Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken middagsrett lager du oftest?

#1

vixen sa for siden:

Dette tenkte jeg på da jeg lagde pasta med kjøttsaus i går. :humre: Det er definitivt den enkeltretten vi lager oftest gjennom året. Ikke langt unna å spise det en dag i uka tror jeg.

Enn hos dere? Noen slagere som går igjen?


#2

Input sa for siden:

Ja, vi spiser ovnsbakt laks nesten hver uke. Jeg slenger laks og grønnsaker i ovnen og serverer med kokt potet eller ris. Det er superenkelt og ungen min ELSKER det. :knegg:


#3

Mei sa for siden:

Stekt laks med wokede grønnsaker og rømme. Hver uke.


#4

apan sa for siden:

Laks ja. Med ris eller poteter til. Brokkoli og/eller gulrot. Kesam eller tzatsiki.


#5

Nextlife sa for siden:

Pizza i en eller annen variant. Jeg tror vi har pizza noegnlunde ukentlig. Tynn bunn, vanlig bunn, calzone, pizzasnurrer og så videre.


#6

Niobe sa for siden:

Laks med wokede/pannestekte grønnsaker til. Det spiser vi hver uke.


#7

Anikka sa for siden:

Wok med svinekjøtt. Evt ovnsbakt laks.


#8

Simone sa for siden:

Taco. Sånn ca 80% av helgene i året. Spagetti med kjøttdeig på andreplass.


#9

Polyanna sa for siden:

Vi har en del ting som går igjen mange uker: pizza lørdagskveld, grøt lørdag formiddag, pannekaker fredag (det siste prøver jeg å kutte ut, men da tok barna affære, så nå er det ferdige pannekaker når jeg kommer hjem fra jobb :knegg: ).

Men av de tingene som egentlig ikke er faste så er fiskesuppe med laks nesten det vanligste, fordi det er godt, sånn halvsunt (avhengig av hvordan man ser på fløte. :knegg: ), populært hos store, små og gjester, og tar mindre enn et kvarter å lage.

Pasta med kjøttsaus kommer som god nummer to. Har tomatsaus frossen i porsjonspakker så det blir veldig rask mat.


#10

Nip sa for siden:

Hjemmelaget Taco er vel noe som går igjen som en "hel rett". Jeg spiser den som tacosalat. Bruker ofte elgkjøttdeig


#11

rine sa for siden:

Siden det er taco nesten hver helg (fredag eller lørdag) hos oss, er det vel det som er mest vanlig. Av hverdagsmat tror jeg det blir wok. Varierer med fisk, svin eller kylling, med ris, nudler eller pasta, men likevel wok. :ja:


#12

Jinx sa for siden:

Taco lages nok mest. Pasta carbonara en god nummer to.


#13

Elise sa for siden:

Butikkgrillet kylling med ris og bearnaisesaus.
Taco.
Pizza.


#14

Puslingen sa for siden:

Taco vil eg tru. Eg veit ikkje kva som kjem på andre plass, for me har veldig varierte middager. Mogeleg at det er risengrynsgrøt.


#15

Antiga sa for siden:

Taco om lørdagen er nok oftest.
Jeg liker å lage nye retter ofte, så blir ofte en stund til den samme retten kommer igjen.. om den i det hele tatt gjør det...
Men som ingrediens bruker vi mye hjortekjøtt i forskjellige variasjoner.


#16

Blåbær sa for siden:

Laks med potetbåter og brokkoli, og spagetti bolognese står på menyen nesten hver uke.

Ellers varierer vi ganske mye, og det går som regel ukesvis mellom hver gang det samme står på menyen.


#17

Vianne Rocher sa for siden:

Taco har vi nesten hver bidige fredag. Jeg har vært lei i årsvis, men Rochermannen elsker det og har oppdratt avkommet godt.

Pizza er også en klassiker. Lørdagspizza foran TVen. Det er bare når vi har pizza at det er lov å sitte i sofaen å se på tv når man spiser. Jeg lager italiensk pizza med tynn bunn, Rochermannen lager 80-tallspizza med tykk bunn, kjøttdeig og ostelokk :humre:.


