Noen som kan hjelpe? Hvis man skal ha noe å dekke på til middag med og man ser for seg tallerkener til middag og suppe og kanskje noe til forrett - hva velger man? Det er da så mange ulike fat her. :knegg:
Ja, men det er et helt reelt problem, som man absolutt bør ha i bakhodet. Alle tallerkner større enn 27 cm bør sjekkes mot aktuell oppvaskmaskin. Jeg har dekketallerkner som må håndvaskes, fordi de ikke går inn i maskinen. Følgelig blir de heller aldri brukt.
Nei, det er veldig sant. 27 cm tror jeg går inn i de fleste skap og de fleste maskiner, men blir det større enn det kan det være spennende. Det skal ikke være veldig mye mer enn 30 cm i skapene mine heller ser jeg. Oppvaskmaskina går fint.
Det er jo det serviset jeg har! Vi fikk det til bryllupet, så har etter hvert ganske mye. Vi har 27 cm middagstallerkener, 24 cm djupe tallerkener til suppe og den slags, 22 cm (salad plate) til kakeasjetter. Vi fikk først hakket mindre, men de blei for små. Suppeterrin og serveringsboller er fint i alle størrelser! Vi fikk noen av de små salatbollene av mannens tante også, for hun har serviset sjøl og syntes de var så kjekke. Fine til tilbehør til middager og sånt. :jupp: Sidetallerkener har vi ikke prioritert å kjøpe, kanskje hvis vi får nok av resten.
Asko XL har plass til tallerker >27 cm. (XL, ikke XXL. Da må man ta ut en skuff i så fall.)
:værsågod:
Jeg elsker at vi har middagstallerker (hverdags) som er store nok til at man kan ha en hel Grandiosa på den. Ikke at vi spiser så mye grandis, det er pjaktisk på andre måter også. :humre:
Så bra, Matilda! Vi synes dette er fint begge to og vi har egentlig ikke noe servise, det er like krise hver gang vi skal sette frem noe som er litt finere enn hverdags. Eller krise og krise, det er jo et i-landsproblem så det holder. Serveringsboller er veldig kjekt ja, er det de som heter salatbolle dere bruker til det?
:knegg: Mens jeg prøver å pushe små tallerkener til middag på familien for å begrense posjonsstørrelse. Så jeg serverer ofte middag på tallerkener som egentlig ikke er ment for formålet.
Jeg vet ikke helt hva jeg har, jeg har noen til middag og så har jeg to størrelser som er mindre. :knegg: måler
Mine tror jeg er designet i inches, for de går ikke opp i cm. Men den store er ca 26,5, den nr 2 er ca 22,5 og den minste er ca 18cm. Det er fine tallerkenstørrelser egentlig, jeg er fornøyd med dem.
Ja, jeg blingsa. De som heter salatbolle på noenogtjue centimeter bruker vi til servering. Vi har vel mest servert julemiddag og nyttårsmiddag, og da har vi rotmos og sånt i dem, men vi har brukt dem til oksegryte også. De små bollene jeg mente var fine til tilbehør, er de på 13 cm (individual bowl). Vi har valgt å kombinere med dessertskåler i glass i stedet, men ellers er de sikkert fine som det. Ellers har vi satsa på å samle kaffekopper til 12, med noen tekopper og espressokopper ved siden av. Bare noen få av stamgjestene som drikker det.
:) sånne småskåler er ganske kjekke synes jeg også. Vi vil også ha dessertgreier i glass. Dvs vi har vel det også, men ting er litt ymse her. Vi prøver å bli voksne. :knegg:
Til vårt servise har vi salatboller i alle tre størrelser, to ovale fat, lokkefat til poteter ol. og to sausenebb, i tillegg til middagstallerkner, dype tallerkner og dekketallerkner. Jeg savner sidefat og noen mindre skåler til småretter, men ellers synes jeg vi har stort sett det som trengs til enhver anledning. Alle delene er i jevnlig bruk, med unntak av dekketallerknene.