Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dagens middag - bildetråden!

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg lurer på hvordan hverdagsmiddagene deres SER ut? Er det gryta på bordet eller fine dekketallerkner?

Til inspirasjon, men for å ikke legge lista for høyt så begynner jeg tråden med to særdeles enkle hverdagsmiddag:

Omelett til meg og jentungen en dag da vi ikke fikk til felles middag. Gjett hvilken som er min. :knegg:

Og en veldig normal middag for oss i "ikke bland maten!!"-tradisjon: Stekt kylling (med parmesandryss), ris, salat, div grønnsaker, i hver sin skål. Ikke tid/initiativ til å dandere kyllingen noe særlig.

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=53168&amp;d=1394186664[/img]

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=53169&amp;d=1394186664[/img]


#2

daffy sa for siden:

Så fin tråd! :)


#3

Nextlife sa for siden:

Flott tråd. :)

Jeg setter aldri kasseroller på bordet, det has enten over i serveringsfat, eller legges på tallerken.

Her er helt vanlige, gørrkjedelige stekte svinekoteletter som ble veldig ok med estragonmajones, ovnstekte mandelpotetbåter og ovnsstekte grønnsaker til.


#4

Filifjonka sa for siden:

Taco i kveld, for en gangs skyld ved tv.

Jeg setter grytene på bordet til hverdagsmiddager, det hender også at vi forsyner oss rett fra komfyren hvis det er sånn mat som det er naturlig å forsyne seg med alt på en gang fra. Jeg orker ikke lage masse ekstra oppvask med serveringsfat hver dag.


#5

Polyanna sa for siden:

Oi, så pent dere gjør det! Danderer du alltid så pent, Nextlife??

Jeg syns vi er veldig flinke når vi har ting over fra kaseroller til serveringsskåler, det er der VI er. :knegg:



#7

Njulaif sa for siden:

Må abonnere på denne tråden, så kanskje jeg husker å poste bilder selv også etter hvert.
:popcorn:


#8

Nip sa for siden:

Chilibakt torsk med hjemmelaget salsa og sesamstekt rosenkål :)


#9

Primrose sa for siden:

Så fint dere gjør det. Vi har stort sett alltid kasseroller på bordet hvis det bare er oss. Ser ingen grunn til å lage enda mer oppvask ved å bruke serveringsboller. :filer:


#10

amylin sa for siden:

Må abonnere! Så fint dandert, Netflix!

Jeg serverer aldri i grytene, men i serveringsfat. Min middag ser ikke like fin ut som Netflix sin. Skal se om jeg klarer å huske dette i morgen.


#11

Nextlife sa for siden:

Ja, jeg er litt nevrotisk på sånt, evt er det en etterlvening etter gammel yrkesstolthet (tidligere kokk).
jeg må ha store tallerkner, lite mat på alt må være ordnet i grupper og helst ikke flyte over i hverandre og sånn bortettter. :knegg:


#12

Nextlife sa for siden:

Takk, takk, regner med det var mitt innlegg, men jeg heter ikke Netflix. :fnise:


#13

amylin sa for siden:

Gjett hva jeg nettopp har startet å bruke. :knegg: Ditt innlegg jeg mente, ja. Nextlife!


#14

Guttemammis sa for siden:

Samme her.

Hender at jeg lar kasserollene stå på kjøkkenbenken, for så å legge opp maten på tallerkener.
Da gjør jeg litt mer ut av det og kanskje danderer det litt fint.
Men oftest kasseroller på middagsbordet.


#15

Nextlife sa for siden:

Spicy maissuppe (det er magisk å alltid ha kraft i fryseren) med kylling (plukket fra skroget man kokte kraft på) og nystekte grissins.


#16

apan sa for siden:

Lekre middager ja!

Enig, vi har sannelig mer enn nok oppvask.. Vi forsyner oss av det varme ved komfyren, har grønnsaker og tilbehør i små skåler på bordet.



#18

Bluen sa for siden:

Jeg er for nærsynt til å kunne se bildene fra toerdagene! :dukker:


#19

Ole Brumm sa for siden:

Så fint dere gjør det, jeg har kasserollene på bordet som oftest ( eller på kjøkkenbenken fordi det ikke er plass på bordet), ytterst sjeldent jeg legger opp på serveringsfat.


