Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlovabunn - hva gikk galt

#1

Inagh sa for siden:

Min kjære forsøkte å lage Pavlova i dag.

Selve marengsen ble utrolig fluffy og fin, og da den hadde stått i ovnen lenge og vel, og etter slik oppskriften sa, så hadde bunnen fått en perfekt og sprø overflate. (Oppskrifta han brukte sa forvarm ovn til 150 grader, sett kaka inn, og senk tempen til 120 grader. La kaka steike i 1 time og 20 minutter.)

Under den perfekte overflata - da var det alt annet enn crunchy - det var rett og slett konsistens smelta mashmallow.

Hva gikk galt? :vetikke:


#2

Stompa sa for siden:

Skal ikke en perfekt pavlova være crunchy på utsida og seig inni, da? Det sier nå i hvert fall ekspertene på disse bakekonkurranseprogrammene som går overalt for tida. Kanskje ikke helt smelta marshmallow, men i hvert fall ikke crunchy.


#3

Ole Brumm sa for siden:

Stekt for lite tipper jeg, men den skal jo være litt myk inni.


#4

Inagh sa for siden:

Kaka vår er liksom mer soggy enn seig om du skjønner. Den har ikke noe skorpe i bunn i det heletatt. Den skal vel være litt sprø under også? :blånn:

He he, kanskje min kjære har lagd perfekt bunn og ikke skjønner det sjøl!? :grineler:

(Det er så lenge siden vi har spist pavlova at vi rett og slett ikke helt husker hvordn bunnen skal være.)


#5

Ole Brumm sa for siden:

Den bør ha en stekeskorpe under også, så den er nok for lite stekt.


#6

Trixie sa for siden:

Jeg steker min slik: forvarm til 180, ned til 150 når jeg setter inn kaka, og stekes i 1,5 time. Så jeg tror den er stekt for kort tid, da lar jeg den også bare stå i ovnen til ovnen er kald med åpen dør.


#7

Inagh sa for siden:

Da veit vi hva vi skal gjøre annerledes neste gang - blant annet tynnere bunn, for jeg tror vår var litt for tjukk også. :jupp:

Takk for tips! :blomster:


#8

Libra sa for siden:

Beste måten å sjekke om bunnen er passe stekt er å sjekke om den løsner greit fra bakepapiret. Hvis den ikke lar seg skyve på lar jeg den stå litt til.


#9

Daisy sa for siden:

Tror dere skulle stekt på 150 grader. Tror som de andre den var litt for lite stekt!


#10

Flubby sa for siden:

Forvarm til 150 grader. sett inn bunnen, og slå ned til 100 grader i en time. Blir alltid bra. 6 eggehviter, 250 g sukker og 1 ts maizenna. Perfekt hver gang.


#11

ItsOnlyMe sa for siden:

Perfekte oppskriften var igjen? t-skje.. :blond:


#12

Inagh sa for siden:

Smart! :jupp:

Det endte opp med at vi stappa bunnen inn i ovnen igjen og lot den steke i en helvtime ekstra. Da ble den til gjengjeld litt overstekt, men den smakte veldig godt.

Og så skal vi halvere oppskrifta neste gang, for faderullan, vi kommer til å ha kake til dommedag. :gal:


#13

Bloppy sa for siden:

Jeg har laget den to ganger. Første gangen ble den som beskrevet i HI. Andre gangen gjorde jeg som Trixie og da ble den helt perfekt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.