#18

Filifjonka sa for siden:

Det som går igjen oftest er Salmalaks med en salat av mango, avokado, tomater, rødløk og koriander tror jeg. Og en gryte jeg lager med karbonadedeig, bønner, linser og det som fins av grønnsaker i kjøleskapet. Vi har ingen faste middager på faste dager, og har pizza og taco mye sjeldnere enn en gang i uka. Etter at jeg testet kaloritelling i fjor har det gså blitt merkbart mindre pastaretter. :)


#19

Nera sa for siden:

Ovnsbakt laks er nok det vi har mest hyppig. Tilbehøret varierer, men inkluderer brokkoli oftere enn ikke. Ellers er spaghetti med kjøttsaus en slager, helst med fusilli, for det liker til og med Villemann, som jeg ellers er redd skal sulte ihjel. Taco har vi så godt som aldri, kanskje en gang pr. år.


#20

Drømmedama sa for siden:

Wok og taco. Vi har wok 1-2 ganger hver uke, taco hver lørdag.


#21

Darth sa for siden:

Vi har hjemmelaget pizza hver eneste fredagskveld. Utenom det så tror jeg det er ovnsbakt laks som er den største gjengangeren her også.


#22

halaisa sa for siden:

Ovnsbakt laks spiser vi en gang i uken her i huset.


#23

Myria sa for siden:

Jeg tror ikke vi har noen slike gjengangere og jeg har alltid syntes at det er rart at så mange spiser det samme uke etter uke.


#24

Candy Darling sa for siden:

Hjemmelaget tomatsuppe med makaroni, kjøttboller, pasta og egg. :gal: Med hjemmelaget pizza og lasagne på en delt andreplass.


#25

Einhyrningur sa for siden:

Jeg tror kanskje retten vi spiser oftest er Taco, for det er det mannen lager når det er han som må til pers. Hva jeg lager oftest, si det, pizza kanskje? Det spiser vi annenhver uke ca.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Pizza er vel en fast gjenganger, det spiser vi hver helg, enten fredag eller lørdag. Vi har en suppedag og en pastadag, og så kjøper vi gjerne takeaway 2-3 søndager i måneden (evt. en annen dag enn søndag). Så vi har ganske stor rutine i hva vi spiser, men varierer rettene ganske bra da. Altså forskjellige sauser, pizzafyll, veksler mellom forskjellige gode supper osv.


#27

Skilpadda sa for siden:

Ovnsbakt laks har vi stort sett hver uke, og salmalaks supplert med litt hentesushi er nok den vanligste fredagsmiddagen. Vi spiser ellers mye kylling; ferdiggrillet kylling eller ett eller annet med kyllingfilet stekt i biter har vi sikkert også en gang i uken.


#28

Madicken sa for siden:

Fiskekaker, ovnsbakt laks (dette må da være FP-hverdagsmiddagen :p) og taco. Dette har vi nærmest ukentlig.


#29

Veslemøya sa for siden:

Det må nok være ferdigskjærte lakseskiver i ovnen og bestemmorsuppe/ kjøttsuppe på delt 1. Plass.


#30

Che sa for siden:

Taco med gutta nesten hver fredag. Ellers er farsemat av ymse slag hyppig på menyen


#31

løve70 sa for siden:

En eller annen form for pizza er nok det som oftest går igjen.


#32

Hyacinth sa for siden:

:dulte:


#33

amanas sa for siden:

Det må være taco eller lapskaus. Ungene elsker sistnevnte så får de bestemme blir det lapskaus. :)


#34

trøtt sa for siden:

Taco. Det er fast annenhver fredag. :blinke:


#35

Smash sa for siden:

Vi har hjemmelaget pizza hver fredag, når pizzaen står på bordet er det skikkelig helgefølelse. Ellers har vi grøt på lørdager.
På hverdagene varierer vi litt mer, men jeg som ikke er så kjempeglad i å lage mat liker at vi har det samme uke etter uke. Da vet jeg iallfall hva vi skal ha.


