lasagneplater
Mer revet hvitost til gratinering

Hakk grønnsakene i relativt små biter. Fres løk, presset hvitløk og purre i olje til løken blir blank. Tilsett resten av grønnsakene, la det surre litt før vann, hermetiske tomater tilsettes. Kokes til grønnsakene blir møre, smak til med salt, krydder og gjerne grønnsaksbuljong, det gir mer smak.

Lag hvit saus av melk, mel og olje, tilsett cottage cheese, frossen spinat og revet hvitost og varm opp. Legg hvit saus og tomatsaus lagvis med lasagneplater, strø godt med hvitost på toppen. Stekes ved 200 C i 20-30 minutter (avhenger av typen lasagneplater). Jeg pleier servere med en grønn salat og gjerne hvitløksbaguetter til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.