Jeg har en gutt som ikke spiser frukt og grønnsaker. Han er undervektig og mye syk. (Er under ekstra oppfølging på helsestasjon pga vekt men vokser bra i høyden)
Idag har vi kjøttkaker i brun saus.
Jeg har kokt gulrøtter, brokkoli og blomkål i vann, brukt stavmikser og hatt kokevann og grønnsaker i sausen. Vil dette gjøre at han får i seg litt? Eller koker jeg bare bort vitaminer og mineraler?
Jeg gjorde det samme når vi hadde nudler og spagetti. Kokte nudler i grønnsaksstavmikset!
Vi øver og øver men hver liten grønnsaksbit er vanskelig.
Dette gjelder mye mat så han har et spiseproblem.
Han spiser lite sauser og ingen supper. Men gjemte grønnsaksråd ønskes!?
For noen av grønnsakene frigir du også noen vitaminer ved koking, for eksempel gulerøtter. Så kjør på.
Spinat smaker ingenting, sier de, og kan tilsettes det meste. Bønner og linser kan gå i tomatsausen. Skåldet paprika gir fantastisk god søtsmak til tomatsaus og suppe.
Jeg fikk en bok for mange år siden; deceptively delicious av jessica seinfeld. Her er det mange slike triks om å snike inn grønnsaker. Nå har jeg aldri prøvd noen av disse oppskriftene, men det kan jo være noe å se litt på?
Du kan jo bruke rå grønnsaker også, om du finhakker dem først. Sikkert mer jobb, men da trenger du i alle fall ikke bekymre seg for å koke bort næring og vitaminer.