Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt for mye chilli paste

#1

Kirsebær sa for siden:

Jeg har hatt oppi en ørliten dose for mye chilli i den gode kyllinggryta.
Kan den reddes?
Vil det mildnes av å ha oppi masse kesam, foreksempel?


#2

Tjorven sa for siden:

Hvis det bare er litt for mye, så kan mye reddes ved å tilsette et melkeprodukt at et eller annet slag. Jeg tilsetter ofte melk eller rømme hvis det blir for sterkt.


#3

siljemoren sa for siden:

Det vil jeg tro, har selv puttet oppi rømme i den litt for hote chilligryten.


#4

Kirsebær sa for siden:

Hvis det er ganske mye for mye da? :sparke:

Og takk for svar .:jupp:


#5

Che sa for siden:

  • Personlig har jeg valg creme fraiche eller fløte - ikke kesam eller rømme. (bedre kokeegenskaper)

#6

Hot Lips sa for siden:

Og masse ris til, så blir det så godt atte! :jupp:


#7

Joika sa for siden:

Fløte tar enklest knekken på det.. er min erfaring.


#8

Candy Darling sa for siden:

Kokosmelk. Det viktigste er at det er fett, fordi det sterke i chili er fettløselig, ikke vannløselig (som Brille så fantastisk illustrerte). :knegg:


#9

Cuyahoga sa for siden:

Sukker kan balansere litt, kan det ikke?


#10

daffy sa for siden:

Sødme balanserer hete. Hiv oppi sukker og balanser med syre fra lime.


#11

meisje sa for siden:

Sukker hjelper, jeg pleier å bruke chutney om det blir for sterkt og evt melkeprodukter, men chutney virker bedre hvis det er veldig sterkt.


#12

Balanse sa for siden:

Hvordan gikk det?


#13

Anne sa for siden:

Ganske mye for mye :rofl:
Er det sånn ca hele glasset eller? :D

Hvordan gikk det?


#14

Plipp sa for siden:

Veldig spent på hvordan det gikk?

Ellers: melkeprodukt, sukker og spis brød ved siden av.


#15

Joika sa for siden:

Jeg har puttet oppi et helt glass engang. Gikk fint, men måtte ha på to bokser med kokosmelk og 2 dl buljong. Men det ble godt!


#16

tink sa for siden:

Når ungene griner fordi det er for sterkt, hender det at melkeprodukter hjelper. Jo fetere jo bedre, men det er jo ikke alltid man har kremfløte eller dess like tilgjengelig.


#17

Karamell sa for siden:

Jeg lo så jeg datt av sofaen!

Fløte. :jupp:


#18

Guava sa for siden:

Hvis det er ganske for mye funker bare enorme mengder med tilsetninger slik at det tynnes kraftig ut og da kan det være like greit å heller lage det på nytt.


#19

Kirsebær sa for siden:

:knegg:
Vi spiste det som det var, og betalte til og med ungene for å smake. :knegg:
Aldri en kjedelig middsgsstund...

I andres verden var sikkert ikke gryta så supersterk, men vi er ikke veldig dreven på sterk mat. Men det var godt!


#20

Madicken sa for siden:

:rørt: Og hvem sier at alt ikke kan kjøpes for penger?!

:knegg:


#21

Kirsebær sa for siden:

Det er vakkert, sant? :rørt:


#22

Einhyrningur sa for siden:

Minsten spiste grønn curry i går, det var nesten så tårene trillet, neste gang hiver jeg i litt mer kokosmelk og sukker har jeg nå lært. :knegg:


#23

Kirsebær sa for siden:

Etter suksessen med å få ungene til å smake på kyllinggryta mot betaling i går, vurderer jeg å sette prislapp på alt vi setter på bordet fra nå av. Brokkoli er verd 30 kroner, paprika er verd 10, rent kjøtt er verd 50 osv. :nemlig:

Ungene blir bare verre og verre i matveien. :mumle:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.