#36

Benzo sa for siden:

Lakseform og ovnstekt torsk har vi ukentlig, noen ganger flere ganger i uka. Hadde det vært opp til ungene hadde vi spist fisk 5 dager i uka.


#37

Chablis sa for siden:

Ovnsbakt laks , spaghetti og kjøttdeig, en eller annen kyllingrett og pannekaker er det som oftest går igjenher i heimen.


#38

oslo78 sa for siden:

Originalt nok etter å ha lest tråden: Ovnsbakt laks...


#39

Synnemor sa for siden:

:nemlig: Ovnsbakt laks spiser vi ukentlig. Vi lager hjemmelaget pizza så å si hver fredag eller lørdag kveld. Sushi spiser vi også ofte. Hver tirsdag spiser ungene og mannen grøt og jeg salat, den dagen må maten på bordet i en gudsjammerlig fart da aktiviteter starter allerede i 17-tiden.

Mye som går igjen på middagsbordet, ser jeg.


#40

Bokormen sa for siden:

Kylling i ulike varianter er nok det vi spiser oftest. :)


#41

Divine sa for siden:

Hjemmelaget pizza. Det lager jeg nesten hver helg.


#42

Fløyel sa for siden:

Hjemmelaget fish and chips med ertestuing, sitron og remulade står nesten ukentlig på menyen her.


#43

shute sa for siden:

Pannekaker, tror jeg.

En kombinasjon av sær unge og veldig mye små barnehagegjester med hjem (hvorav 90% er enten sære i kosten, skal ha halal eller er så lite vant med å være på besøk at maten i hvert fall bør være helsafe). Relativt sunne pannekaker, det skal sies, men jeg gleder meg litt til ungen begynner å spise mat som andre folk.


#44

ingling sa for siden:

Pasta med kjøttsaus, pizza og pannekaker, tenker jeg. Jeg skulle gjerme hatt mer variasjon, men kombinasjonen kresent barn og lite tid på ettermiddagen begrenser kreativiteten, kjenner jeg.


#45

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes det er imponerende om man klarer å finne på nye ting hele tiden. :) Når jeg står i butikken, eller sitter og skal lage handleliste og skal tenke ut middag, har jeg store problemer med å finne noe som er relativt enkelt/raskt, sunt nok, som de har ingredienser til på Kiwi og som (jeg tror) alle i familien synes er ganske godt - og som vi ikke har hatt mange ganger før. Så da ender jeg ofte med lakse- eller kyllingfilet og en av de par-tre tilberedningsmåtene vi vanligvis bruker for hver av dem.

Det ville antagelig være enklere å variere om vi planla litt mer, og på et tidspunkt der vi ikke allerede var sultne og litt stresset, men der er vi ikke så flinke.


#46

Hyacinth sa for siden:

Fra nå av er det Godt Levert som skal bestemme midagene våre, så jeg kan faktisk lage nøyaktig statitikk over maten framover. :)


#47

Syrinx sa for siden:

Hvis vi ser bort fra taco- og pizzavarianter som er på menyen stort sett hver helg er stekt laks også på bordet omtrent ukentlig.

(Jeg har forresten en levende liste hvor alle retter som serveres hjemme hos oss står, og nye (vellykkede) varianter fylles inn etterhvert. Det blir lettere å variere maten, og å sette opp ukes/månedsmenyer går som en lek.)


#48

Ruslebiffen sa for siden:

Laksewrap (stekt salmalaks i fullkornswrap med salat, oppkuttede grønnsaker, rømme med hvitløk, fetaost) går igjen 2-3 ganger i måneden hos oss, kjapp og grei middag som ungene digger. Hender også ganske ofte at vi har havregrøt om tiden er knapp eller mor har svært liten middagslagelyst. (Hadde ikke minstemann fått vondt i magen av pizza hadde vi nok hatt det omtrent hver fredag eller lørdag.)

