Jeg så en oppskrift på det på NM for et års tid siden, og lagret det på laptoppen min. Den som rett før jul tok sin død og etterlot meg med abstinenser frem til min elskede mac-book kom flygende over halve hele verden for å være sammen med meg.
Nå har jeg leitet og leitet inne på NM, og finner det ikke igjen. Det var en oppskrift på hvordan man lager "marsipanlokk" med marshmallows istedet. Det var noe med å varme det opp til det ble flytende, og lage deig og ha det i kjøleskapet eller noe.
Den har jeg hjemme!
Den står i den lille kokeboken som heter Sjokolade.
Skal lete den frem når jeg kommer hjem.
Det er for øvrig kanskje ikke helt den samme som du tenker på, den jeg har er at man skal smelte x ant. marshmallows sammen med litt, eh melk mon tro, som taes på kaken med en gang. Ikke noe marsipanaktig, men himla klissete og veldig godt.
200 gr Marshmallows
2 ss vann
2 ss flott matfett
ca 300 gr melis
Ha vann og Marshmallows i en bolle og sett i microen
på full guffe til Marshmallowsen smelter eller eser kraftig opp.
rør inn matfettet, og ha i melisen, litt om gangen,
Blir massen for bløt, har du i litt mere melis.
Oppbevares godt innpakket i plast og i rom temperatur og mørkt.
En av de beste oppskriftene jeg har prøvd på lenge,
den er lett å kjevle ut, lett å kna opp igjen etter oppbevaring,
lett å skjære igjennom på kaker, god til figurer, dekor og noen blomster.
Og den smaker godt uten essenser :)
Skal du bruke den til figurer ol. skipper du matfettet, da blir den hard
Nei men sånn jeg har skjønt så inneholder delfiafett transfett, mens cocosaen som også er kokkosfett ikke inneholder det? kan være jeg husker helt feil da.
Du får bare transfett ved herding. Herding er ikke det samme som varmpressing. Herding foregår ved hydrogenering av dobbeltbindinger m/katalysator til stede. Hvis det ikke er dobbeltbindinger til stede så er det ingenting å hydrogenere. Hvis fettet er mettet er det ikke dobbeltbindinger. Kokosfett er mettet fett.
Hvis det ikke står "delvis hydrogenert" eller herdet på varedeklarasjonen så kan man være trygg på at det ikke er transfett (selv om det for noen meieriprodukter og kjøttvarer er naturlige forekomster av transfett).
I tillegg - hvis man sjekker Matvaretabellen (matportalen.no/matvaretabellen) så ser du at det er 0,0 g transfett i flott matfett og i delfiakake (det var ingen eget tilslag på delfiafett - men vi vet alle at delfiafett er hovedingrediensen i delfiakake :knegg: ).
Advarsel: Marshmallowsen blir seriøst stor i mikroen. Den eksploderer ikke, - selv om det kan se slik ut. :knegg: Men, den renner over skålen om en setter en full skål inni. :flau:
Ikke var den god, og ikke går det an å gjøre noe med den heller. (Altså, ikke dårlig smak, men konsistensen var ekkel og gjorde noe med hele smaksopplevelsen. Det var som en dårlig sukkertyggis med litt lite gummi i. ) Vi tar upyntet brownies i dag vi. Kan evt. smelte marshmallows på toppen om vi har lyst, men vi kan heller grille den tenker jeg. :)
Hva med en skikkelig god nøttebunn, med en deilig frisk formajs på toppnen, bringebær eller sitron eller jordbær, friske bær i tillegg også dette klissete lokket på toppen.
Det hørtes godt ut!
Ser nå at prosjektet er skrinlagt for dagen :knegg: (nydelig beskrivels DM), men tror denne varianten ville fungert.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.