Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefrie fiskekaker

#1

ingling sa for siden:

Vi prøver ut melkefri diett et par uker på eldste, og det er stort sett uproblematisk, men betyr at noen av de veldig få tingene hun liker til middag utgår, for eksempel fiskekaker. Er det noen som vet om det er mulig å få kjøpt vanlige fiskekaker uten melk i Oslo/Akershus? Vet det finnes fiskeburger uten melk, men de er ikke like poppis. Har noen eventuelt en god oppskrift på hjemmelagde?


#2

trøtt sa for siden:

Det går helt fint å lage egne med de fleste oppskrifter en finner på nett, bare bytt ut melka med havremelke evt soyamelk (eller fløteerstatninger).


#3

Cuyahoga sa for siden:

Jeg outsorcet fiskekaker til min mor, og hun laget fiskekaker av den vanlige oppskriften sin, men med havremelk. De var gode de. Vet ikke om det er til hjelp egentlig. :knegg:


#4

ingling sa for siden:

:knegg: Ikke med mindre moren din lager til oss også.

Jeg kan selvsagt lage selv altså, jeg har bare ikke så skrekkelig mye tid til overs med full jobb og små unger og kveldsjobbing og søvnmangel. Jeg synes det burde finnes ferdige. :nemlig:


#5

Pappalille sa for siden:

Coop Mega her hadde fjollete dårlig utvalg i alle fall. Kun lakseburgeren som var melkefri. Det er en møkkabutikk da.


#6

trøtt sa for siden:

Det er noen år siden jeg prøvde å få tak i melkefrie fra butikk, men på meny kunne de bestille det fra en eller annen leverandør. Jeg husker ikke hvilken leverandør og jeg vet jo ikke om de kan det lenger. Det er ganske kjapt å lage de selv, men det tar selvsagt noe lenger tid enn ferdigkjøpte.


#7

Luftslottet sa for siden:

Jeg lagde fiskekaker fra bunnen av for første gang på tirsdag , og ble ganske himmelfallen over hvor lett det var. Jeg har alltid trodd at det var skikkelig mye jobb.

Fiskefileter, ett egg, en kladeis mel, en desiliterish med melk/havremelk, salt og pepper moses med stavmikser før det legges i varm panne med en skje.


#8

ingling sa for siden:

Ok, da. Jeg skal lage dem selv. :humre: Så får vi se om frøken kresen liker det!


#9

goldnugget sa for siden:

Lofoten har nettopp begynt med melkefrie fiskekaker. Jeg så dem på Kiwi!


#10

ingling sa for siden:

Men det er de burgerne? Fiskeburgere har ikke vært poppis her før, men vi kan jo prøve igjen. :)


#11

Primrose sa for siden:

Lofoten ja, de har kommet med to typer og den ene så barnevennlig ut. :jupp:


#12

ingling sa for siden:

Ja, vi får teste ut den mildeste varianten der. Det er ikke så lenge igjen av melkefri-perioden, men det hadde vært greit for meg også å ha dem uten melk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.