Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefale passordapp?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg vet det finnes ulike passordapper, og ser at jeg kunne hatt nytte av noe sånt. :sparke: Men det er så mange å velge mellom! Har noen en å anbefale; enkel i bruk, trygg og gratis? Jeg har Android-telefon.


#2

Isbjørn sa for siden:

Eller du kan gjøre om passordene så du husker dem. Bruk samme passord overalt, men ha en/flere bokstaver fra siden i tillegg. F.eks grunnpassord 5hj78kk. Så blir passordet til foreldreportalen f.eks fo5hj78kk. Så enkelt å huske.


#3

Stompa sa for siden:

Det er det jeg har gjort, men det funker ikke noe særlig godt - spesielt fordi jeg noen steder må bytte passord med jevne mellomrom.


#4

Isbjørn sa for siden:

Ok, da blir det jo vanskelig likevel.


#5

mrc sa for siden:

Anbefaler Lastpass. Koster en hundrelapp i året om man også skal ha det på telefonen, men det er verdt det.....


#6

mrc sa for siden:

Egentlig scorer dette passordet ganske dårlig.

  • Tall som er sekvensielle
  • Bokstaver som ut fra tastatur er sekvensielle
  • Ikke store bokstaver
  • Ingen symboler/spesialtegn.

Men lengden er for så vidt bra. Men får man tilgang til flere passord kan et mønster være enkelt å se. Bruker man uansett en passordtjeneste kan man ha helt vilkårlige greier av lange komplrekse passord som man uansett ikke trenger å huske.

Se ellers gjerne også denne: www.idg.no/pcworld/article268050.ece

Tips kan være å se litt her: passordsjekken.no/
og:


#7

Isbjørn sa for siden:

Det var bare et eksempel. Man kan jo gjøre det så komplisert som bare det.


#8

Miss Norway sa for siden:

Lange setninger forkortet forkortet med kun førstebokstav og et eller flere tegn er lurt, spesielt om man varierer etter siden.

Her blir huskesetningen alle bokstaver unntatt nest siste (med stor bokstav). Grunnstammen er

"Nå gleder jeg meg til surfing på [Foreldreportalen]!"

Løser alle problemer, bortsett fra hyppig skifte, da. Du kan eventuelt begynne hele setningen med tallet på måneden du er i når du bytter. Nytt passord i mars blir da
"3NgjmtsfF!" som du benytter til du må bytte til "7NgjmtsfF!" i juli. Skal du være sjikkelig lur bruker du hele tiden feks to måneder FØR den du er i, eller putter måneden inne i setningen.


#9

Stompa sa for siden:

De passordene jeg bruker er laget etter en lignende mal som denne - men det viser seg dessverre at jeg likevel tuller og ikke husker hva jeg har gjort hvor, så jeg må finne ei anna løsning.

Skal sjekke ut Lastpass. :jupp:


#10

Elise sa for siden:

Gul lapp i skuffen? :humre:


#11

mrc sa for siden:

Kan godt være bedre sikkerhet i det enn dem som kjører samme passord overalt og/eller dårlige passord...

Gjernbruk av passord er mer alvorlig enn dårlige passord i mange sammenhenger.


#12

Myria sa for siden:

Ikke det du spurte om da, men jeg lager gjerne passord av et tilfeldig ord hvor jeg bytter ut bokstaver med tall som ligner på den bokstaven. F.eks. 3 = E, 8 = B osv. Dermed trenger jeg bare huske f.eks. "passord", mens egentlig skriver jeg det "Pa550rd". Sikrere passord, men samtidig enkelt for meg.


#13

GinaK sa for siden:

:uskyldig: Usj, ikke så sånt da. Nå husker jeg iallefall passordet. :cool:

App for passord altså? Det må jeg sjekke opp. :)


#14

mrc sa for siden:

Samtidig er dette velkjente erstatninger, som man allerede har i passordlister og som en del av algoritmene for løsninger som prøver å finne passord. Men bruker man flere sammensatte ord er det for så vidt ok å gjøre det slik, men man må ikke finne på å gjøre det med enkeltord.

Sammensatte ord kan på sikt slik teknikkene og ytelsene utvikler seg også få potensielle problemer.


#15

mrc sa for siden:

Slik Lastpass er, er det ikke bare et oppslag for passord, men det fyllet ut passordene automatisk i nettleseren o.l. Kan også settes opp mot en del programmer.

Man bør egentlig også la være å la nettleserne huske passord på vanlig måte. Alle nettleserne - foruten om eldre versjoner av Opera - har en temmelig dårlig håndtering av passord.


#16

mrc sa for siden:

Lastpass overvåker forresten nettet når det gjelder nettsteder som blir hacket og eventuelle passordbaser som blir lagt ut. Man vil da få beskjed hvis et nettsted blir hacket og man har bruker på nettstedet, slik at man da kan endre passordet man har brukt der - og naturligvis påse at man ikke bruker det samme passordet - kombinert gjerne med samme e-post som bruker-id - andre steder.


#17

Isbjørn sa for siden:

Jeg synes trikset med å lage seg en rar setning var lur. Og bruke forbokstaven til hvert ord og tall i passordet. I tillegg til kode for hvilken side man er på.

Jeg sa "gap opp" til Knut på 27= Js"go"tKp27

I tillegg til f.eks F for Foreldreportalen, G for Gmail...


#18

Myria sa for siden:

Jeg tror faktisk ikke de fleste er klar over at de passordene man ber maskinen huske vises åpenlyst hvis man bare vet hvor man skal se. Ikke spesielt sikkert.


#19

mrc sa for siden:

Nope. Derfor også sentralt at mobile enheter, både pc-er og nettbrett/mobiler, ikke bare har en enkel kode, men kjøres med kryptering aktivert. Jeg forstår ikke hvorfor ikke kryptering av hele lagringsmediet kan være påslått som standard....

Og naturligvis - har man tilgang til maskinen i påslått og innlogget tilstand blir det svært enkelt å se disse passordene - omså direkte i nettleseren...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.