Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bytte bil igjen?

#1

MegaMie sa for siden:

Jeg er skikkelig misfornøyd med bilen vår. :sukk:

Altså, det er ikke noe galt med bilen. Men den er for liten for oss, jeg savner å kunne skru av airbagen foran og det er dårlig sikt på sidene når man kjører. Men vi kjøpte den for 5 mnd siden og hele bilen er belånt. Vi hadde egentlig tenkt til å betale ned en del da vi solgte den gamle bilen, men så røk mannens bil og vi brukte de på bil til han isteden. Planen nå er å bake inn billånet i huslånet etterhvert, men overtagelsen av huset vårt tar litt tid pga arv.

Er det helt høl i hue å komme til en bilbutikk og si at man vil bytte inn bilen i en annen som koster like mye? Slik at man går i null på en måte?

Note to self: Ikke kjøp bil to måneder etter fødsel. :knegg:


#2

Tjorven sa for siden:

Hva er det du har og hva ønsker du deg?

Økonomisk sett er det ikke lurt å bytte bil, men det er jo også et poeng å ha en bil som fungerer i hverdagen.


#3

kokosbolle sa for siden:

Å kunne skru av airbagen foran kan man gjerne få ettermontert bryter til. Det har vi gjort på vår ford grand c-max. :jupp:


#4

MegaMie sa for siden:

Hvor mye koster det?


#5

MegaMie sa for siden:

Vi hadde Touran, kjøpte Opel Zafira og nå vil jeg ha Touran igjen. :sparke:


#6

kokosbolle sa for siden:

Nei, hva var det nå vi betalte for det da? :gruble: Jeg kan høre med mannen.


#7

Mirmell sa for siden:

Det har vi også ettermontert på Mondeoen vår, skrus av og på med nøkkelen. Betalte 1.300 i Sverige, tror de skulle ha ca. det dobbelte hos Ford-forhandleren her.


#8

Primrose sa for siden:

Vi gjorde det på vår Avensis, på et merkeverksted, og betalte ca 5000,-.


#9

kokosbolle sa for siden:

Vi betalte ca. 3000, i følge mannen. På merkeverksted.


#10

MegaMie sa for siden:

Supert, dette må jeg sjekke ut! 90% av irritasjonen i hverdagen er når jeg skal skvise tre barnseter inn i baksetet.

Merkeverksted, det er altså noen som er spesialist på ett bilmerke?


#11

kokosbolle sa for siden:

Du får sikkert fikset det hos forhandler, på verkstedet der.


#12

Tjorven sa for siden:

Nå sitter vel den minste i babysete. Vil det være plass til to beltestoler og et bakovervendt sete hvis det trengs? For det hender vel at dere skal kjøre alle 5 på en gang. Hvis det ikke er plass, så ville jeg heller ha byttet bil enn å ta utgiften med å skru av airbagen.

Kanskje. Det er dyrt å bytte bil også.


#13

MegaMie sa for siden:

Vi får klint alle setene bak, også med et større bakovervendt. Men det er så himla styr i hverdagen, jeg må kile og dytte på beltestolene for å feste selene. Og ingen av de store klarer å komme seg ut på egenhånd, så jeg må krype halvveis inn i bilen og...jeg blir stressa bare av å skrive om det. :knegg:

Det er også to seter som kan vippes opp bak og jeg prøvde det i en periode, men om jeg har ett sete oppe får jeg ikke inn barnevogna og den bruker jeg jo en del nå i perm.


#14

Tjorven sa for siden:

Hvis du får inn alle tre i baksetet når du må, så kan du fikse forsetet til hverdagsbruk.


#15

IzziCreo sa for siden:

Det er et poeng at man skal enkelt og kjapt komme til beltespennene når uhellet er ute også. Så hvis du må jobbe hardt for å få de ned, hvordan vil det være i en krisesituasjon å få de ut? Vet mange ikke tenker på dette, men personlig så synes jeg det er utrolig viktig. Men dessverre er det ikke mange biler som har tre fullverdige seter i 2.seterad. Det var det viktigste (etter gode NCAP/kollisjonstester selvsagt) da vi valgte ny bil.
Dere løser jo noe av problemet hvis babyen sitter foran med avskrudd airbag. Så da må dere vet vurdere om dette er noe som vil funke over tid. Har Touran bedre plass i baksetet altså? Trodde den også var 2,5 i 2.seterad :gruble:


#16

MegaMie sa for siden:

Touranen er ikke bredere enn Zafira, men du kan skru av airbagen foran.

