Overskriften er jo helt teit, men jeg klarte bare ikke å komme på noe annet å skrive.
Altså, min mann mener jeg er fullstendig gal fordi jeg feks. bare liker bunnen på rundstykkene. Jeg liker ikke pastaskruer men elsker annen pasta og jeg liker ikke potetgull som er riflet, samme hvilken smak det er. Er de riflet, smaker de ikke like godt (selv om de sannsynligvis smaker det samme). :eek:
Ja, jeg liker heller ikke potetskruer, plukker alltid ut potetringene når jeg kjøper en sånn pose med disse to blandet.
Er jeg sprø eller finnes det andre som meg der ute?
Men det sier jo litt om det psykologiske aspektet med mat, da. At mat er mer enn smak. Det er form, konsistens og assisiasjoner også. Veldig interessant egentlig.
Det har selvfølgelig noe å si hva slags form og konsistens maten har. Jeg liker både topp og bunn på rundstykker, men syns ikke pastaskruer er noe særlig og velger heller en annen type pasta. Og når det gjelder riflete potetgull kunne jeg ikke vært mer enig. :knegg: Jeg er ikke så kjempeglad i potetgull, men det må ihvertfall være tynt og rett!
Min mormor hadde ikke smakssans, men hun hadde helt klare oppfatninger om hvordan maten skulle "smake".
Dessuten er det klart at det er ringene som er best. :nemlig: Forskjellige pastavarianter har jo forskjellige egenskaper - det er stor forskjell på med og uten riller avhengig av konsistensen på sausen og hvor store mengder saus det er.
Så lenge det dreier seg om å foretrekke så er det innenfor hva jeg vil kalle normalt.
Når man elsker toppen, men haater bunnen. Ikke orker tanken på å spise feil type pasta, tja. Da er man vel litt på kanten av sprø, men vi trenger jo sånne som deg også Iset.
Men det kan jeg jo si fordi jeg ikke har det sånn selv. Eller... Synes rett pommes frites er bedre enn ruglet. :rolleyes:
Jeg følger deg et stykke på veien når det gjelder rundstykkene - der synes jeg det er en reell smaksforskjell. Pastaskruer og rifla potetgull, derimot, er nesten bedre enn andre varianter fordi det hoper seg opp masse deilig krydder eller saus i ujevnhetene. :D
For øvrig serverer jeg ganske ofte pastasalat til gjester, og da kan jeg godt finne på å bruke skruer. Det er hipp som happ hvilken fasong jeg velger. Jeg må innrømme at jeg ville blitt både overrasket og nesten litt fornærma hvis gjester over 7 år hevdet at de ikke likte pastaskruer. :humre:
Jeg synes slett ikke du er rar. Mye av det du nevner smaker da også forskjellig. Det er forskjell på topp og bunn på et rundstykke. Toppen har ofte en sprø og god skorpe, mens bunnen er - ja, rett og slett en bunn. Jeg liker begge deler, men helt like er de ikke. Når det gjelder potetskruer og ringer så smaker ikke de likt heller, det er ofte mye mer krydder på skruene fordi de har skruformen der mye krydder legger seg. Riflet potetgull er ikke like sprøtt som rette og tynne potetgull. Jeg liker også de rette best.
Sånn, nå kan du si til mannen din at det er slett ikke det samme, det smaker også forskjellig.
tink: Pommes frites som er rett eller ruglet er to helt forskjellige produkter. De ruglete er mye mindre sprø, både smak og konsistens er forskjellig.
Kanskje jeg også er litt sær... Jeg liker pr.def ingen mat som kommer fra tube.
Hehe nei, det er ikke sånn at jeg sitter og gulper ved matbordet om jeg får pastaskruer eller rundstykketopper foran meg altså. :knegg:
Jeg kan spise det meste, men foretrekker feks. rundstykkebunnen, flate grove potetchips osv. Velger aldri riflede chips eller pastaskruer frivillig. Æsj.
Min mann kan forresten holde kjeft, han liker ikke riflede pommes frites, bare tynne slette.
Pøh! Ikke alle liker pasta da, jeg kan egentlig ikke spise så mye av det fordi jeg reagerer på fint mel, men det blir kanskje noe annet. :knegg:
Jeg spiser det om jeg får det servert, men jeg synes skruene smaker vondest av all pasta, hehe.
Godt å høre at jeg ikke lever i min egen lille psyke verden helt alene. :knegg:
Ja, jeg kom på en ting til. Jeg hater oliven, takler det overhodet ikke. Men sort oliven kan jeg spise i tynne skiver. Da er det faktisk VELDIG godt. :eek:
Jeg så et program en gang der Charles Tjessem sa at sommerfugl-pasta kunne andre kjøpe, det ville ikke han ha. De er nemlig umulig å koke perfekt: Når det ytterste er passe koke, er det innerste ved brettene ukokt. Når det innerste er kokt, er det ytterste overkokt.
Ja, det er jeg klar over. Men spaghetti er jo bare en type pasta, og kan dermed være enten bare mel og vann eller inneholde egg osv.
Derfor stusset jeg over å "tåle pasta men bli dårlig av spaghetti". :)
Jeg spiser bare bunnen på rundstykker, jeg spiser kun makaroni, spagetti og tagliatelle, hater pastarør og skruer. Jeg spiser heller ikke potetskruerne, men riflet potetgull syns jeg er godt da. :knegg:
Tubepålegg. Usj. :dulte:
Enig. Jeg velger også type pasta ut fra tilbehøret. Men pastarør, makaroni og *usj* sommerfuglpasta er ikke det som står øverst på lista, nei.