Ovnsbakt laks har vi også ukentlig, men jeg ser ikke på det som en enkelt middagsrett siden tilbehøret varieres. :)

Jeg liker å lage mat, mem synes ofte det er vanskelig å variere enormt til hverdags; jeg vil helst at alle skal like noe av det som står på bordet, det skal være sunt (innenfor vår definisjon) og det skal helst ikke ta særlig mer enn en halvtime å lage. Vi har nok ca. 15 retter som går mye igjen til hverdags som jeg kan lage nærmest på autopilot uavhengig av hvor trøtt jeg er og hvor høyt minstemann hyler.


#49

Ruslebiffen sa for siden:

Ah! Det er en kjempeidé! Jeg begynte også på det, men så falt visst listen i fisk. Du minte meg på at jeg må fortsette på den listen og faktisk huske på å bruke den. :ja:


#50

Matilda sa for siden:

Vi har pizza hver uke, mannen lager. Ellers planlegges middagene slik at det skal bli litt variasjon, og vi har typisk to fiskemiddager, en til to kjøttmiddager, en kyllingmiddag og enten pasta, suppe, pannekaker, grønnsakswok eller noe annet med lite kjøtt i en dag, pluss noe godt på lørdag. Det er de samme oppskriftene som går igjen, men når vi har ork, prøver vi å teste noe nytt en gang i uka. Pasta Bolognese, Pasta Carbonara, pannekaker og pølser er gjengangere for tida, for det liker ungene, men vi har det ikke hver uke. To ganger i måneden hver, kanskje?


#51

ming sa for siden:

Taco (fredag), grøt (nesten hver lørdag), pannekaker (tredjehver tirsdag ca). Ellers er laks med wokede grønnsaker og ris en gjenganger, pasta med kjøttsaus det samme. Ikke hver uke, men kanskje annenhver?


#52

Toffskij sa for siden:

Jeg har en snikende mistanke om at det er Findus-fiskegrateng, faktisk, som vi har nesten ukentlig. Det er fordi Miss Viljesterk & Kresen (8) synes dette er det aller beste som finnes i verden, og derfor får hun det også regelmessig som motvekt til de ymse tingene vi andre mye heller vil ha til middag. Etter den kommer det en del andre ting (også elsket av konservative barn) som kommer igjen med ca. 14 dagers intervall (teriyakimarinert laks, taco, japansk nuddelsuppe, spagetti med kjøttsaus, hjemmelagd pizza). Til gjengjeld insisterer jeg på å lage minst én ny rett pr. uke (typisk i helga).

Hos oss er dette det mest bærekraftige prinsippet – enkelte retter som alle (mer eller mindre) liker på høy rotasjon, supplert med nye ting og ting færre liker på lavere rotasjon.


#53

Esme sa for siden:

Vi har pasta med kjøttboller i tomatsaus som ukentlig foreteelse. Ellers er det torsk med poteter og sandefjordssmør som vi hadde en gang i uka i månedsvis, laks med couscous, fiskekaker, sodd (vi bor i trøndelag tross alt) og pizza på de fleste lørdager.


#54

Malama sa for siden:

Taco nesten hver fredag, og pizza nesten hver lørdag.

Sånn ellers er det nok et eller annet med pasta som er vanligst, meget mulig med kjøttdeig i tomatsaus. Ungene elsker pasta.


#55

Plipp sa for siden:

Laks, i en eller annen fasong, og spagetti med kjøttsaus. Ellers varierer det veldig. Vi har ikke noen fast helgerett en gang.


#56

Bean sa for siden:

Etter at vi begynte med middagshjelpen for noen måneder siden har det blitt mye mer variasjon i rettene. Taco eller ovnsbakt laks har vi ofte, men ikke hver uke. En dag i uka har vi det veldig travelt og da har vi enten Fjordland risgrøt eller kjøttboller i brunsaus med potetmos.


#57

Frk_Fryd sa for siden:

Det går litt i perioder. Noen uker har vi laks hver uke, andre ganger findus fiskegrateng. Pannekaker er også en gjenganger.
Men jeg tror nok det er taco som er den retten som i snitt serveres oftest.


