Jeg lurer på hvordan hverdagsmiddagene deres SER ut? Er det gryta på bordet eller fine dekketallerkner?
Til inspirasjon, men for å ikke legge lista for høyt så begynner jeg tråden med to særdeles enkle hverdagsmiddag:
Omelett til meg og jentungen en dag da vi ikke fikk til felles middag. Gjett hvilken som er min. :knegg:
Og en veldig normal middag for oss i "ikke bland maten!!"-tradisjon: Stekt kylling (med parmesandryss), ris, salat, div grønnsaker, i hver sin skål. Ikke tid/initiativ til å dandere kyllingen noe særlig.
Jeg setter aldri kasseroller på bordet, det has enten over i serveringsfat, eller legges på tallerken.
Her er helt vanlige, gørrkjedelige stekte svinekoteletter som ble veldig ok med estragonmajones, ovnstekte mandelpotetbåter og ovnsstekte grønnsaker til.
Jeg setter grytene på bordet til hverdagsmiddager, det hender også at vi forsyner oss rett fra komfyren hvis det er sånn mat som det er naturlig å forsyne seg med alt på en gang fra. Jeg orker ikke lage masse ekstra oppvask med serveringsfat hver dag.
Så fint dere gjør det. Vi har stort sett alltid kasseroller på bordet hvis det bare er oss. Ser ingen grunn til å lage enda mer oppvask ved å bruke serveringsboller. :filer:
Ja, jeg er litt nevrotisk på sånt, evt er det en etterlvening etter gammel yrkesstolthet (tidligere kokk).
jeg må ha store tallerkner, lite mat på alt må være ordnet i grupper og helst ikke flyte over i hverandre og sånn bortettter. :knegg:
Hender at jeg lar kasserollene stå på kjøkkenbenken, for så å legge opp maten på tallerkener.
Da gjør jeg litt mer ut av det og kanskje danderer det litt fint.
Men oftest kasseroller på middagsbordet.
Så fint dere gjør det, jeg har kasserollene på bordet som oftest ( eller på kjøkkenbenken fordi det ikke er plass på bordet), ytterst sjeldent jeg legger opp på serveringsfat.
Neida, såe... Da er det vel på tide å vise frem vår "matkunst" for i går og i dag. :knegg: Temaet er rød mat viser det seg. :fnise:
I går hadde vi enchiladas med meksikansk ris (som jeg har skamfert med mais for anledningen), salat og avokado.
I dag hadde vi stifado med ovnsbakte poteter og gresk salat.
Begge deler ble skikkelig godt, selv om det kanskje ikke akkurat ser ut som restaurantmat. :knegg:
Etter et par dager med rød mat, ble det hbit mat i dag. :fnis: Vi hadde favoritt-fiskemiddagen min i dag: kokt torskeloin med hjemmelaget potetmos, grønnsaker og soyasmør. Glemte selvsagt å ta bilde.
Dagens middag besto av hjemmelagde fiskepinner til Hiawata, og den samme seien lettstekt med sitron, salt og pepper til meg. Servert med en fullkornscouscous med tomat, agurk, ruccola og balsamico. Hiawaa fikk samme salat, bare separert i sine enkelt bestanddeler, minus ruccola og balsamico. Jada, han er altfor stor til å spise av et sånt fat, men han liker det, og spiser mye mer når maten ikke er blandet. Jeg har faktisk to sånne flymatfat til voksne også, som det hender jeg serverer frokost på senga på.
Vi prøver å ha det litt koselig med stearinlys innimellom, og alle får bestemme hva som ligger i begrepet "hyggelig pynt".
Jeg er beklageligvis allergisk mot fisk og skalldyr, men elsker å se bilder av andres fiskemiddager. :)
Middagen for et par dager siden var cannellonni. Jeg lager
den litt omvendt av de fleste andre, en fyldig vegetarisk tomatsaus inni rørene, og ostesaus nedi formen og på toppen. Vi kan ikke ha spinat når ungdommen spiser hjemme pga oksalsyren, så da bruker jeg heller purreløk i ostesausen. Foccacia toppet med rødløk, urter og tomat serveres ved siden av. Bildet er før forma gikk i ovnen.