#20

amylin sa for siden:

I dag ble det couscous med bladpersille, chilistekt squash, sopp, grillet paprika, krydder, olivenolje, hvitløk og purre med marinert kyllingbryst.


#21

Nip sa for siden:


#22

Nextlife sa for siden:

En slags feittirsdag noen uker på etterskudd. :knegg:

Salt lammebog, flesk, duppe, mandelpoteter og dampede grønnsaker.


#23

Polyanna sa for siden:

Ok, det er på tide at jeg tar flere bilder her, tror jeg, for å få frem et bredere spekter! :knegg:

Veldig fine retter og bilder!


#24

Skremmern sa for siden:

:knegg:

Dette er veldig typisk middag hos oss, bare bytt ut hovedingrediensen.

Laks i aluminiumen, blomkålmos i den gjennomsiktige:


#25

Erica sa for siden:

Dagens middag, kikert-kaker, ris, salat og tzatziki.


#26

Erica sa for siden:

Hvor ble bildene av? Prøver igjen:


#27

Nip sa for siden:

Glutenfrie kyllingnuggets med diverse :)


#28

Nextlife sa for siden:

Ovnsstekt kylling, estragonkrem, aspargesbønner, bakte småtomater med løk/parikadryss og ovnstekte potetbåter.


#29

vixen sa for siden:

Jeg vil spise middag hos nextlife! Her går stort sett kasserollene på bordet og etter et minutt ser det ut som en slagmark når mini setter i gang.


#30

Nextlife sa for siden:

Haha, oss oss er det i hovedsak meg og mannen som spiser, tidvis en 18-åring også, så slagmarken har vi gjort unna for mange år siden. :knegg:


#31

vixen sa for siden:

:knegg:
Phew! For ble også veldig imponert over hva du fikk barna til å spise.


#32

Njulaif sa for siden:

Neida, såe... Da er det vel på tide å vise frem vår "matkunst" for i går og i dag. :knegg: Temaet er rød mat viser det seg. :fnise:

I går hadde vi enchiladas med meksikansk ris (som jeg har skamfert med mais for anledningen), salat og avokado.
I dag hadde vi stifado med ovnsbakte poteter og gresk salat.

Begge deler ble skikkelig godt, selv om det kanskje ikke akkurat ser ut som restaurantmat. :knegg:


#33

Skremmern sa for siden:

Prøvd fisk i en fei? Vi har den en gang i uka, elsker elsker elsker den:


#34

Njulaif sa for siden:

Etter et par dager med rød mat, ble det hbit mat i dag. :fnis: Vi hadde favoritt-fiskemiddagen min i dag: kokt torskeloin med hjemmelaget potetmos, grønnsaker og soyasmør. Glemte selvsagt å ta bilde.


#35

amylin sa for siden:

Dagens middag, rester!


#36

Nextlife sa for siden:

Jeg håper dere bærer over med mine elendige mobilbilder. :sparke:

Oksegryte med øl, servert med mandelpotetmos, ovnsbakte aspargesbønner og cherrytomater.


#37

Polyanna sa for siden:

Du, nextlife, han mannen din må du da bli lei av etter hvert. Sikker på at du ikke vil komme og bo hos meg i stedet? :blafre:


#38

Nextlife sa for siden:

Jo, jeg er i grunnen moden for en tur nå, så det kan jeg godt. :knegg:


#39

Tallulah sa for siden:

Så mange inspirerende middagsbilder!

Dagens middag besto av hjemmelagde fiskepinner til Hiawata, og den samme seien lettstekt med sitron, salt og pepper til meg. Servert med en fullkornscouscous med tomat, agurk, ruccola og balsamico. Hiawaa fikk samme salat, bare separert i sine enkelt bestanddeler, minus ruccola og balsamico. Jada, han er altfor stor til å spise av et sånt fat, men han liker det, og spiser mye mer når maten ikke er blandet. Jeg har faktisk to sånne flymatfat til voksne også, som det hender jeg serverer frokost på senga på.

