Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mattilsynet og alternativ jul i Oslo

#1

annemede sa for siden:

www.osloby.no/nyheter/Mattilsynet-slo-til-mot-Alternativ-jul-7521709.html#.UzlF6vl_tg0

Det kan se ut som om mattilsynet vil stoppe/gjøre det vanskelig for frivillige å arrangere julemiddag.

Hva synes FP om det?

Jeg selv er litt usikker på hvem som egentlig kommer på dette arrangementet, men så lenge maten er varmebehandlet så kan jeg ikke se det helt store problemet.
Dersom mattilsynet vinner frem her, tenker jeg at det kan bli vanskelig å selge boller/kaker etc på fotballkamper og 17. mai etterpå.


#2

Charlie sa for siden:

Jeg oppfatter ikke at de vil gjøre det vanskelig. Jeg oppfatter at de mener at bostedsløse skal ha like trygg mat som alle andre ,og også har krav på god hygiene. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor Holstad har avslått å ta et møte med Mattilsynet. Jeg er helt enig i at det er en stor sak hvis 300-400 får diarè, særlig med tanke på at endel av dem kanskje ikke har den beste helsestatusen i utgangspunktet.

Jeg tenker (uten å kjenne arrangementet i detalj, så det blir reen synsing... )at de antakelig serverer mat som har større risiko enn en standard 17. mai med kaker og pølser. Dersom de varmer store mengder kjøtt, saus osv., vil nettopp det at mye mat varmes lenge, står lenge osv. være en potensiell bakteriebombe.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg syns Mattilsynet er litt vanskelige her, men jeg syns Holstad er usannsynlig teit som ikke vil gå i møte med Mattilsynet for å diskutere saken. Å ha orden på håndtering, lagring, tilberedning og servering for å sikre mattrygghet syns jeg ikke er for mye forlangt, altså.


#4

celebelen sa for siden:

Strengt tatt har man vel ikke lov å selge hjemmelagde kaker på f.eks. 17.mai - de skal være laget på godkjent kjøkken, mener jeg å ha sett.

Men jeg synes ikke det er så feil å komme med påpekning av hygieneregler for slike store arrangementer. Det er ikke noe særlig om man ender med å matforgifte noen hundre mennesker (og en del av dem kanskje gamle og småskrøpelige i utgangspunktet) fordi man ikke har gått gjennom en del grunnleggende rutiner.


#5

Pelle sa for siden:

Det er vel ikke mattilsynet som lager reglene de er pålagt å følge opp. Storm i et vannglass.

Jeg jobber en del med folk fra mattilsynet, og opplever etaten som veldig serviceminded og glade for å veilede folk i forkant.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.