Da har jeg snakket med verkstedet og de kunne skru den av. Men han mente at det ikke var mulig å gå montert sånn bryter. Fikk alle dere som har deaktivert airbagen med bryter?


#17

Blondie sa for siden:

Jeg ville byttet til en bil som har god nok plass med en gang jeg da, istedet for å bytte til Touran (som vel egentlig er for liten?).


#18

IzziCreo sa for siden:

Enig med Blondie. Deaktiveres airbagen foran på passasjersiden så kan jo aldri en voksen sitte i det setet.


#19

Daisy sa for siden:

Vi har Touran og det er trangt nok det altså, har vel nøyaktig samme aldersforskjell med mine 06, 08 og 12- unger. 06eren klarer å feste seg selv da, og kan hjelper 08-eren hvis han er i godt humør. Og ja, airbagen foran kan skus av selv.

Izzicreo, til sånne krisetilfeller har vi sånn selekutter i bilen. Kutter seler og kan knuse glasset også.


#20

Primrose sa for siden:

Vi fikk bryter ja. Ellers hadde jeg ikke gjort det.


#21

Tjorven sa for siden:

Hvis du først skal bytte bil, så ville jeg heller valgt noe med skikkelig plass til 3 seter bak.


#22

Dronningen sa for siden:

I Touran har vi vel prøvd alle muligheter med bilseter med hell. Har hatt vår siden 2006. Maxicosi babysete med base + bakovervendt Besafe med støtteben + Römer beltestol. To beltestoler og Besafe, tre Römer beltestoler, og nå 2 beltestoler og en uten. + Vi har jo to seter i bagasjerommet, der det også går små folk (som svigermor) og beltestoler. Siden Römer beltestolen kan stilles i bredden (hvor bred ungen er over rumpa), så har dette funket fint så lenge 2 av ungene var små. Når de minste må utvides etter hvert har eldste nå sluttet med stol. Men da satt hun også til det var 4 mnd igjen av 5. klasse.


#23

Daisy sa for siden:

Nå må jeg hjem og sjekke Røhmerstolene våre!


#24

Rug sa for siden:

Vi byttet til Caravelle....:sparke:


#25

Matilda sa for siden:

Vi bytta akkurat til Ford Galaxy, før treeren kommer nå til sommeren. God plass til tre barneseter og masse plass til bagasje, og full takhøyde også for sete 6 og 7. Man må ha nyere enn 2010-modell for å få isofix på hele rad to, da, og da begynner de fort å koste såpass at det er like greit å kjøpe ny... Men vi er veldig fornøyde. God å kjøre er den også.


#26

IzziCreo sa for siden:

Ja, det har vi også, men man skal jo kunne komme til beltespennen også. I den forrige bilen vår bar det et puslespill hvis vi hadde med en gjest slik at det var tre beltestoler der. Og setene måtte rugges på, lirkes og greier for å få beltene nedi. Jeg med små hender fikk det enklere til, men mannen ville ikke kjøre med det pga sikkerheten.


#27

Blondie sa for siden:

Vi så veldig på Galaxy nå sist og hadde vi hatt tre bilstoler hadde vi altså ikke vært i tvil. Jeg synes både Touran og Sharan blir altfor trange. Nå har vi bare en i bilstol da og heller lange bein som problematikk, så vi kjøpte et amerikansk dieseldrog istedet. :knegg:


#28

IzziCreo sa for siden:

Vi hadde babysete og to beltestoler et knapt år (før eldste vokste ut av den da hun var rundt 10,5 år), men valgte allikevel å gå for en bil med tre separate seter i 2.seterad. Hun trenger jo ikke akkurat mindre plass med årene. Mest mulig space fra småsøsken er nok gull :knegg: I tillegg til individuell innstilling fremover og bakover på de tre setene så unngår vi nok en krangel eller to :humre:


#29

Polyanna sa for siden:

Kan jeg slå et slag for Ford S-max? Jeg syns den er akkurat såpass mye større enn Touran til at den gir den der "tre virkelig fullgode seter"-effekten, den har bagasjerom også med alle 7 seter i bruk, god beinplass, osv., uten å gå over i størrelse "drog".


