Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alle mulige vaffeloppskrifter

#1

Tallulah sa for siden:

Siden noen fristet meg sånn med vafler i går kjøpte jeg et nytt vaffeljern med det idiotiske navnet "hjerte stor piip". Et halvt år etter at jeg ga det gamle jernet vårt til loppis fordi vi brukte det så lite. :himle: Nå trenger jeg å rettferdiggjøre dette kjøpet og trenger alle mulige vaffeloppskrifter. Sunne og usunne. Tradde og utradde. Jeg kan begynne med de jeg lagde i går, courtesy of Smak av Valdres i mathallen.

3 egg
1 dl sukker (jeg brukte hvitt sukker, litt melis og hjemmelaget vaniljesukker)
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
3 dl rømme (jeg brukte biola)
7 dl melk (jeg brukte lettmelk)
100 g smeltet smør
Grovt mel (jeg brukte en blanding av siktet hvetemel og havremel)

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i alt bortsett fra mel. Spe med mel til røra er passe tykk. La den svelle i kjøleskapet i 15 minutter. Det ble ganske mange plater, kanskje 12-15 stykker.


#2

Filifjonka sa for siden:

Hjerte stor piip? :humre:

Hvordan ble disse? Jeg pleier bare å slumpe vafler, og det er litt varierende hvor gode jeg syns de blir. I går ble de litt for tørre og sprø, jeg syns myke vafler er bedre. Hva er det de mangler da? Antar det er fett, jeg hadde bare bittelitt rømme og var litt kjip med smøret.


#3

Tallulah sa for siden:

Ja, herregud, tenk å kalle noe "hjerte stor piip"!? Det er helt på viddene.

Jeg var jo ikke kjip med smøret, men biola er jo betydelig magrere enn rømme, og i de vaflene de solgte i mathallen tror jeg de hadde fløte eller helmelk. Jeg brukte lettmelk og havremelet var ganske fint, men med litt havregryn i seg. Jeg syns mine ble veldig gode. De hadde et lite sprøtt lag utenpå når de var nystekt, men ikke sånn knusktørre som kunne brekkes. De som ble spist i dag hadde falt litt sammen og var myke, men fremdeles gode.


#4

shute sa for siden:

Jeg slumper alltid, men den mest originale vrien er sikkert den med banan. Ungen og jeg lager ofte frokostvafler når vi har gamle bananer liggende:

To-tre-fire myke bananer.
Tre egg (eller ett eller to om det er det du har i hus, fire går bra det og).
Mel (spelt, hvete, grovt, fint, man tager det man haver).
Havregryn, på slump, cirka et fullt kaffekrus tenker jeg.
Litt bakepulver, sånn en teskje eller to sikkert.
Smeltet smør, en ganske stor klump (eller olje eller margarin om du absolutt ikke har smør i hus).
Melk nok til at konsistensen blir passe (kan suppleres med andre meieriprodukter som skal brukes opp, men antagelig ikke yoghurt. Rømme gir sprø vafler, og det er vi ikke så begeistret for. Når man går tom for melk uten at konsistensen er som den skulle kan også litt vann funke, men da blir de sprøere).

Hiv alt i en bolle og rør det du kan, stek uten noe svelling for det har man ikke tid til om morgenen, legg oppå hverandre i håndkle så de blir myke og fine. Bananene fungerer som søtning, så sukker behøves ikke.


#5

Libra sa for siden:

Her er en oppskrift på ganske grove - uten sukker. Har brukt den flere ganger og er fornøyd med den.

Orginal oppskrift:
3 egg
7 dl lettmelk
2 dl biola
1 dl vann
2 ss rapsolje
100 g havregryn
100 g samalt hvete grov
100 g samalt hvete fin
250 g hvetemel
1/2 bakepulver
2 ts vaniljesukker
(Evt. 1/2 ts kardemomme for de som liker det)

Rør egg lett sammen, tilsett melk, vann og olje. Rør inn de tørre ingrediensene. La røren svelle i ca 30 min.

Har også laget de med bare melk, ikke kombinasjon med biola og vann. Vel strengt tatt så er det vel jeg gjør fordi det er sjelden jeg har biola i hus.


#6

Libra sa for siden:

Jeg kan forresten fortelle at ikke alle yoghurt er like godt i røra. Bananyoghurt... det ble vafler med smak av bananbugg. :skremt:


#7

Bluen sa for siden:

3 egg
3 ss sukker (piskes til eggedosis)
2 dl havregryn
1 dl sammalt hvete, fin
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
6 dl melk
1 dl vann
6-8 ss smeltet smør

Det tørre og det våte has vekselvis i eggedosisen. La svelle en halvtime.


#8

linne@ sa for siden:

Jeg har ingen oppskrift å dele. Vi lager bare på slump i en diger bolle og jeg har aldri rukket å telle hvor mange plater det blir... Myke og luftige vafler blir det av veldig tynn røre i vårt vaffeljern.


#9

Hot Lips sa for siden:

Jeg har en plan om å teste ut Andreas Viestads potetvafler:

Sprø potetvafler

Vaffeljernet kan brukes til mer enn bare søtmat. Steker du poteter i jernet, får de ikke bare fin fasong, det er også en supereffektiv måte å få sprø stekeflate på begge sider, på rekordtid.
Godt til et mellommåltid, for eksempel med røykelaks og salat.
Ingredienser
150 gram poteter 30 gram revet ost, for eksempel parmesan salt og pepper smør Slik gjør du Riv poteter og ost og bland sammen. Krydre med salt og pepper. Smør vaffeljernet. Bre potetblandingen utover jernet. La steke i 6-8 minutter.

Tips

Unngå fristelsen til å åpne jernet underveis, da er det lett at vaffelen revner.


#10

Tallulah sa for siden:

Potetvafler høres interessant ut!

Hørtes egentlig litt kitschydigg ut. :knegg:


#11

Hondacrv sa for siden:

2 egg
2 dl rømme
Grovt mel, havregryn og speltmel
1ss olje
1,5 ts natron

Mer av det det er for lite av. Spe med melk eller vann. Jeg bruker ikke sukker.


#12

mkj sa for siden:

Vaffelrøsti. For en god ide!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.