Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva koster en bil?

#1

Tallulah sa for siden:

:blånn:

Den gamle haugen vår av en bil begynner å synge på siste verset, og jeg innser at neste store sparemål bør være en bil, ikke en ferie.

Nå har vi en Audi som er nesten 25 år gammel. Det var en toppmodell i sin tid, så derfor er det en bil med god kjørekomfort og sånn fremdeles.

Jeg ønsker meg en bil med følgende:
Automatgir
Ikke altfor lang, men allikevel plass til snowboard
Ikke en liten bil
Stødig, ikke plastikkaktig

Vi kjører ikke ofte, men når vi gjør det er det hovedsaklig langtur, så jeg vil ha en sikker bil. Jeg liker Audi. :nemlig:

Hva bør jeg se etter hvis vi skal kjøpe brukt? Jeg aner ikke hva en bil ha gått når den har "gått mye" f.eks. Kan man få noe ok for 100.000? 250?


#2

Gaia sa for siden:

Du får i alle fall noe veldig kurant for rundt 200 000. Jeg vil anbefale dere å gå for en nyere bil, med garanti, 1-3 år gammel, fremfor en eldre bil, hvor det kan komme mye utgifter. Man ser ganske kjapt om man har en bil det er lurt å kvitte seg med før garantien går ut og med eldre biler kan man fort kjøpe "katta i sekken" hvis man ikke har god greie på bil.


#3

Tallulah sa for siden:

Får man en vanlig bil som er så ny for 200'? Altså ikke en liten konebilaktig greie, eller med dårlig plass i kupeen og i bagasjen?


#4

Candy Darling sa for siden:

Hvis du liker Audi, men ikke liker å bruke penger på merket, vil jeg helhjertet anbefale Passat eller en annen litt mindre VW. Det er selvsagt litt kjedeligere designmessig, men det er akkurat samme motor og kvalitet ellers. Og du får mye mer bil for pengene.

Vi har en Passat Alltrack, og den er ikke sexy, men jeg elsker den. Den er utrolig god å kjøre, og jeg får alt jeg kan ønske meg av utstyr innenfor en ramme der jeg hadde fått en kjip, strippet Audi. Og jeg har hatt begge deler.


#5

Tallulah sa for siden:

Men får man en sånn for 200'? Uten at den er eldgammel og herpa? Den billigste på Finn kostet 355' og var hvit. :grøsser:


#6

-ea- sa for siden:

Jeg surfet på biler på Finn idag, men fant ut at min tåler flere langferier.

Vet ikke om det er så nødvendig å kjøpe bil med garanti. Har bare hatt bil med garanti én gang, og den kolliderte med elg og ble kondemnert, så mye for garantien liksom. :humre:
Man må ha service og oljeskift på bilen sin, enten den er ny eller gammel. Du får mye bra for 200' men du kan også klare deg med 100'. Se på km.stand og antall eiere når du skal sammenligne.


#7

Candy Darling sa for siden:

Du får en Touran 2011 for 215.000, ser jeg - sjekk bruktbil på Møller bil. Jeg tror kanskje den passer dere bedre enn en Passat.


#8

Tallulah sa for siden:

Hva er forskjellen, bortsett fra prisen? :blond:


#9

Candy Darling sa for siden:

Passat er like stor som en Audi A6, en Touran er mindre, men med god bagasjeplass. Dere har jo vanligvis ingen som slåss i baksetet hvis det kommer en vott over den imaginære midtlinjen? :gal:


#10

Tallulah sa for siden:

Haha, nei, Hiawata har enevelde i baksetet. Jeg tittet på touranen. Jeg syns den så grei ut, men Høvdingen kommer garantert ikke til å like den. Han vil aller helst ha en diger amerikansk SUV. Jeg må bare overbevise ham om noe annet. Hver gang vi er i USA leier han ett eller annet monster.

Touranen så praktisk ut med de tre setene bak som man kan legge ned litt som man vil. Men litt plæstic?


#11

Candy Darling sa for siden:

Da vil du ha en Touareg i stedet. Men den vil du ikke betale for. :knegg:

Skoda? Det er mange som synes de nye er veldig gode kjøp.