#58

Røverdatter sa for siden:

Taco er nok det vi har mest. Det er fast hver fredag. En veldig enkel variant av taco som lages på en halv time. Jeg er ikke veldig kreativ fredag ettermiddag etter jobb. :hehehe:

I begynnelsen av januar satte jeg opp 6 ukers middagsplan der alle rettene skulle være forskjellige hver dag. Det fungerte veldig fint og jeg lagde forskjellige varianter i tacofamilien på fredager.


#59

Tjorven sa for siden:

Nesten hver eneste uke serverer vi laks som er stekt i ovnen i 12 minutter. Med ris og wokede grønnsaker til. Mannen og jeg har soyasaus til, mens ungene dreper maten med ketsjup. :sjokk:

Sunt, godt og raskt.


#60

emm sa for siden:

Pizza, hver fredag og laks minst en gang i uka. :nemlig:


#61

trøtt sa for siden:

Vi har også laks minst en gang i uka, men jeg ser ikke på laks som en middagsrett, jeg tilbereder den jo på ulike måter og serverer ulikt tilbehør til.


#62

carmenzita sa for siden:

Taco,pannekaker,og tomatsuppe er gjengangere ( en stk kresen unge)


#63

isola sa for siden:

Om du tenker at man spiser det samme hver uke, altså har f.eks fiskekaker hver mandag, pannekaker hver tirsdag osv, så er jeg enig med deg, men det er jo ikke det samme som å ha noen gjengangere? Er det virkelig ingenting du, mannen eller barna liker såpass godt at dere ønsker å spise det med ujevne mellomrom? For det syns isåfall jeg er rart.

Her er det nok mange gjengangere, uten at ukemenyen er lik fra uke til uke.. Fiskerettene er de som er mest populære, så det blir nok mye laks, fiskekaker, fiskeboller og fiskegrateng. Vi prøver å variere tilbehøret.


#64

Ole Brumm sa for siden:

Vi er rare og har pannekaker hver fredag og grøt hver lørdag, da med rom til kveldsmat som taco eller pizza på kvelden. Ellers varierer vi mye, det mest vanlige utenom de fire er nok wok-retter og pastaretter.


#65

Neket sa for siden:

Laks her og. Og spaghetti. Og fajitas på fredager.


#66

Bomull sa for siden:

Pasta/spaghetti i form er noe jeg lager mye og som vel er retten som går aller mest igjen.


#67

Bayone sa for siden:

Taco på fredag er gjenganger, ellers har vi ikke noe fast tror jeg. Laks med pasta og fløtesaus og spaghetti med kjøttsaus har vi rimelig ofte da.


#68

GydaG sa for siden:

Inntil nylig var det kyllingfilet i alskens variasjoner, helt til mannen påstod at om han måtte spise mer kylling kom han til å begynne å kakle.
Men laks seiler nok også opp som delt nr 1, og jeg er så middagslagelei at jeg ikke orker å være så innmari kreativ. Burde vurdere å lage en middagsliste igjen, det funka jo greit da vi prøvde det.


#69

Hot Lips sa for siden:

Taco, uten tvil. Mann og barn er urokkelige, så det er på bordet nesten hver fredag. Men med hjemmelaget krydder, pico de gallo og guacamole er det faktisk et høydepunkt for meg også. :nam: Take away-sushi kommer nok på en god andreplass, tenker jeg.


#70

Input sa for siden:

Jeg serverer laks på samme måte omtrent hver uke, slik jeg beskriv i mitt første innlegg i tråden. I tillegg spiser vi gjerne pai med laks, fiskegrateng med laks, lakseburger eller noe annet med laks en av de andre dagene. Vi spiser sikkert for mye laks.


#71

Joika sa for siden:

Det står nok mellom spaghetti bolognese og ovnsbakt laks i chillisaus, servert med grønnsaker til.

Lager også stortsett kylling en gang eller to i uka.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.