Vi prøver å ha det litt koselig med stearinlys innimellom, og alle får bestemme hva som ligger i begrepet "hyggelig pynt".

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=53287&amp;d=1395170848[/img]

(uæææh, gigabilde!)


#40

Nextlife sa for siden:

Jeg er beklageligvis allergisk mot fisk og skalldyr, men elsker å se bilder av andres fiskemiddager. :)

Middagen for et par dager siden var cannellonni. Jeg lager
den litt omvendt av de fleste andre, en fyldig vegetarisk tomatsaus inni rørene, og ostesaus nedi formen og på toppen. Vi kan ikke ha spinat når ungdommen spiser hjemme pga oksalsyren, så da bruker jeg heller purreløk i ostesausen. Foccacia toppet med rødløk, urter og tomat serveres ved siden av. Bildet er før forma gikk i ovnen.


#41

Njulaif sa for siden:

Altså... Det MINSTE du kan gjøre er å ta litt dårlige bilder, når det er sånne kunstverk du driver å presenterer. :nemlig: Og det på helt vanlige hverdager. :snurt: :knegg:


#42

Maverick sa for siden:

Den oksegryten, Nextlife. Finner jeg oppskriften til den et sted? :blafre:


#43

tjolahopp sa for siden:

Den duken! :hjerter:
Legofigurer er så hyggelig så. Særlig Darth Vader! :knegg: Er det ikke han jeg ser der? :myser:


#44

Tallulah sa for siden:

Duken er fra Åhlens, og minner meg om japansk papir og kimonoer. :hjerter:

Og helt rett, på lysestaken står Darth Vader, En Dalek, en Roller Derby-dame og en eller annen robot-android-aktig fyr. :knegg: Alle skal med!


#45

tjolahopp sa for siden:

Er det lenge siden du har kjøpt den duken? Jeg fikk veldig lyst på ny duk! Jeg har ikke kjøpt duk på mange år, jeg går visst ikke så veldig opp i interiør, men nå er jeg er overbevist om at dagen blir gladere med en sånn duk på bordet. :vilha:


#46

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg kjøpte den for et par uker siden, ved Youngstorget (husker ikke hvor du er i verden?). Det er en sånn nesten-voksduk. Dagen blir definitivt gladere. :nemlig:


#47

tjolahopp sa for siden:

Takk! Da tror jeg at jeg må ta meg en tur i dag. :hyper:
Befinner meg en kort trikketur unna.



#49

LilleRosin sa for siden:

Jeg har Netflix, men jeg vil gjerne også ha Nextlife. Så nydelig mat!

Skal få tatt noen bilder av rotebordet vårt.


#50

Tallulah sa for siden:

I dag ble det enkelt, pølser fra pølsetoasteren på Hiawata og kompis, nok en couscous-salat på meg, i dag med grillet basilikumshalloumi. Lysestakeplatået endret seg i løpet av middagen.

Høvdingen har jobbet mye sent denne uka, og da legger jeg som regel opp maten på kjøkkenbenken. Når vi spiser alle tre, setter vi som regel ut gryter og boller på spisestuebordet.


#51

amylin sa for siden:

Helt vanlig husmannskost her i dag. Fiskekaker, fiskepudding, kokte poteter, broccoli, gulrot og purresmør og fruktsalat til dessert.


#52

amylin sa for siden:

Nextlife, takk for link til oppskrift. Den gryta så veldig god ut!


#53

Nextlife sa for siden:

Den er veldig god, ikke ulik Boef Bourguignon, men mer rik i smaken, og den er "lettere" på en måte.


#54

Nip sa for siden:

Glutenfri fiskepinner :)


#55

Tallulah sa for siden:

Sånn her ser spisebordet som regel ut. Kyllingwraps i dag.


#56

amylin sa for siden:

Glemmer denne tråden her, men her er dagens middag, hjemmelagde vårruller.


#57

Nextlife sa for siden:

Pastaform med salat og eltefrie rundstykker.


#58

Nip sa for siden:

Søtpotet - taco


#59

Tallulah sa for siden:

Det så godt ut, Nip!


