frukt sa for siden:
Forslag mottas med takk!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
frukt sa for siden:
Forslag mottas med takk!
Erica sa for siden:
Enkle ting som vi liker her i hvert fall:
Ostekake. Bare bytt ut havrekjeksen med enten hjemmelagde havrekjeks av glutenfri havre eller bruk ferdige glutenfrie havrekjeks.
Pavlova
kaker med nøttebunn
Snickerskake med salte glutenfrie "ritzkjeks"
*TB* sa for siden:
Benzo sa for siden:
R.o.o.m. gulrotkaken gjøres lett om til glutenfri. Bare bytt ut hvetemelet med f.eks. Toro glutenfrie finbakst. Glutenfrie pepperkaker er kjempegodt som bunn i ostekake.
Myria sa for siden:
Disse to synes jeg er gode. :)
Kroningskake:
100 g smør
150 g kokte poteter
300 g sukker
3 egg
200 g malte mandler
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
Mos de kokte potetene.Rør smør, poteter og sukker godt sammen. Tilsett så sammenpiskede egg, malte mandler, vaniljesukker og bakepulver.Ha deigen i en 24 cm rund kakeform. Stek kaken ved 170 grader i ca. 1 time på nederste rille i ovnen. Server kaken med pisket krem.
Jamie Olivers two nut chocolate torte:
150 g skåldede mandler
150 g valnøtter
300 g sjokolade
1 ss kakao
250 g smør
100 g sukker
6 egg, delt i plommer og hviter
Finhakk nøttene i food processor. Tilsett sjokolade og kakao og finhakk. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør inn eggeplommene, en om gangen. Rør inn sjokolade/nøtteblandingen. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn. Hell i en smurt 20 cm springform og stek ved 190 grader i ca 1 time. Server med pisket krem.*
Erica sa for siden:
Åh! Den så fantastisk god ut! Takk for tips. :blomster:
IzziCreo sa for siden:
Her må jeg henge :)
annemede sa for siden:
Jeg lagde eplepai med vaniljekrem, byttet bare ut hvetemel med Toro finbakst glutenfri, eller hva det nå heter.
Blondie sa for siden:
Jeg er ikke noen racer på bakst i utgangspunktet (universet har det sikkert moro med å gi meg cøliaki, ja? :knegg: ), men har en lett og god kake som tips. Jeg bruker Toro lyse muffins mix (2 pakker), skjærer epler som dekker en langform, heller muffinsblandingen over og blander i litt sukker og kanel. Pynt med epler på toppen og sleng den i ovnen en ca 25-30 minutter, så har du eplekake som smaker godt og som er glutenfri.
GinaK sa for siden:
Jeg var i selskap i helgen og smakte på en sånn en. elisabethborgund.blogspot.no/2013/07/budapestkake.html Budapestkake.
Jeg fikk forklart fremgangsmåten så den jeg spiste hadde ikke vanlijekrem i seg da men krem og skogsbærblanding inni. Nam.
frukt sa for siden:
Mange gode tips her, takk skal dere ha! Det blir vanskelig å velge ...:knegg:
Hot Lips sa for siden:
Denne ser jo sykt god ut: mat.tv3.no/oppskrifter/hele-norge-baker/sjokoladeostekake
frukt sa for siden:
:jupp:
Men vet ikke hvor lett det er å lage den melkefri da ...
energibombe sa for siden:
Jeg bruker å lage sjokoladerullekake med potetmel isteden for hvetemel. Gjør det fortsatt selv om vi ikke er glutenfrie nå, for den er så god. Kan kanskje gjøres om til bløtkakebunn også, jeg liker ikke krem så jeg har ikke testa.
Jeg bruker å ha smørkrem i rullekaka, melkefritt smør hvis det er behov.
frukt sa for siden:
Oppskrift? :vilha:
Tror jeg skal lage James Martin's Chocolate Roulade. Den har jeg laget før, og den er helt uten mel.
Hvilket kremalternativ er best forresten?
energibombe sa for siden:
3 egg og 1 1/2 sukker piskes til luftig eggedosis. 2 ss kakao, 60gram potetmel og 1ts bakepulver røres forsiktig i (lurt å blande det litt først så slipper man å røre så mye). dekker litt over halve langpanna. stek på 250grader i 5 minutter. hvelv på sukret papir, dekk den med formen og avkjøl. Ha på smørkremen og rull kaka inn i bakepapir hvis den ikke skal serveres straks.
smørkrem: 75gram smør/margarin, 110gram melis, 2 ts vaniljesukker, evt litt kaffe eller 1 ss likør
Blå soft flora egner seg bra i smørkremen hvis man må ha den melkefri. Prøvde med alpro et eller annet, men den ble til gugge og blandet seg i bunnen.
Nenne sa for siden:
Suksessterte er glutenfri. Den kan også gjøres melkefri ved å bruke blå Melange og fløteerstatning (Erlet?).
frukt sa for siden:
Takk skal du ha. :blomst:
Chocolate roulade'en ble bra den. Brukte go green visp som krem og fikk skryt for at den var så luftig og god. :stolt:
mkj sa for siden:
Jeg har ikke oppskriften på hele kaken. Men konseptet er at det er to tynne nøttemarengsbunner, med denne to-die-for sjokoladekremen.
6 eggeplommer
0,75 dl melk
0,75 dl baileys
1,5 dl sukker
Kokes opp raskt
Ta i 225 gram smør
Snau plate kokesjololade smeltes inn (spar litt til å raspe over kaken)
Monter kremen mellom de to tynne nøttebunnene. På toppen har man pisket krem og river sjokolade over.
Dette er den beste kaka jeg vet om.
frukt sa for siden:
Det hørtes godt ut. :nam:
Imma sa for siden:
Lettvindt og utrolig god kake med krem, sjokolade og banan.
Dronningens juvel:
4 egg
2 dl farin
100 g malte mandler
1, 1/4 ss potetmel
2 ts bakepulver
Egg og sukker piskes hvitt og luftig.
Bakepulver, og potetmel siktes og blandes i mandlene og vendes forsiktig inn i eggedosisen.
Røren bres utover en smurt og melet langpanne.
Stekes i 5-7 min på 250 grader (følg med så den ikke svis)
Løsne kanten fra formen og avkjøles.
Pisk 3-4 dl kremfløte med 1 ss sukker. Bre halvparten over kaken.
Skjær tre bananer i skiver og bre utover kaken.
Hakk 150 g dronningsjokolade og dryss over kaken.
Rull den sammen som en rullekake og legg på serveringsfat.
Dekk med resten av kremfløten og dryss 50 g hakket dronningsjokolade over som pynt.
Smaker veldig godt og er laget på null komma niks.
frukt sa for siden:
Her er forresten oppskriften på kaken jeg lagde. Jeg fylte den med havrekrem, bringebær og blåbær. :nam: I boken jeg fant oppskriften i står det at man skal fylle den med smeltet sjokolade og pisket krem. Det er veldig godt det og, men det kan bli litt vel mye sjokolade.
frukt sa for siden:
Lagde denne i går, bare uten kakao, og den ble jo kjempegod! Fylte den med pisket kokoskrem, banan og masse bær og dekket den med marsipa. Veldig vellykket! Sitter og spiser rester nå faktisk. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.