Ikke det at det har noe med majones-diskusjonen å gjøre. Men bare jeg som lurer på om det er sunt eller ikke.
Det er jo et fiske-produkt, men hvor mye av det er fisk, og hvor mye av det er noe annet fyllstoff som kanskje ikke er sunt?
Det er datteren min sitt favorittpålegg, og det er sikkert ikke det verste man kan putte i seg, men er det noe særlig fornuftig i det, egentlig? Er det noen som vet?
Nestfavoritten er makrell i tomat. Det er sunnere, og det spiser hun til frokost minst 4 ganger i uka. Men både det og kaviar egner seg dårlig i matpakker pga lukt.
Alt i alt er jeg veldig glad for at det er dette hun spiser mest av, dermed er det ikke noe stort problem å måtte begrense syltetøy og nugatti. Og så føler jeg at det veier litt opp for at vi av og til har litt skrale middager på travle hverdager (makrellen altså)
Ja, du har studert næringsinnholdet bedre enn meg, så jeg satte det kanskje litt på spissen. Jeg synes det inneholder litt lite som er sunt, og litt mye sukker, salt, konserveringsmidler (og sikkert fargestoffer). Men jeg ser ikke noe galt i å spise litt av det, men som sagt, alt med måte. Bare kaviar ville jeg ikke likt at ungene spiste, men sånn er det også med mye annet, men likevel synes jeg det er mer betenkelig i kaviar enn f.eks. i ost eller skinke.
OK, jeg ville ikke likt at mitt barn spiste bare ost eller bare skinke. Jeg ville vel ikke likt at barnet mitt spiste "bare" noe som helst. Men jeg har ikke noe problem med at Hiawata spiser 1-2 skiver med kaviar hver dag, i tillegg til skiver med leverpostei, salami og brunost.
Sønnen min spiser mye makrell i tomat, og liker også kaviar. Jeg syns begge deler lukter vondt, men han liker det. Kaviar er sikkert ikke så veldig sunt, men helt greit å spise innimellom tenker jeg. Jeg syns det er greit at han kan variere mellom flere pålegg og syltetøy er vel det eneste "vanlige pålegget" han ikke vil ha i det hele tatt.
For egen del så tenker jeg at det er relativt kaloririkt (pga sukkeret og potetflakene, kanskje? For rogn er jo ikke så kaloririkt) og rikt på karbohydrater, og så er det jo ikke optimalt med kunstig farge, men helt greit når man ikke trenger å tenke kalorier. Sunnhet i torskerogn er jeg usikker på? Hva inneholder det som er bra?
Jeg tror jeg oppsummerer med at kaviaren fortsatt er et greit valg. I helgene og noen ganger ellers så får hun hardkokt egg til, og det er det aller beste. Nå har jo egg vært både sunt og usunt, men når det ikke er hver dag så tenker jeg helst at det er en bra kilde til proteiner.
Jeg bekymrer meg ikke for potetflakmengden, altså. Om man har problemer med raske karber vil jeg tro det finnes andre kilder som er betydelig verre. Rapsoljen syns jeg egentlig er et pluss.
Jeg syns det er litt for mye salt, det er egentlig det verste, og noen kaviarer har litt mye sukker. Tilsetningstoffene er karmin, et rødt fargestoff laget av lus. Noen er allergisk mot dette. Beta apo-greia er et karoten som finnes i spinat og sitrus. Natriumbenzoat kan visstnok gi hemmet vekst hos barn under 3 år, men det har ikke virket slik hos oss og kaliumsorbat er en syre som blant annet finnes i bær.
Så alt i alt syns jeg det er et sunt nok pålegg til hverdagsmat.
Enig. Potetflakmengden og det lille sukkeret bekymrer meg ikke på en flekk. Hvis jeg hadde et overvektig barn ville jeg kanskje passet på at ikke det ble kaviar på altfor mange skiver, hvis det er veldig kaloririkt.
Jeg spiser nokså mye crabsticks. :sparke: Det er sikkert ikke noe særlig bedre. Mye stivelse og rare fargestoffer, antar jeg. Har ikke sjekket. Det er så utrolig digg på rugsprø med litt smør under og masse purre i tynne ringer på toppen.
All mat med rødt fargestoff er farget av moste lus. Det skrev jeg jo om kaviaren også. Det plager meg veldig lite, kjenner jeg. Men ja, crab sticks inneholder mye tilsetningstoffer, lite fisk og null krabbe. Sammenliknet blir kaviar kjernesunt.
Sitat: "Min favoritt er nok likevel smaksforsterkeren E 621 som det står hos matoppskrift.no at er ” Antakelig ufarlig. Mulige psykiske reaksjoner ved høyt forbruk”."
Det var da voldsomt. E621 er MSG. Det er noe jeg prøver å unngå, men psykiske reaksjoner? Hva er egentlig en psykisk reaksjon? Enhver reaksjon som innebærer en følelse? :knegg:
Det er vel svært lite mat som er sunt i spesielt store mengder. Kaviar er ganske kaloririkt og har mye salt. Som det meste annet tenker jeg det står på greit-av-og-til-lista. Mat skal være rimelig ille før man bør holde seg helt unna tenker jeg.
Usikker på om den selges fremdeles? Vi brukte den før, tror den smakte ok. Jeg spiser ikke kaviar, men sønnen min er veldig sær på hvilke kaviarer han liker, og spiste den. Ellers kom jo ikke de to neste særlig dårlig ut heller,, syns jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.