Altså... Det MINSTE du kan gjøre er å ta litt dårlige bilder, når det er sånne kunstverk du driver å presenterer. :nemlig: Og det på helt vanlige hverdager. :snurt: :knegg:
Er det lenge siden du har kjøpt den duken? Jeg fikk veldig lyst på ny duk! Jeg har ikke kjøpt duk på mange år, jeg går visst ikke så veldig opp i interiør, men nå er jeg er overbevist om at dagen blir gladere med en sånn duk på bordet. :vilha:
Nei, jeg kjøpte den for et par uker siden, ved Youngstorget (husker ikke hvor du er i verden?). Det er en sånn nesten-voksduk. Dagen blir definitivt gladere. :nemlig:
I dag ble det enkelt, pølser fra pølsetoasteren på Hiawata og kompis, nok en couscous-salat på meg, i dag med grillet basilikumshalloumi. Lysestakeplatået endret seg i løpet av middagen.
Høvdingen har jobbet mye sent denne uka, og da legger jeg som regel opp maten på kjøkkenbenken. Når vi spiser alle tre, setter vi som regel ut gryter og boller på spisestuebordet.
Tournedos, rødvinssaus, ovnsbakte grønnsaker, ertepurè og duchessepoteter (med litt finhakket bacon og løk som er surret i panna før de tilsettes potetmosen).
Jeg er ikke noen storspiser og blir lett overveldet av for mye mat og rot på tallerkenen, jeg synes det er uendelig mer fristende når det legges opp med lite mat og luft mellom de ulike elementene. :)
Men jeg må gjenta fra tidligere i tråden, vi er stort sett bare to voksne og av og til en 18-åring til bords, ingen sultne småttiser som henger i beina, så da har man tid å dille slik :knegg:
Nei, det er kanskje ikke så mange som diller slik, men jeg er utdannet kokk, men kan dessverre ikke jobbe som det lenger :( så dette er nok min måte å være nær favorittyrket mitt. :)
Helstekt svinefilet, råstekte potetterninger, dampet broccoli og blomkål, grillet tomat, maispurè og estragonmajones.
(Jeg har sånn ufattelig trang til estragonsmakende sauser og kremer for tiden, nesten som om at jeg legger opp menyen etter det. :sparke: )
Jeg serverer på tallerknene til barna for at maten skal bli litt kaldere til dem. Så setter jeg grytene på bordet til meg og mannen. Da er også barna stille når vi forsyner oss.
Ja, vi prøver å spise middag under litt hyggelige omstendigheter. Vi er ikke så flinke til å spise andre måltider sammen. Bordet er egentlig et veldig flott teakbord, men det blir så fort flekkete så duk må vi ha. Denne er vokset så det er bare å tørke av den.
Gårsdagens middag var en rot-i-hopform. :knegg:
Jeg kokte kyllingkraft, og plukket kjøttet av skroget. Dette la jeg i en form med blomkål, broccoli, løk, paprika, gulrot og purreløk og helte over en god tomatsaus kokt på slitne grønnsaker og kyllingkraft. Gratinerte med ost.
Det er så mye lekker mat her! Det er ikke jeg så god til å diske opp med, men nå har jeg fått kjøpt glad-duk så da dekket jeg i det minste bordet litt ordentlig for å feire det. :humre: Det varierer hva vi gjør med oppdekning. Noen ganger med fat og skåler, andre ganger med gryter og panner, og noen ganger ferdig porsjon på tallerkenen. Avhenger av humør og tiltakslyst.
Ble ikke samme duk som den du har Tallulah, men jeg var på Åhlens og så denne før jeg fant den andre. Det var kjærlighet ved første blikk! Men jeg angret litt etterpå at jeg ikke bare kjøpte begge. De må jo vakses en gang i blant også.
Gårsdagens middag var altså av den enkle typen som det stort sett er når det er jeg som kokkelerer. Omelett med kremost og parmesan, spinat med hvitløk og olivenolje og avocado. Og brød og smør. Man-tar-hva-man-har-middag.
Det var eldstesønn sin middagsdag så det var meget enkelt: Ørret (når jeg tenker meg om var det ikke laks. :p) med noen teskjeer smør i bunnen, en dæsj fløte over og så vårløk på toppen (det syns sønnen var en idiotisk ide. :knegg: )
Jeg fikk aldri tatt bilde av maten på bordet...for da var alle travelt opptatt av å gafle i seg. :knegg:
Men vi hadde grillmat i går: nakkekoteletter til oss 3 voksne og pølser til ungene. Tilbehør var ovnsbakte grønnsaker (squash, gul og rød paprika, tomat, champignon, mais, brokkoli med et dryss av koriander, salt & pepper og bittelitt olje.
I tillegg hadde jeg ovnsstekte potetbiter til ungene.
Pasta Bolognese, ypperlig måte å få unna småslitne grønnsaker på. Jeg er nyoperert i en skulder og kan derfor ikke drive med all verdens utbakng, så i stedet for baguetter e.l til, smurte jeg brødskiver med ost som jeg skar i stenger og ristet i stekeovnen.