Før spiste jeg helst toppen på rundstykkene. Nå har jeg funnet ut at det er bunnen som er best!
Artig tråd :knegg: Jeg er visst rimelig sær for jeg foretrekker riller jeg. Potetgullet skal ha riller og pastaen må helst ha skruer. I fjor var vi i ferie i Danmark og skeiet ut en dag med hamburger og chips til middag på en av de koselige kafeene i byen vi bodde i. Chipsen gikk under den fantastiske betegnelsen criss cross - det var riller både på kryss og tvers! Trenger vel ikke si de smakte så fantastisk at vi måtte tilbake og spise det en gang til :knegg: (nå skal det sies at de hadde et utrolig godt krydder på så det var vel helst det som gjorde at de var så gode, men for meg var det riller på kryss og tvers som var det appelerende)
Du kan da ikke bli oppgitt over at folk har andre smakssanser og matvaner enn deg selv, når du er altetende? Jeg elsker det meste jeg også, men blir ikke akkurat oppgitt over folk som ikke liker stangselleri eller brunost. :humre:
Sånn er det alltid når man lager mat til andre. Man kan ikke forvente at absolutt alle liker alt man lager. Jeg er slett ikke den mest kresne personen på jord, jeg er faktisk svært LITE kresen, og alt jeg har ramlet opp i hovedinnlegget, er ting jeg faktisk spiser om jeg får det servert, men jeg velger det aldri selv. Så jeg er nok en MEGET enkel person å lage mat til.
Jeg har veldig ofte middagsselskaper hjemme, elsker å lage mat til folk. Men jeg vet at ikke alle liker alt (hallo?) så jeg pleier å spørre de som kommer om det er noe de ikke liker eller ikke tåler. Oftest lager jeg tapas og lignende, der det alltid finnes noe alle liker. :)
Jeg er også altetende! Jeg finnes overhodet ikke kresen. Jeg liker så nær som alt. Men det vil ikke dermed si at jeg ikke foretrekker pasta i en eller annen fasong framfor en annen. Jeg liker begge deler, men skal jeg velge mellom penne og gnocci, så velger jeg det siste. Som regel. Noen ganger varierer jeg litt.
Signerer denne jeg, og vet helt sikkert at det ikke er bare smaken som teller.
Liker pasta jeg også, men foretrekker vanlig pasta fremfor skruer og sånne skjell, men jeg spiser alle om jeg får det.
Riflet potetgull smaker ikke likt som vanlig potetgull, fordi det er tykkere. Liker begge deler, men det kommer an på hva man har lyst på der og da.
Jeg liker ikke sild for å ta et eksempel, men her jeg kommer fra lager de noe som heter sildball, som er oppmalt sild med poteter, løk som blandes til en slags deig og formes som ei litt stor kjøttkake osv -som kokes i lettsaltet vann - det synes jeg er kjempegodt. Men det smaker jo sild da.....så det har noe med konsistens, lukt, farge osv å gjøre. Utvilsomt. Synes ikke du er gal nei :)
Overhodet ikke kresen. Svelger unna det meste. Ungene og mannen derimot.
Ene liker ikke makaroni, men pasta. Andre liker ikke spagetti, men makaroni osv. Smaker akkurat likt.
Eneste er at jeg foretrekker toppen på rundstykket hvis jeg kan velge.
Forskjellig pasta til sitt bruk. Penne er tjukk og tom inni, og passer best når man ikke har noe annet. Spaghetti smaker håpløst i salat.
Svigermor fortalte en gang en historie om et gammelt ektepar som hver dag delte et rundstykke til lunsj. Hun ga ham toppen, for den likte hun best, og han ga henne bunnen, for den likte han best. Det er litt søtt. Og litt trist.
Jammen, ringene er bedre! Potetskruer er ikke godt i det hele tatt!
Og der er du langt fra alene, jeg har også flere venner som mener det samme... :knegg:
Når det gjelder rundstykker, så er toppen helt klart best, selv om jeg spiser begge deler.
Min mann spiser kun spaghetti, lasagne og tagliatelle - annen pasta utgår, han liker ikke makaroni eller sløyfer eller noe.
Endelig noen som husker den!
Den var helt utrolig god!
(Og jeg husker fremdeles kinoreklamen på den: "It's back to BASIC! Pure milk Chokolate with a brand new taste!"
:knegg: )
Basic får det til å ringe et par bjeller i bakhodet, men jeg kan ikke se sjokoladen for meg. Noen som har et bilde eller kan beskrive papiret? Var det Nidar som hadde den?
Da jeg først leste HI tenkte jeg: "Nå har det rablet for Iset" :svimmel:
Men så kom jeg på en ting: Jeg har en ostehøvel som høvler "riflet". Veldig tynne rifler også. Det er reserveostehøvelen, som kun tas i bruk når den andre er i oppvaskmaskinen. Men jeg HATER den. Ost skal være glatt og fin, ikke rillete. :gaah: Jeg føler at osten er blitt mishandlet etter at den har vært på ferde.
Jeg er helt motsatt, og likte best den riflete ostehøvelen som lagde fine tynne skiver med rifler. Men den ble ødelagt, dessverre, så nå må jeg leve med glatt ost. :)
Mannen min sier han ikke liker pasta. Han spiser det da, jeg lager ikke egen middag til han.
Han synes f.eks det er lettere å få ned spaghetti enn makaroni.
Ser han får litt angst om jeg sier at det er makaroni til middag. :knegg:
Vi bruker også kun fullkornspasta. :) Gjerne i skrueform. ;)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.