#60

Nextlife sa for siden:

Tournedos, rødvinssaus, ovnsbakte grønnsaker, ertepurè og duchessepoteter (med litt finhakket bacon og løk som er surret i panna før de tilsettes potetmosen).


#61

Trulte sa for siden:

Veldig pent når det legges ut slikt, men det blir jo ekstremt fort kaldt?


#62

amylin sa for siden:

Fy søren, så utrolig flott du anretter hverdagsmiddag, Nextlife!


#63

amylin sa for siden:

For å balansere det litt, her er midagen min.


#64

Nextlife sa for siden:

Neida, med varme tallerkner så holder varmen godt.


#65

Nextlife sa for siden:

Yrkesskadd. :knegg:

Jeg er ikke noen storspiser og blir lett overveldet av for mye mat og rot på tallerkenen, jeg synes det er uendelig mer fristende når det legges opp med lite mat og luft mellom de ulike elementene. :)

Men jeg må gjenta fra tidligere i tråden, vi er stort sett bare to voksne og av og til en 18-åring til bords, ingen sultne småttiser som henger i beina, så da har man tid å dille slik :knegg:


#66

amylin sa for siden:

Ok, men fortsatt, Nextlife! Her er det annenhver uke unger og annenhver uke ikke, og jeg det ser ikke sånn ut for det.


#67

Nextlife sa for siden:

Nei, det er kanskje ikke så mange som diller slik, men jeg er utdannet kokk, men kan dessverre ikke jobbe som det lenger :( så dette er nok min måte å være nær favorittyrket mitt. :)


#68

Nip sa for siden:

Red curry chicken med glassnudler


#69

Nextlife sa for siden:

Lettvint middag i dag, pølse i brød med coleslaw, mykstekt løk og salatblader.


#70

Nip sa for siden:

Forsynte oss bare på kjøkkenet i dag. :) Torsk med kalkunbacon, rosenkål, perleløk :)


#71

Nextlife sa for siden:

Helstekt svinefilet, råstekte potetterninger, dampet broccoli og blomkål, grillet tomat, maispurè og estragonmajones.
(Jeg har sånn ufattelig trang til estragonsmakende sauser og kremer for tiden, nesten som om at jeg legger opp menyen etter det. :sparke: )


#72

Cumulus sa for siden:

Jeg serverer på tallerknene til barna for at maten skal bli litt kaldere til dem. Så setter jeg grytene på bordet til meg og mannen. Da er også barna stille når vi forsyner oss.


#73

Tallulah sa for siden:

Crossover-rester i dag: dim-sum, halloumi med basilikum, stekt chorizo, fiskepinner, broccoli, asparges og ris.


#74

millact sa for siden:

Rester er bra! Nydelig duk, så koselig!



#76

millact sa for siden:

Jeg har en med ugler på. Blir glad av å se på den. Det ble jeg av din også. Middag skal være et hyggelig samlingstidspunkt.


#77

Tallulah sa for siden:

Ja, vi prøver å spise middag under litt hyggelige omstendigheter. Vi er ikke så flinke til å spise andre måltider sammen. Bordet er egentlig et veldig flott teakbord, men det blir så fort flekkete så duk må vi ha. Denne er vokset så det er bare å tørke av den.


#78

Nextlife sa for siden:

Gårsdagens middag var en rot-i-hopform. :knegg:
Jeg kokte kyllingkraft, og plukket kjøttet av skroget. Dette la jeg i en form med blomkål, broccoli, løk, paprika, gulrot og purreløk og helte over en god tomatsaus kokt på slitne grønnsaker og kyllingkraft. Gratinerte med ost.


#79

tjolahopp sa for siden:

Det er så mye lekker mat her! Det er ikke jeg så god til å diske opp med, men nå har jeg fått kjøpt glad-duk så da dekket jeg i det minste bordet litt ordentlig for å feire det. :humre: Det varierer hva vi gjør med oppdekning. Noen ganger med fat og skåler, andre ganger med gryter og panner, og noen ganger ferdig porsjon på tallerkenen. Avhenger av humør og tiltakslyst.