#30

emin sa for siden:

Signerer :nemlig: 12-åringen har gooood plass mellom barnesetene i baksetet.


#31

Daisy sa for siden:

Har faktisk ikke tenkt over denne problemstillingen så det er nok ikke et problem for oss. Å løsne selene går fint, det er å feste de som er et herk. Men mannen er flinkere enn meg da, så det går visst ikke på størrelse hos oss.


#32

mrc sa for siden:

I Touran går det nå også greit med en voksen i midten bak mellom to beltestoler.


#33

Polyanna sa for siden:

Det kommer sikkert an på både preferanser og hvilke beltestoler man har, men jeg var overrasket over hvor smal Touran var i forhold til hvordan den så ut fra utsiden.


#34

Bille sa for siden:

Er Sharan trang altså? Vi vurderer den nå, er det ikke tre ordentlige seter i rad to da? Vi må ha med firehjulstrekk og da er dette nærmest den eneste vi kan ha. :sukk: S-Max har ikke 4WD.

#35

sindrome sa for siden:

Med tre barn ville jeg kjøpt en bil med tre hele seter i baksetet, det trengs før heller enn senere...


#36

mrc sa for siden:

Jeg vil si det motsatt - utvendig er det egentlig en veldig kompakt bil, men plassutnyttelsen er god. Vi har unger fra 03, 05 og 08 og 03-modellen har nå akkurat gått bort fra beltestolen. Bortsett fra den yngste har de selv festet og åpnet beltene de siste årene og det har gått stort sett greit. Mulig bilstolens konstruksjon også kan påvirke litt her.


#37

MegaMie sa for siden:

Vi har selvfølgelig vurdert både S-max og Galaxy. Men det blir plutselig en annen prisklasse også, om vi skal ha en som er relativt ny.

Tror vi ender opp med å skru airbag nå og holde ut med denne bilen et par år til. Har fått time neste uke og gleder meg allerede til å ha en unge i forsetet!


#38

Bille sa for siden:

Får dere alle tre bilstolene i baksetet når babyen bytter til større sete (bakovervendt)? Det er det vi ikke tror vi får med vår Outlander og derfor vi snuser litt på Sharan. Men Zafiraen er muligens bredere?


#39

MegaMie sa for siden:

Det er kun en cm som skiller vårt babysete og britax max way som vi planlegger å kjøpe. Så da skal det gå bra.


#40

Tjorven sa for siden:

Bille: Det er Zafira Megamie sier at ikke er bred nok. Vi har Peugeot 5008, og den har tre fulle seter bak. Vi har bare to barn, men har med ekstra passasjerer såpass ofte at jeg setter stor pris på å ha plass til tre seter. Det er først nå at snuppas venner begynner å bli store nok til å sitte uten sete (Snuppa er liten for alderen og skal sitte i sete lenge til).


#41

Myria sa for siden:

Vi har Touran og synes ikke den er trang i det hele tatt. Vi har hatt alle tre barna i baksetet i bakovervendte stoler, helt problemfritt. Touran ser ganske liten og nett ut fra utsiden, men har god plass inni. Vi er i allefall veldig fornøyde. :)


#42

Bille sa for siden:

Vi ønsker syvseter, i tillegg til at vi ha 4WD. Det begrenser seg da veldig. Enten Sharan eller stor SUV (typ X5).


#43

mrc sa for siden:

Sjekket bredden i baksetet i nye Outlander? 4WD og syvseter. Men forgjengeren var litt smal for tre barnestoler. Vet ikke om nye her er noe bedre. Blir vel en av de rimgeligste 7-seter/4x4-løsningene.


#44

Bille sa for siden:

Hm, interessant, mrc. Kanskje den nye er bredere, ja, kan jo sjekke. Vi har 2009-modell, btw.


#45

kokosbolle sa for siden:

Mannen var og kikket på den i går og mente den ble for smal i baksetet. Han kikket på både vanlig Outlander med 7 seter og plug-in-hybriden (som idiotisk nok kun kommer med 5 seter).


#46

mrc sa for siden:

Det har vel med å gjøre at det også er elmotor og batteri plassert bake, hvilket tar plassen nedfelte seter ville tatt. Men ja, synd at ikke plug-in-versjonen er som 7-seter.


#47

mrc sa for siden:

Nye modellen kom som 2013-modeller. Vanskelig å bedømme egentlig også uten å sette inn setene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.