Prinsesse Leia kake! Lyssabelen er sugerør med elektrotape, og det var betraktelig vanskeligere å lage Leiafrisyre enn hva jeg trodde. Hadde også egentlig tenkt å ha lange armer på dokka, men fondanten var for myk. Hadde nok problemer med å få dekket puppene som hele tiden gnagde seg gjennom fondanten. Foldene bak på kjolen er symmetriske, det så litt rotete ut fra siden.
Så fin kake! Og til setningen jeg aldri trodde jeg skulle oppleve å lese: "Hadde nok problemer med å få dekket puppene som hele tiden gnagde seg gjennom fondanten." :knegg:
Takk. :takker:
Syns ikke det var så vanskelig. Kanskje det er lettere med cakepopsjern? Pyntingen tok mye lenger tid, og krevde mye mer sjokolade enn jeg hadde forutsett. :knegg: Men det var artig. :)
Men siden vi hadde vært i et annet selskap, med dukkekake (Elsa fra Frost), var stemningen stor for å få det også. Jeg hadde ikke laget noen dukkekake, men hadde muffins. Så da det ene bursdagsbarnet ga meg en mini-Belle, ga jeg etter og laget dukkekaker også, om enn ikke store.
Men høydepunktet var da jeg satt bursdagslys på dem:
...og fikk kommentarern fra det ene bursdagsbarnet om at de så ut som om de var i fengsel. Noe jeg er helt enig i :knegg:
Det går faktisk veldig bra om du har kakeform, jeg har denne fra Nordic Ware, (Søk på Nordic Ware Cake Pop Pan)
fyller deig i det ene kammeret, setter på lokket og voila, ferdig stekt og perfekt runde kakepops.
Bildene er ikke mine, men de blir sånn, og det er så enkelt som det ser ut til.
Men blir det egentlig ekte cakepops når man bruker slike former? Jeg ser for meg at cakepops smaker mer fuktig og saftig av glasuren som blandes med deigen, og at dette ikke helt blir det samme?
Nå er minstejenta 5 år om noen dager og ville lage kaken selv. Hun har designet den selv, til minste detalj. Brukte sikkert 15 minutter på å bestemme seg for størrelse på de tre lagene. Nøye utprøving av farger og smøring og pålegging av pynt. Hun er superstolt av seg selv :knegg:
Er det bare hos meg Sinddrome og Frukt sine kaker er borte?
Jeg skal lage Minecraftkake neste uke. Grøss. Laget i fjor, men i år får jeg hjelp av Fibi og hun er flink på sånt så dette blir spennende.
Jeg har cakepopsjern og den oppskriften som fulgte med har så mye smør i seg at de blir både saftige og litt klissete, men mye bedre en de man blander sammen med glassur.
Den eneste "kaka" vi hadde i sist barnebursdag her, ved siden av isbar, var browniespyd. Mindre biter av brownies (etter den første oppskrifta jeg fant på nett som kun inneholdt ingredienser jeg hadde i skapet, men den involverte blant annet appelsinjuice, og ble veldig god, jeg hadde hakkede cashewnøtter i), marshmallows, jordbær og blåbær. Lagt på et fat, med melisdryss på toppen. Lekkert og enkelt!
(Og ville vært enda bedre nå, etter at jordbærsesongen har startet for fullt, disse jordbæra var importerte og litt slappe).
Jepp, og da er det også helt lov å kjøpe ferdige minibrownies fra kakehylla i matbutikken, :nemlig: de blir passe store hvis man deler dem i to. De smaker ikke supergodt, og direkte fælt sammenlignet med ordentlige brownies, men på et spyd, til en slik kaffeanledning funker det helt fint. Det fikk de to yngste med seg da de skulle ha med noe godt til et felles bord siste skoledag. Måtte kutte av spydene litt da, for å få plass i boksene de fikk dem med i. Ble veldig stor suksess, alle ville ha.
Du er så flink, Niobe! Tenker det blir mange fornøyde 11-åringer i det selskapet. Hadde du bodd nærmere skulle jeg bestilt kake av deg til den kommende 8-åringen.
Takk for det. :) Jeg tror det skal litt til å misse på denne ja. Sjokoladebonanza kan liksom aldri bli feil. Stort sett pynta av Plutten på 5 og frøkna på 9 denne.
Det er kanskje noe av det enkleste man kan lage, og de går ned på høykant.
2 pk gele i ønsket farge (Freia sin, jeg har ikke testet med andre typer)
200 g marshmallows
2,5 dl vann
Kok opp vannet, rør ut gelepulveret. Tilsett marshmallowsene og rør til de er helt oppløst. Det kan ta en liten stund. Hell blandingen i en bakepapirkledd langpanne (sånn liten en, ikke den fra ovnen) og sett i kjøleskapet en times tid.
Løft ut bakepapiret med hele stasen på, og rull massen sammen fra langsiden. Bruk en sytråd til å dele den i skiver, sett på pinne. Holder seg i noen dager i kjøleskapet.
Hadde bursdag den 14. og siden min søster og familien kom på besøk i helgen har jeg altså bakt kake. Rosekake til og med. :nemlig: Ikke akkurat det beste forsøket jeg har gjort med et par skikkelig rare roser og greier, men ikke så dårlig at jeg poster i den "ikke fullt så vellykkede kaker"-tråden heller, så her er kaka mi (hvis jeg får til å poste bildet da...).
Ikke er det barnekake heller, kom jeg på nå, men stolt som jeg er poster jeg lell. :sparke:
Ja marsipan. Orket ikke farge selv, syns sort og rødt er vanskelig å få fine, så kjøpte på kitchn. Litt styr å få rundingene fine siden jeg ikke fant utstikkerne mine og måtte bruke glass. Fant så klart de utstikkerne oppi en skuff et par dager senere. Men var en enkel kake å lage og bursdagsbarnet ble fornøyd. Og det aller viktigste var at den smakte godt.
Lurer på å gjøre det samme i miniformat med muffins. Kanskje lurt å kjøpe utstikkere, ja - eller kanskje jeg har en rund pepperkakeform som passer. Dette ble jo riktig fint!