Ble ikke samme duk som den du har Tallulah, men jeg var på Åhlens og så denne før jeg fant den andre. Det var kjærlighet ved første blikk! Men jeg angret litt etterpå at jeg ikke bare kjøpte begge. De må jo vakses en gang i blant også.

Gårsdagens middag var altså av den enkle typen som det stort sett er når det er jeg som kokkelerer. Omelett med kremost og parmesan, spinat med hvitløk og olivenolje og avocado. Og brød og smør. Man-tar-hva-man-har-middag.


#80

Nip sa for siden:

Stekt lysing med rødbet og poteter



#82

Tallulah sa for siden:

Det så godt ut, Poly. Hva slags saus er det på laksen?


#83

Polyanna sa for siden:

Det var eldstesønn sin middagsdag så det var meget enkelt: Ørret (når jeg tenker meg om var det ikke laks. :p) med noen teskjeer smør i bunnen, en dæsj fløte over og så vårløk på toppen (det syns sønnen var en idiotisk ide. :knegg: )


#84

Polyanna sa for siden:

Og salt og pepper.


#85

Tallulah sa for siden:

Ja, fysj, tenk å ødelegge med noe grønt! :skingrestemme:



#87

Taien sa for siden:

Jeg fikk aldri tatt bilde av maten på bordet...for da var alle travelt opptatt av å gafle i seg. :knegg:
Men vi hadde grillmat i går: nakkekoteletter til oss 3 voksne og pølser til ungene. Tilbehør var ovnsbakte grønnsaker (squash, gul og rød paprika, tomat, champignon, mais, brokkoli med et dryss av koriander, salt & pepper og bittelitt olje.
I tillegg hadde jeg ovnsstekte potetbiter til ungene.


#88

Tallulah sa for siden:

Både grønt og løk på en gang. Kan det blir verre? :skuffet:


#89

Polyanna sa for siden:

Tally: Eksakt! :knegg:

Taien: Oi! Grønn plen! Grill!


#90

Nip sa for siden:

Vi serverte den på tallerkner fra kjøkkenet. Øko-kylling med brokkoli (peppersaus og poteter til gutta også)


#91

Nip sa for siden:


#92

LilleRosin sa for siden:

Hva er det grønne på fisken?

:sulten:


#93

Polyanna sa for siden:

Det så godt ut Nip! Er det pesto og bacon?


#94

GinaK sa for siden:

Så lekkert dere serverer maten da. :)
Jeg tar på til gutta ved komfyren for vi har sånn øy vi sitter ved rett ved.

Så store de ørretstykkene så ut da. Snart holder det ikke med en sånn lakseposjon eldstemann så må kjøpe filet tenker jeg.


#95

Polyanna sa for siden:

Ja, det var to digre stykker, og det var eldstemann som laget, så han delte dem ikke opp. :knegg:

De spiser enormt mye av fisk i form, vi går nesten alltid tom, nesten uansett hvor mye vi lager.


#96

Nip sa for siden:

Ja, hjemmelaget pesto og bacon.

Kamerat av sønnen min som hadde "spist torsk med noe grønt på hos en annen kamerat" som han likte så da lagde vi det.

Hadde litt lite basilikum, ellers ville den nok vært litt grønnere.

Ovnsbakte det, stekte bacon ved siden av som vi la på før servering.

Hadde brokkoli, gulrøtter og poteter til


#97

Nextlife sa for siden:

Pasta Bolognese, ypperlig måte å få unna småslitne grønnsaker på. Jeg er nyoperert i en skulder og kan derfor ikke drive med all verdens utbakng, så i stedet for baguetter e.l til, smurte jeg brødskiver med ost som jeg skar i stenger og ristet i stekeovnen.


#98

Nextlife sa for siden:

Helt ordinær burger med brød, salat, tomat, agurk, rødløk og rømme i dag. Og cheddar, selvfølgelig.


#99

Katinka sa for siden:

Marinerte kyllingklubber servert med couscous og salat.


#100

Nip sa for siden:

Røkt lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker, rosenkål og saus. 7 til bords og feiret bursdag


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.