Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste lakseoppskrift?

#1

Christa sa for siden:

Trenger prøve noe nytt med laks. Hva er din beste lakseoppskrift?



#3

My sa for siden:

Det som jeg alltid kommer tilbake til her er laks med soyasaus og ingefær, fordi det er så enkelt og godt. Da legger jeg laksefileter i en ildfast form, tar en god del soyasaus (ca halv flaske "vanlig" kikkoman), som jeg koker inn til halvparten (det går kjapt, soyasaus koker veldig fort opp, og veldig fort over, så pass på!), så tar jeg en god bit med ingefær som jeg finhakker eller river, og kliner utover hver laksefilet, så helles soyasausen over. 10-15 minutt i ovnen på ca 200 grader, så er det ferdig. Ungene elsker også denne varianten. Litt forskjellig hva jeg bruker å servere til, som regel ris og en god salat, av og til wok-grønnsaker, av og til båndspaghetti med litt fløte.



#5

Eia sa for siden:

Ellers liker jeg veldig godt husmannsvarianten foliebakt hel laks (fylt med persille
og hvitvin) med rømmedressing, agurksalat, kokte poteter og babygulrøtter. :jupp:


#6

Blåbær sa for siden:

Kremet laks med pasta: reduser en dl eplejuice til halv mengde og ha oppi en neve frossen spinat, en neve finhakka brokkoli, en boks kremost med urter, sitronpepper og litt salt. Steik laks i biter og ha oppi sausen. Kok pasta og bland alt sammen (eller ikke dersom du har familiemedlemmer som avskyr blandet :knegg: ).

Laks med soyasaus, CF, sitronpepper og balilikum. Steik laks, ha oppi soyasaus, så CF og topp med hakket basilikum. Serveres hos oss med ris/steikt potet/brokkoli (varierer).

Laks steikt i folie med pesto og rømme (og som alltid sitronpepper).


#7

Frances sa for siden:

Laksebiter i ildfast form, tømmer over sweet chilisaus. Stekes 220 grader i 10-15 minutt. Mens lakses stekes, kok nudler. Server med soyasaus i små skåler og oppskjærte limebåter. Enklere blir det ikke.


#8

Libra sa for siden:

Denne forsøkte jeg nettopp, serverte poteter og brokkoli til. www.tine.no/norvegia/oppskrifter/middager/laks-med-stuet-spinat

Pai med laks og spinat er også veldig populært her hos oss:
Deig:

250 g hvetemel
125 g smør
Litt vann

Smuldre smør i mel. Tilsett vann til du får en smidig deig. Pakk inn i plast og la den ligge kaldt i minst 30 minutter.

Kjevle deigen ut og legg den i en stor paiform, dekk godt oppover kantene. Bunnen prikkes lett med en gaffel og stekes i 10 minutter på 200 grader.

Fyll:
5 egg
1 eggplomme
2 dl melk
2 dl fløte
200 g revet ost
Salt og pepper.

Blandes sammen.

2- 3 laksefileer skjæres i terninger. Stek de i panna, krydre med salt og pepper. Fordel laksen i det stekte paiskallet. 1 pakke frisk spinat skylles og freses i panna til det faller sammen. Fordel spinaten over i forma og hell over eggestanden.

Stek i ca 30 min. Avkjøles litt og serveres godt lunken med en grønn salat. Bland flere typer grønne salater og hell over bittelitt olje. Tilsett gjerne diverse nøtter og frø i salaten.

Noe vi lager ofte er laksepasta. Da deler jeg laks i terninger og freser de lett i panna. Så blanker jeg masse vårløk sammen med smør, når løken er myk og blank tilsetter jeg ca 1 1/2 dl vann og fiskebuljong. Lar dette koke inn litt før jeg tilsetter matfløte. Lar det putre litt og smaker til med salt og evt. litt mer buljong. Hvis sausen tykner for mye sper jeg med melk. Til slutt vender jeg lakseterningene inn i sausen og lar det trekke noen minutter, til fisken er ferdig. Serverer dette med tagliatelle.


#9

Nextlife sa for siden:

Ikke noen oppskrift, men jeg ser det er flere som foreslår laks med soyasaus. Vet dere hvor mye salt som er i soyasaus?
Det er helt utrolig mye, og 1/2 ss er hele dagsbehov for et barn.


#10

Pegasus sa for siden:

600 gram benfri laksefilet
8 ss gorgonzola
olivenolje
1/2 ss salt

Snitt laksen og putt ost i, i skiver. Salt. Pensle over med olje.
Stekes i ovnen, 200 grader, 10 min.

Hvis du vil imponere stort så er sherrysaus knallgodt inntil:
1 dl halvtørr sherry
1 grønnsaksbuljongterning
2 dl creme fraiche
1 dl finhakket dill (kan fint droppes)
2 ss smeltet smør

Kok sherry og buljongterning sammen til halvparten av væsken gjenstår. Tilsett creme fraiche, smør og dill. Kok i 2 min.

Server med kokte poteter, og aspargesbønner i hvitløksolje.


#11

Blåbær sa for siden:

Kjøper soyasaus med redusert saltmengde.
Hos oss spiser barna sjelden rein soyasaus.


#12

My sa for siden:

Ja. Soyasausen er da selvsagt i stedet for salt i fisken, og brukes ikke som saus (vet ikke hvor mye av soyasausen som faktisk trekker inn i fisken og blir der, men det er vel neppe i nærheten av 1/2 ss).

#13

Christa sa for siden:

Vi pleier å lage med soyasaus, presset sitron og hvitløk i ovn servert med pannestekt asparges og ris eller foliebakt med litt smør og urter servert med rømme, potet, gulrot og agurksalat. Men nå har jeg prøvd noen av tipsen jeg fikk av dere og kom gjerne med flere oppskrifter! Her skal vi spise mer laks fremover. :jupp:

Denne var god! Godkjent av alle.

Kjempegod! Alle likte den, jeg elsket den. :D

[quote=Blåbær;3955197]Kremet laks med pasta: reduser en dl eplejuice til halv mengde og ha oppi en neve frossen spinat, en neve finhakka brokkoli, en boks kremost med urter, sitronpepper og litt salt. Steik laks i biter og ha oppi sausen. Kok pasta og bland alt sammen (eller ikke dersom du har familiemedlemmer som avskyr blandet :knegg: ).

Denne skal vi prøve i dag, serverer alt for seg da vi har en som ikke vil ha blandet. Tror ikke vi er alene der nei. :knegg:


#14

Anikka sa for siden:

Vi er også veldig glad i en variant av denne. Salt soyasaus og ingefær som over, men også søt soyasaus (ketjap manis) og hvitløk, evt hakket sjalottløk. Jeg koker det ikke opp, da, bare legger det over laksen. Legger gjerne med fenikkel i formen, den tar veldig god smak av sausen. Vi serverer ofte couscous og en rømmeklatt til + salat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.