Vi lager ofte smoothies fordi ungene liker det, og de drikker en hel haug ting de ellers ikke spiser. Jeg klarer alltid å lure sunne ting i den, og de vet om det, men de synes det smaker veldig godt, selv om jeg ikke får i dem f.eks. spinat sånn til vanlig. Men jeg trenger tips til flere sunne ting å ha i. I dag drakk de følgende:
Appelsinjuice og vann, et beger skyr, frosne jordbær, bringebær, norske blåbær og spinat, frossen mango og banan, fersk banan, mye havregryn, en neve valnøtter, litt agavesirup, tørka aprikoser og svisker, ett egg og en eggeplomme, Vita hjertegod olje.
De drakk enorme mengder, jeg håper ikke det kommer opp igjen. :gruble:
Jeg har ofte brokkoli i, det gir en god og syrlig smak som minner litt om grønt eple.
Ah, så klart! Det er genialt! De liker ellers ikke avocado, og det er jo kjempesunt! Vi har det ikke så ofte, jeg synes holdbarheten er lik null, omtrent, og noen er jo brune idet man skjærer den opp...
Chiafrø og flytende lecithin bruker jeg å blande inn. Men blir smoothien for sunn, lukter ungene mine lunta, og uansett hva jeg gjør, foretrekker de kjøpesmoothie. :rolleyes:
Jeg bruker vanligvis Cocosa i, det gir både god smak (om man liker kokos) og fine fettsyrer. Ellers bruker jeg mye av det samme som deg (men bør bli flinkere til å bruke spinat etc. i). Bruker gjerne tjukkmjølk, jeg synes det gir veldig god smak. Evt. kokosmelk.
Jeg pleier å ha i litt frø, feks solsikkefrø, pinjekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø eller mandler. Linfrø er vanskelig for de blir bitre om de knuses.
Takk for tips! Jeg har en del frø, men jeg har tenkt at de ikke ville knuses skikkelig.
Cocosa har jeg også, men jeg glemmer det ofte. Ungene merker cocosa-smaken med en gang (lager nydelig hjemmelaget kakaopålegg med cocosa), og de liker ikke kokossmak. Jeg synes det er deilig.
Jeg kjøpte to-pak spisemodne avokado, de var fine.
I dag etterlyste den mest kresne av ungene smoothie, siden vi
har hatt det to kvelder på rad (med avokado).
Tror de hadde kjent nøtter o.l. de er veldig var på konsistens,
bringebær og bjørnebær utgår pga alle frøene (orker ikke å sile).
Håper på å få noen tips her selv.
Smaker man spinaten?
Begge mine spiser avokado rent som om det var godteri, heldigvis, så jeg pleier ikke å ha det i smoothien (vi spiser 2-3 avokadoer per dag), men jeg har alltid enten grønnkål (det er vanvittig sunt) eller spinat oppi, har jeg ikke det i hus blir det frossen brokkoli, som jeg alltid har. Kjøper økologisk frossen på Rimi eller Ica.
Pleier å ha litt lecithin-pulver i (iHerb), det er bra for nervesystemet, hjernen og alt mulig. Og så har jeg fått tips om å ha i silketofu for proteiner, det smaker ingenting så det skal jeg prøve.
Jeg pleier forresten ofte å kjøpe masse økofrukt- og grønt på tilbud og/eller når det er sesong, rense det og fryse ned i poser. Da har jeg alltid masse digg frukt og bær og sånt tilgjengelig til smoothie. :nam: Fersk ananas er spesielt godt i smoothies.
ingefær og gulrot. Dvs, jeg pleier vel oftest å ha det i juice, men ingefær funker hvertfall i smoothie også.
Grønnkål (kan fort smake litt vel sunt), spinat (smaker ingenting), selleri (men vær forsiktig for det blir fort blærg), rødbete (kanskje best i juice? ikke for mye, da smaker det jord), agurk, avocado, kiwi
Yoghurt, skyr, mandelmelk eller kokosmelk. Mandler.
Jeg putter bananer som begynner å bli litt brune i fryseboksen, skjærer dem opp først. Da er de fine å bruke til smoothie siden.
grønn te og honning kan man også bruke, jeg er ikke spesielt glad i noen av delene :skeptisk:
Smoothie av ananas og kokosmelk er forresten kjempegodt! Blir litt sånn pina colada uten … colada :humre:
Her kjører vi samme blanding alltid, og alt er vel stort sett nevnt allerede, så jeg har ingen tips å komme med, men henger i tråden for inspirasjon :)
Det er fordi de fleste, og sannsynligvis deg også, kjøper den feil. Man skal kjøpe skikkelig fast avocado, og vente noen dager på at den skal modnes. Da får du kjempegod avocado. Deler den man i to, beholder steinen i den ene halvdelen, og legger den i en beger i kjøleskapet, holder den seg fint i flere dager. Blir det litt brunskjær, er det bare en liten flink som man skjærer bort. Og forresten skal man spise avokadoen i salat f.eks. skal man salte den for å få god smak.
Bortsatt fra avocadoene som selges som spiseklare, er myke avocadoer som regel råtne. Man kan være heldig, men jeg holder meg unna.
Helt greit å spore av (var det en avsporing? :knegg: ). Jeg vet egentlig det du sier, det med salt og alt, men jeg har ikke så god erfaring med å kjøpe harde avocadoer heller. De er aldri modne når jeg trenger dem. :knegg:
Jeg pleier å kjøpe sånne nett med litt harde avokadoer og så legger jeg dem i fruktskåla sammen med epler og annen frukt, de modner i løpet av 2-4 dager, som regel. Tar den mykeste først. Skal jeg ha avokado NÅÅÅ (jeg får skikkelig cravings på det hele tiden) kjøper jeg spisemodne i sånn topakning, men må kjenne litt på dem også. Begynner de å bli skikkelig modne og må brukes asap, har jeg en god unnskyldning til å lage masse guacamole med tortillachips til. Eller ha taco til middag.
De har forresten økologiske avokadoer i topakning på Coopbutikkene, men jeg likte ikke smaken på dem. Synd. :mumle:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.