Cumulus sa for siden:
Hva bruker du granateple til?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Cumulus sa for siden:
Hva bruker du granateple til?
Mikkeline sa for siden:
I salater, og av og til til reker (har en oppskrift med chili, lime og granateple).
Esme sa for siden:
I salat sammen med appelsinskiver, rød løk, basilikumblader og babyspinat og med honning-og-sitron-dressing. Helt fantastisk godt til kjøtt med mye smak, som feks gås eller curryer.
Libra sa for siden:
Veldig godt til langstekt lammekjøtt. River kjøttet fra hverandre i strimler og har over mynte og granateple.
Hyacinth sa for siden:
Jeg bruker det i salat eller sammen med stekt fisk. For eksempel. Men egentlig synes jeg det er noe griseri. Jeg har ødelagt mange klær med granateple.
Balanse sa for siden:
I går brukte jeg det til denne, nydelig:
Ovnsbakt torskeloin med smakfull salsa og pastinakkpurè
Ovnsbakt torskeloin
Fremgangsmåte:
Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter.
Skrell og skyll pastinakk og poteter, og del opp i jevnstore biter. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre, etter 20-25 minutter. Mos grønnsakene med stavmikser eller stapper, og smak til med smør, creme fraiche (kan eventuelt erstattes med rømme, fløte eller melk), salt og pepper. Hold purèen varm.
Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med pepper og litt mer salt. Legg torskestykkene i et smurt ildfast fat og stek den midt i ovnen ved ca. 160 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til torsken er ferdigstekt og så vidt «flaker» seg. Ta formen ut av ovnen og la fisken hvile under aluminiumsfolie i 2-3 minutter.
Stek chorizoen i tørr stekepanne på middels varme, til den avgir litt paprikafett. Tilsett olivenolje og finhakket chili og la det surre med uten at chilien blir brent. Rett før servering tilsettes granateplekjerner. Smak til med litt sitronsaft.
Server torsken sammen med pastinakkpurèen, og topp det hele med salsaen. Gi retten et gryss av finhakket gressløk – og server umiddelbart, gjerne med aspargesbønner eller kokte gulrøtter som tilbehør.
Tallulah sa for siden:
På is!
Kahlan sa for siden:
Denne er kjempegod: rettipanna.no/2014/02/15/salat-med-sprostekt-mango-asparges-og-granatepler/
Nip sa for siden:
Jeg bruker det mest på havegrynene mine om kvelden sammen med bær, nøtter, gojibær, frø osv :) NAM
~TM~ sa for siden:
Jeg lurer på hvordan man bruker granateple. Det blir så mye søl...
Palmen sa for siden:
Å jaa, det er kjempegodt!
Om jeg ikke husker feil så brukte jeg en Nigella oppskrift på dette før i tiden.
Tallulah sa for siden:
Du skjærer av toppen, deretter lager du et snitt nedover i "sømmen" og skreller av. Så peller du ut frøene.
Hyacinth sa for siden:
Eller du deler i to og banker på den med en skje. Men søl blir det uansett. Har ødelagt klær, som sagt. Jeg river heller ikke rødbeter av samme årsak.
Fadese sa for siden:
I fruktsalat. Jeg bruker frøene og skviser ut det jeg kan av saften. Den gir så mye fuktighet og smak at det er helt unødvendig med yoghurt/kesam/vaniljesaus ved siden av.
Nextlife sa for siden:
Jeg "knar" det litt først, deler det i to, snur det med snittflata ned mot en liten skål e.l og banker med en skje på utsiden av skallet. Da ramler i alle fall de fleste kjernene ut.
FrkUgle sa for siden:
Jeg har laget denne: www.nigella.com/recipes/view/no-churn-pomegranate-ice-cream-30
Jeg delte granateplene i to og presset dem på en sitruspresse. Det ble en frisk og god iskrem av dette. Nam!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.