#12

Tallulah sa for siden:

Nei, det er det! :knegg:

Skoda var første bilen hans, kanskje jeg kan selge det inn på nostalgi? Skoda, VW og Audi er samme fabrikk, ja?





#16

-ea- sa for siden:

Pickup?


#17

Tallulah sa for siden:

Nå er den borte!


#18

-ea- sa for siden:

Solgt? :knegg:

Var sikkert en av annonsene som rullerer der.


#19

Fløyel sa for siden:

Jeg forstår han så inderlig vel. Men de bensinslukende monstrene koster en formue her til lands.

Skoda Superb får dere mye bil for pengene. Den er dog veldig lang. Men du får f.eks. 4 - 2.36 lange pax-skap, 1 hemnesseng, 2 madrasser (ok, sammenrullet), 1 skrivepult m/skuffseksjon + 2 personer i den uten problem. Hiawata har danseplass i baksetet. Jeg tror ingen andre stasjonsvogner rommer like mye. God kjørekomfort også. Jeg hadde fabrikkny i 3 år, fulgte alle servicer og leverte den ved 100.000 km, eneste problem var sinkslipp, men denne feilen skal være rettet opp på nyere modeller. Det må være nyere modell fra 2010 og stasjonsvogn.


#20

Vianne Rocher sa for siden:

Mercedes e-klasse er den største stasjonsvogna på markedet. Her er en oversikt over bilene med størst bagasjerom. Vær obs på at romslig bagasjerom ikke alltid betyr romslig bil. Jeg ser at den nye Skoda Octavia står på lista, men den er pinetrang i cupèen. Jeg og Rochermannen er riktignok ikke spesielt syltynn, men å sitte og nærmest gnisse skulder mot skulder inne i en bil var en ny opplevelse.

Rochermannen drømmer om en Silverado som han bare kan slenge hjorten han har skutt baki han også. Skikkelig redneck i lumberjackstil på gang der med andre ord. Er det en mannfolkting? :humre:. Det utgår iallefall uansett på flere nivåer.


#21

Tallulah sa for siden:

Fløyel: det er så vanskelig å parkere her, så jeg vil helst ha noe som bygger i høyden, fremfor lengen. Vi har nå en sedan som er innmari lang. Praktisk fordi vi kan stappe alt i den, men en rekke parkeringsplasser utgår.

Vianne: høres kjent ut. :humre:


#22

Fløyel sa for siden:

Jeg kjører nå Audi Q5, veldig fornøyd med den. Du har også lillebroren i Q3, som er litt rimeligere, disse bygger i høyden og er korte, du får nok med ett snowboard, men IKEA turene uten henger utgår.


#23

Maverick sa for siden:

Klart dere vil ha en ordentlig rockabillypickup! :hyper:


#24

emm sa for siden:

Jeg ville valgt Audi, Q5 eller Q3! :jupp: Men ser de ligger høyt i pris, CD hadde noen gode innspill ja.


#25

Lavender sa for siden:

Jeg ville vurdert Peugeot, de har mye bra kompakt med høyde inni, men det blir kanskje hardt å få med medeier på fransk? Dere har automat?. Vi hadde automat da vi bodde på Voldsløkka og gateparkerte, jeg gikk ikke glipp av parkeringsplasser, men synes automat er uberegnelig til lukeparkering over brøytekanter.


#26

Tallulah sa for siden:

Vi har automat nå, jeg syns det er helt greit til lukeparkering. Siden jeg er en relativt ny sjåfør (tok lappen i 2010) så må jeg innrømme at jeg knapt kjører når det er brøytekanter og slikt. Om vi skal ha manuell så går det sikkert greit, jeg må bare friske det opp. Jeg har ikke kjørt manuell siden jeg tok lappen. Jeg syns det er veldig praktisk med manuell i byen, ellers hadde det blitt enormt med girskifter. Jeg merker jo når automaten skifter av seg selv, og det er mye opp og ned på typiske byfarter.


#27

Storm sa for siden:

Jeg har den nye Skoda Octaviaen og er veldig fornøyd med den. Passe stor familiebil, veldig god å kjøre og "mye bil for pengene".


#28

Tallulah sa for siden:

Er den lang, Storm? Går det an å lukeparkere fornuftig med den?


