Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger en oppskrift med marshmallows oppå kake

#1

DM sa for siden:

Jeg så en oppskrift på det på NM for et års tid siden, og lagret det på laptoppen min. Den som rett før jul tok sin død og etterlot meg med abstinenser frem til min elskede mac-book kom flygende over halve hele verden for å være sammen med meg.

Nå har jeg leitet og leitet inne på NM, og finner det ikke igjen. Det var en oppskrift på hvordan man lager "marsipanlokk" med marshmallows istedet. Det var noe med å varme det opp til det ble flytende, og lage deig og ha det i kjøleskapet eller noe.

Noen som kan hjelpe meg?


#2

Ru sa for siden:

Den har jeg hjemme!
Den står i den lille kokeboken som heter Sjokolade.

Skal lete den frem når jeg kommer hjem.

Det er for øvrig kanskje ikke helt den samme som du tenker på, den jeg har er at man skal smelte x ant. marshmallows sammen med litt, eh melk mon tro, som taes på kaken med en gang. Ikke noe marsipanaktig, men himla klissete og veldig godt.


#3

Isolde sa for siden:

Marshmallows Fondant.

				200 gr  					Marshmallows
				2 ss vann
				2 ss flott  					matfett
				ca 300 gr melis
				 
				Ha vann og  					Marshmallows i en bolle og sett i microen
				på full guffe til  					Marshmallowsen smelter eller eser kraftig opp.
				rør inn  					matfettet, og ha i melisen, litt om gangen,
				Blir massen for  					bløt, har du i litt mere melis.
				 
				Oppbevares godt  					innpakket i plast og i rom temperatur og mørkt.
				 
				En av de beste  					oppskriftene jeg har prøvd på lenge,
				den er lett å  					kjevle ut, lett å kna opp igjen etter oppbevaring, 
				lett å skjære  					igjennom på kaker, god til figurer, dekor og noen blomster.
				Og den smaker  					godt uten essenser :)
				Skal du bruke den  					til figurer ol. skipper du matfettet, da blir den hard

Fant denne oppskriften på eventyrkaker.no


#4

DM sa for siden:

Takker og bukker. :blomst:

Matfett? Hva består det av da? :sparke:


#5

Ru sa for siden:

Det består av kokosfett. Sånn delfia-fett du vet ...


#6

Isolde sa for siden:

sånn ekkel transfett greie :p kanskje du kan bruke cocosa eller hva det nå heter?


#7

Veronal sa for siden:

Matfett er delfiafett - dvs. kokosfett. Kokosfett består av en stor andel mettede fettsyrer. Det har ingenting med transfett å gjøre.


#8

Isolde sa for siden:

Nei men sånn jeg har skjønt så inneholder delfiafett transfett, mens cocosaen som også er kokkosfett ikke inneholder det? kan være jeg husker helt feil da.


#9

Veronal sa for siden:

Transfett er en artefakt som oppstår når man herder flytende vegetabilske oljer. Kokosfett er en fettklump som ikke trenger herding.


#10

Isolde sa for siden:

Delfiafett er et resteprodukt av kokos og måten den er fremstilt gjør at den inneholder mye transfett.

Har ikke sikkerere kilder enn Nille på lavkarbo.no men stoler på henne.


#11

Veronal sa for siden:

www.gastrokemi.se/openwiki/id,wiki:fetter/53
www.mills.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=300

Du får bare transfett ved herding. Herding er ikke det samme som varmpressing. Herding foregår ved hydrogenering av dobbeltbindinger m/katalysator til stede. Hvis det ikke er dobbeltbindinger til stede så er det ingenting å hydrogenere. Hvis fettet er mettet er det ikke dobbeltbindinger. Kokosfett er mettet fett.

Hvis det ikke står "delvis hydrogenert" eller herdet på varedeklarasjonen så kan man være trygg på at det ikke er transfett (selv om det for noen meieriprodukter og kjøttvarer er naturlige forekomster av transfett).


#12

Veronal sa for siden:

I tillegg - hvis man sjekker Matvaretabellen (matportalen.no/matvaretabellen) så ser du at det er 0,0 g transfett i flott matfett og i delfiakake (det var ingen eget tilslag på delfiafett - men vi vet alle at delfiafett er hovedingrediensen i delfiakake :knegg: ).


#13

Acsa sa for siden:

Er det noen måte å lage dette på uten mikrobølgeovn?


#14

Ru sa for siden:

I en tykk kjele på full guff?
:vetikke:


#15

Veronal sa for siden:

Vannbad går fint. :nikker:


#16

DM sa for siden:

Hva slags kake tror dere blir bra inni et slikt lokk?


#17

Isolde sa for siden:

sjokoladekake


#18

DM sa for siden:

Ja, går det? Det var den tanken jeg hadde. Men er åpen for andre spennende forslag.


#19

Isolde sa for siden:

Det er ganske vanlig faktisk. du kan jo ha et lag med glasur i mellom for å gjøre den enda mer saftig.


#20

DM sa for siden:

Advarsel: Marshmallowsen blir seriøst stor i mikroen. Den eksploderer ikke, - selv om det kan se slik ut. :knegg: Men, den renner over skålen om en setter en full skål inni. :flau:

Bill.mrk. "Må vaske mikroen i dag."


#21

DM sa for siden:

Og, kremt glemmer man å ha melis i også, så ender man egentlig kun opp med en seig slistrete hard tyggislignende masse. :flau:


#22

Enhjørning sa for siden:

:grineler:
Såpass. Takk for advarselen. :knegg:


#23

DM sa for siden:

Bare hyggelig. :fnis:


#24

Isolde sa for siden:

men blir det godt? Det må vel være det viktigste


#25

DM sa for siden:

Ikke var den god, og ikke går det an å gjøre noe med den heller. (Altså, ikke dårlig smak, men konsistensen var ekkel og gjorde noe med hele smaksopplevelsen. Det var som en dårlig sukkertyggis med litt lite gummi i. ) Vi tar upyntet brownies i dag vi. Kan evt. smelte marshmallows på toppen om vi har lyst, men vi kan heller grille den tenker jeg. :)


#26

Pamina sa for siden:

Hva med en skikkelig god nøttebunn, med en deilig frisk formajs på toppnen, bringebær eller sitron eller jordbær, friske bær i tillegg også dette klissete lokket på toppen.

Det hørtes godt ut!

Ser nå at prosjektet er skrinlagt for dagen :knegg: (nydelig beskrivels DM), men tror denne varianten ville fungert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.