Jeg kjøpte kjekjøtt i går – små stykker kjeribbe (med filetstykke øverst), tydelig fra veldig unge små kje. Min impuls er å behandle kjøttet omtrent som jeg behandler lammecarré – brune det i panne og ettersteke det forsiktig i ovn til fileten (ørliten!) er pent rosa. Eller kanskje man bare skulle grillet hele greia kjapt? Langsteking må jo være dumt med noe som er så ungt og mørt. Eller?
Jeg kan melde om at det var riktig tenkt – jeg brunet kjøttstykkene på alle kanter og la dem i ovn på 180 grader med steketermometer i den tjukkeste filetbiten jeg fant. Stekte til kjernetemperatur på 65 grader. Det ble helt nydelig, smeltende mørt og deilig. :nam:
Det hørtes spennende ut. Det var godt altså? Jeg har ikke smakt kje, men så nettopp et skilt utenfor en slakter om at de hadde hest og kje, så vi snakket om det.
Har bare smakt geitekjøtt, som var blandet inn i omtrent alle retter det gikk an å få servert på Fuerteventura, men det var ikke spesielt godt og jeg tenkte mer at det var gammel geit.