Selve marengsen ble utrolig fluffy og fin, og da den hadde stått i ovnen lenge og vel, og etter slik oppskriften sa, så hadde bunnen fått en perfekt og sprø overflate. (Oppskrifta han brukte sa forvarm ovn til 150 grader, sett kaka inn, og senk tempen til 120 grader. La kaka steike i 1 time og 20 minutter.)
Under den perfekte overflata - da var det alt annet enn crunchy - det var rett og slett konsistens smelta mashmallow.
Skal ikke en perfekt pavlova være crunchy på utsida og seig inni, da? Det sier nå i hvert fall ekspertene på disse bakekonkurranseprogrammene som går overalt for tida. Kanskje ikke helt smelta marshmallow, men i hvert fall ikke crunchy.
Jeg steker min slik: forvarm til 180, ned til 150 når jeg setter inn kaka, og stekes i 1,5 time. Så jeg tror den er stekt for kort tid, da lar jeg den også bare stå i ovnen til ovnen er kald med åpen dør.
Beste måten å sjekke om bunnen er passe stekt er å sjekke om den løsner greit fra bakepapiret. Hvis den ikke lar seg skyve på lar jeg den stå litt til.
Forvarm til 150 grader. sett inn bunnen, og slå ned til 100 grader i en time. Blir alltid bra. 6 eggehviter, 250 g sukker og 1 ts maizenna. Perfekt hver gang.
Det endte opp med at vi stappa bunnen inn i ovnen igjen og lot den steke i en helvtime ekstra. Da ble den til gjengjeld litt overstekt, men den smakte veldig godt.
Og så skal vi halvere oppskrifta neste gang, for faderullan, vi kommer til å ha kake til dommedag. :gal: