Daisy sa for siden:
Det er en rett der man skal steke en løk, ha i diverse chili, og så fløte og røre i chilli. Noen som husker denne? Mannen har spurt etter den i det siste og han har bursdag i dag så vil gjerne overraske ham!:D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Daisy sa for siden:
Det er en rett der man skal steke en løk, ha i diverse chili, og så fløte og røre i chilli. Noen som husker denne? Mannen har spurt etter den i det siste og han har bursdag i dag så vil gjerne overraske ham!:D
Daisy sa for siden:
Jeg lurer på om den ikke skulle serveres med nachos!
Benzo sa for siden:
LilleLeo sin?
Meksikansk rekegryte
Forberedelse: 15 min
Koketid: 30 min
Ingredienser:
2 løk
1 grønn paprika (Jeg bruker to)
1 boks sjampinjong i skiver (200g eller mer)
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 dl chilisaus (Vi bruker Heinz chilisaus og sweet chili)
2 dl husholdningsfløte (bruker 3 dl)
1 ts salt
1 krm hvit-eller svart pepper
1 krm kajennepepper (Bruker mer enn dette, smaker til)
2 1/2 dl langkornet ris
4 ts presset limesaft
300-400 g pillede reker
3 ss appelsinjuice
1 dl vann
1 lime til pynt
1 pose salte nacho-chips
revet ost
1.Skrell og hakk løken. Skyll og
rens paprikaen, og skjær den i
strimler. La soppen renne av.
2.Smelt smør eller margarin i en lav,
vid kjele. Tilsett løk og sjampinjonger.
Fres blandingen i ca 3 min. Dryss mel over,
og rør om. Rør inn paprika, chilisaus,
fløte, salt og krydder.
La retten koke uten lokk i 8-10 min.
3.Kok opp 5 dl vann i en kjele.
Tilsett ris og presset limesaft.
La risen koke til væsken er absorbert
og risen mør, ca 10-15 min.
4.Tilsett reker, appelsinjuice og
vann i retten. Kok opp.
La rekene bli gjennomvarme.
Legg nacho-chips utover et stekebrett
og strø ost over. Gratiner i ovnen i ca 5 min,
ved 150 grader.
5.Legg rekeretten på et serveringsfat
med risen ved siden av.
Pynt med lime og server straks.
(Jeg bruker mer reker, paprika og sjampinjonger enn det som står her)
Ps: Vær litt forsiktig med bruken av kajennepepper.
Palmen sa for siden:
Det må være LilleLeos mexicanske rekegryte ja. :nam:
Og som jeg alltid sier i slike tråder, den er innmari god med kyllingbiter, bare litt raskere å lage syns jeg.
Daisy sa for siden:
Tusen takk! Den kom i grevens tid mens jeg var på butikken!
ItsOnlyMe sa for siden:
Høres god ut! Noterer
ItsOnlyMe sa for siden:
Skal den koke 30min etter at rekene er hatt i? :blond: Nachosen serveres på fat ved siden av? Og er denne til 2 pers:?
Dixie Diner sa for siden:
Det står at rekene skal i på slutten og bare bli gjennomvarme.
Jeg skal teste denne ut med veggis"kylling" til uka. :nam:
ItsOnlyMe sa for siden:
Stusset bare over "koktid 30min" øverst i oppskriften :blond:
Dixie Diner sa for siden:
Ja, for leser du oppskriften, ser du at sausen skal koke en stund før rekene has i. :knegg:
Daisy sa for siden:
Kok for guds skyld ikke rekene i 30 minutt!
Den rekker nok til tre, fire tenker jeg.
Christa sa for siden:
Høres veldig god ut med kylling! Når tilsetter du kyllingen?
ItsOnlyMe sa for siden:
:humre: meeen fortsatt ikke i 30 min, rekner med det er totalt tid for å lage retten det er ment jeg ;)
Gummireker...det faller nok i smak ja :knegg:.
Daisy sa for siden:
Kylingen kan sikkert tilsettes sammen med fløten? Evt stekes sammen med løken fra begynnelsen?
Palmen sa for siden:
Kylling steker jeg sammen med løken fra starten, ja. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.