Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjeribbe/-carré – noen med erfaring?

#1

Toffskij sa for siden:

Jeg kjøpte kjekjøtt i går – små stykker kjeribbe (med filetstykke øverst), tydelig fra veldig unge små kje. Min impuls er å behandle kjøttet omtrent som jeg behandler lammecarré – brune det i panne og ettersteke det forsiktig i ovn til fileten (ørliten!) er pent rosa. Eller kanskje man bare skulle grillet hele greia kjapt? Langsteking må jo være dumt med noe som er så ungt og mørt. Eller?

:hyper:


#2

Toffskij sa for siden:

Jeg kan melde om at det var riktig tenkt – jeg brunet kjøttstykkene på alle kanter og la dem i ovn på 180 grader med steketermometer i den tjukkeste filetbiten jeg fant. Stekte til kjernetemperatur på 65 grader. Det ble helt nydelig, smeltende mørt og deilig. :nam:


#3

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes spennende ut. Det var godt altså? Jeg har ikke smakt kje, men så nettopp et skilt utenfor en slakter om at de hadde hest og kje, så vi snakket om det.

Har bare smakt geitekjøtt, som var blandet inn i omtrent alle retter det gikk an å få servert på Fuerteventura, men det var ikke spesielt godt og jeg tenkte mer at det var gammel geit.


#4

Toffskij sa for siden:

Dette var ikke gammel geit, men bittesmå geitebabyer. Smaken var veldig lik godt lammekjøtt, i grunnen. Kjempegodt!


#5

Toffskij sa for siden:

Hest er for øvrig også veldig godt. :nam:


#6

Eia sa for siden:

Kje er kjempegodt! Hest også, for øvrig. Og lama. Og så er det så gruelig gøy å lage mat med litt andre råvarer enn det som er vanlig. :hyper:


#7

Fakse sa for siden:

Nå har du jo spist allerede, men om det blir aktuelt en annen gang anbefaler jeg å krydre med timian. Det passer utrolig godt til kjøttets egensmak.


#8

Filifjonka sa for siden:

Hva slags krydder brukte du, Toffskij? Timian (og kardemomme) er vel igrunnen det eneste krydderet jeg vet om som jeg ikke er så glad i. :)


#9

Toffskij sa for siden:

Bare salt og pepper, faktisk. Men alt som går til lam, vil gå fint til dette.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns rosmarin er veldig godt til lam, så kanskje jeg prøver med det først.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.