Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nanbrød. Bytte ut smør med olje?


#2

Daisy sa for siden:

Det tror jeg..!


#3

løve70 sa for siden:

Skeptisk....Jeg tror jeg ville tatt turen på butikken.


#4

Bille sa for siden:

:knegg: Det er jo ofte ganske så mye smørsmak i dem, er det ikke? Jeg skal i butikken, men hadde tenkt å bake disse nå. Tror kanskje også jeg satser på skikkelig smør. Sånn kjøpe-nan smaker jo høgg, eller har det kommet noen bedre enn de Santa Maria-greiene?


#5

Niobe sa for siden:

Jeg synes det må være smørsmak på nanbrødene.


#6

Daisy sa for siden:

Men smørsmaken kommer ikke av deigen, den kommer av at de evt stekes i smør. Tror smøret bare skal gjøre noe for konsistensen jeg.

Når jeg googler er det flere oppskrifter med olje.


#7

Niobe sa for siden:

Jeg pensler nanbrødene med klarnet smør når de kommer ut av ovnen. Og strør på finhakket koriander.

Å, nå fikk jeg lyst på nanbrød...


#8

løve70 sa for siden:

Jeg har klarnet smør både i deigen og til å pensle med. Mulig det kan brukes olje i deigen, men til penslingen ser jeg ikke for meg at noe annet enn (klarnet) smør funker. Jeg pleier å ha finhakket hvitløk i smøret, men koriander høres også godt ut:)

:fikk også lyst på nan brød:


#9

Bille sa for siden:

Gidder du å linke til de? Bedre å matche oppskrift mot ingredienser her, tror jeg. :knegg:

#10

Bomull sa for siden:

Jeg steker nanbrød i varm og knusktørr panne, men pensler de med smør når jeg tar de av pannen - legger de så lagvis etterhvert som jeg steker med smør og hvitløk mellom lagene, da holder de seg varme og myke, og nydelige!


#11

Niobe sa for siden:

Åh, jeg må slutte å lese i denne tråden. Ferske nanbrød virker så uoppnåelig her jeg ligger i sengen med feber og surfer med ett øye åpent... :skuffet:


#12

Bille sa for siden:

God bedring, Niobe!

Jeg tok en av de oppskriftene med olje og nå er deigen satt til heving. :D


#13

Daisy sa for siden:

Sorry, jeg så det ikke, måtte jobbe litt. :knegg:


#14

Niobe sa for siden:

:skremt: Og så på en mandag..!


#15

Daisy sa for siden:

Jeg tror ingen andre jobber i dag da, eller at det er noe galt med epostsystemet mitt. Har ikke fått en eneste epost, og jeg som pleier å sende minst 40 daglig!! Og vi er i høysesong! Jaja, digresjon.

Håper brødene blir gode, jeg laget forrige helg og det var himmelsk. Nanbrød er på topp 5 over beste gjærbakst altså!


#16

Dixie Diner sa for siden:

Naanbrød er så godt, jeg pleier å steke dem i pannen (de blir helt som i ovnen altså, tykke og luftige og helt fantastiske) og har alltid hvitløk og masse frisk koriander i. Lager opp mange av gangen og fryser overskuddet ned, så er det bare å ta utav fryseren når jeg trenger det. Funker bra som kjapp pizzabunn og. :nam:


#17

løve70 sa for siden:

Dersom man har takke, funker det veldig godt å steke på den. Det er da jeg har fått det beste resultatet. Steking i pannen funker også, eventuelt på pizzastein i ovnen.

Et annet godt tips er at deigen kan oppbevares noen dager i kjøleskap. Veldig greit om man ikke steker alle på en gang.


#18

Daisy sa for siden:

Hvordan gikk det da?


#19

Bille sa for siden:

Jepp, de ble knallgode. Fant en oppskrift hvor det kun var yoghurt, olje og egg som væske. Lagde de helt plain og husket plutselig at nanbrød hos oss ikke er så smart egentlig. Da er det bare det barna spiser og kyllingcurryen blir uinteressant. Jeje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.