#29

Storm sa for siden:

Ikke lengre enn at den passer i garasjen min, som er ganske kort. Jeg har sånn parkeringsassistent som piper når jeg kommer for nærme noe, så jeg synes det går greit å lukeparkere også med den. Den er vel å betrakte som en liten/middels stasjonsvogn.



#31

Lavender sa for siden:

Parkeringsassistanse er det ikke mye hjelp i når jeg lukepakerer byen, min lyser rødt og kort frekvens under 30 cm. Jeg parkerer ofte trangere enn det i Oslo sentrum, det var en ugyldig grunn til at vi hadde hengerfeste også. :nemlig:. Enig ang. automat og bykjøring, vi valgte automat av samme årsak. Greit når du kan velge å ikke bruke bil de dagene med høyest brøytekanter og is i parkeringsfeltene.


#32

Tallulah sa for siden:

Ja, vi bruker som sagt bilen lite. Ikke en gang i uka engang, i gjennomsnitt. Det beste hadde vært en form for bilkollektiv, men det lønner seg bare for småkjøring ofte, ikke ferier og langkjøringer. Da er det like dyrt som å leie bil.

Æh, jeg har virkelig mest lyst på audi. I går surfet jeg på biler og fant en som man også kunne justere setedybden på. Praktisk når Høvdingen er høy med lang kropp, og jeg er lav med korte armer. Det er annet aspekt, Høvdingen stanger i taket på mange biler, mens jeg knapt ser over rattet. :knegg:

Jeg likte bilen jeg kjørte hos kjørelæreren også, det var en Honda, en sånn liten, snerten Honda typ by-SUV. Men null bagasjeplass og et litt hardt baksete.


#33

Gaia sa for siden:

Ok, litt digresjon, men jeg må innrømme at jeg tenker "hvor lang er en vei" hver gang jeg leser tittelen. ;)


#34

Tallulah sa for siden:

Det var litt meningen da. :knegg:


#35

maggypop sa for siden:

Bilkollektivet går opp i pris etter 5 dager, så hvis dere ser for dere flere uker på veien, blir det dyrere. Men å eie bil koster fort en del titusen i året, så alternativet leiebil trenger ikke å bety at dere kommer dyrere ut totalt sett. Just sayin'.


#36

-ea- sa for siden:

Hvis dere bruker bil så lite, så er min mening at det er bortkastet å legge 200' i den. Det finnes mye bra rundt hundre tusen også. Godt prutningsmonn er det sannsynligvis også.


#37

meisje sa for siden:

Jeg tror det blir billigere for dere å vente med å kjøpe noe nytt inntil audien deres tar kvelden, og så leier dere bil ved behov en stund. Og så kan dere vurdere om det er billigere å kjøpe bil enn leie.


#38

Tallulah sa for siden:

maggypop: Vi har regnet på det, altså.

meisje: Ja, det blir ikke . Tenker også å bruke opp audien først. Men det ser ut til å nærme seg. For håpentligvis holder den et par år til så vi kan spare litt først.


#39

Fadese sa for siden:

Jeg vet ikke om den rommer et snowboard, men jeg synes Prius er større enn man får inntrykk av. Jeg gikk for den pga relativt lave utslipp. Dessuten er det vel noe lavere avgifter på hybridbilene, og sånn sett får man kanskje mye bil for pengene.

Jeg kjøpte den uprøvd og usett for noen måneder siden. Så langt er jeg veldig fornøyd.

Automat, ryggekamera etc på executive-versjonen. Har skinnseter også. Og jeg betalte under 200 K for 2010-modell.
m.finn.no/car/used/ad.html?engine_fuel=11111&model=1.813.6749&year_from=2010&make=0.813&sort=0&ref=fas&finnkode=47048373


#40

Fadese sa for siden:

Men det er jo litt komisk at JEG, av alle, svarer i en biltråd, all den tid jeg er null bilinteressert. :knegg:


#41

-ea- sa for siden:

Jeg har lyst på ny(ere) bil, men reelt sett har jeg jo ikke bruk for. Det mest økonomiske og miljøvennlige er å "bruke opp" 02-modellen min først, men det er jo maaaange år til.


#42

meisje sa for siden:

Plutselig kjører noen inn i deg i et kryss og så er -02 bilen din kondemnert og du MÅ ha bil RASKT :btdt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.