Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kompaktkamera med mange pixler

#1

Irma sa for siden:

Jeg elsker speilreflekskameraet, problemet er at det er mye å drasse på. Det er ikke ved alle anledninger det passer like godt. Har et forholdsvis nytt kompaktkamera med ca 5-6mp, men kvalitetsforskjellen på bildene er så stor at det blir ikke brukt i det hele tatt.

Ser at det nå er kommet en del kompaktkameraer med 10 megapixler eller mer. Noen som har et slikt og som kan fortelle litt om erfaringene, evt vise fram bilder tatt med kameraet? Andre som drømmer om et spesifikt kompaktkamera?



#3

kisha sa for siden:

Det har jeg også lyst på, det er vel det ultimate akkurat nå. Men har nettopp kjøpt et annet.


#4

Isolde sa for siden:

Mange pixler har ikke alltid noe å si.. men linsen. Så må må rett og slett lese tester for å finne et kamera som tar gode bilder.

Har også lyst på et kompaktkamera til de gangene jeg ikke vil dra på 350D min..


#5

Guava sa for siden:

Jeg tror ikke du vil vinne mye på å øke antall pixler. Det har lite å si for kvaliteten på bildene. Det har i hvert fall vært et gjennomgående tema i tester jeg har sett. Det er andre ting ved kameraet som betyr noe for kvalitet.

Sjekk tester!

Vi har et Nikon med 6 megapixler. Jeg er ikke fornøyd med det. Mamma har et kamera med 5 megapixler som kostet halvparten av det vårt gjorde. Det gir mye finere bilder.



#7

Irma sa for siden:

Problemet er at jeg har lest en del tester, og ikke klarer å skille ut hvilket som er best for oss. Jeg ønsker å høre erfaringer (eventuelt argumenter) fra "vanlige" folk også.

Når det gjelder dette med pixlers uviktighet så vet jeg ikke helt om jeg tror på det. Kompaktkameraet vårt har vel bortimot 6 pixler. Selger argumenterte med at pixler ikke er så nøye (da vi sa at vi ønsket et med minimum 7 pixler), det var kvaliteten på optikken som gjaldt. At for mange pixler bare kunne virke forstyrrende. Jeg kjøpte derfor et ordentlig kamera, som liksom skulle ha så god optikk. Hjalp det? Niks. Da vi kjøpte EOS 350 D åpnet det seg en ny verden, og det er nesten så jeg gråter mine salte tårer over de kornete bildene fra Nuskens første levetid. Det er virkelig stor forskjell. Pixlers innvirkning eller ikke, jeg kommer ikke til å vurdere et kompaktkamera med mindre en 10 pixler, nå som det har kommet flere slike på markedet. Da får jeg heller velge det kameraet av disse som har best optikk/kvalitet for øvrig. sær

En annen ting jeg synes er viktig er at kameraet er litt "kjapp på avtrekkeren". Det hjelper ikke så mye med et stort og fint smil, dersom kameraet reagerer når smilet er borte. :knegg:


#8

Irma sa for siden:

Takk for linker forresten Hattifnatten. :)


#9

Guava sa for siden:

www.dinside.no/php/art.php?id=297793

Her står det litt om hva du bør være obs på dersom du må ha et kamera med veldig mange megapixler.

Vi fikk forresten også gode råd om kameraet vårt med 6 mpx. Det var et velkjent merke og det er ikke blant de billigste. Vi er likevel veldig misfornøyde. Vi kjøpte et såkalt "bedre" kamera med bedre oppløsning og flere funksjoner, men opplevde at bildekvaliteten ble dårligere.


#10

Tove sa for siden:

Pixlene spiller noen rolle for hvor mye du kan forstørre bildet og ikke på kvaliteten av selve bildet.

Så en test på tv for en stund siden der de skrev ut to bilder. Det ene bildet var tatt med et kamera med 1 pixel og det andre hadde 10 pixler. Det var ingen som kunne se hvilket kamera som hadde tatt hvilket bilde. Noen gjettet på at det var bildet tatt med kamera med 1 pixel var det beste.

Jeg har forøvrig et Canon Ixus 700, som har 7 pixler. Jeg er meget fornøyd med bildekvaliteten. Det er også raskt å knipse med. Om man skal ta bilde av f.eks. noen som stuper, så kan man holde ned knappen litt og man holder seg klar til stupet kommer. Når man da trykker, så tas bildet med en gang.

Nå skal jeg ikke kjøpe meg nytt kamera, for jeg er så fornøyd med det jeg har, men om jeg skulle så ville jeg valgt er Canon Ixus 950 :)


#11

Azi sa for siden:

Jeg har hatt canon Ixus før og var kjempe fornøyd med det. Så derfor vil jeg ha Ixus igjen! :)


#12

Che sa for siden:

Vi har et casio exelim (eller hva det enn heter) med 6 mp eller noe sånn - samt speilreflekskameraet. (Canon d350) Det er ikke pixlene, men lysømfintligheten som gjør at bildene blir så vakre med speilrefleks tror jeg. Jeg bruker bare speilreflekskameraet til nærbilder jeg altså - actionbilder er ok med kompaktkameraet. innser at jeg er lite til hjelp

Jeg synes nemlig at bildekvaliteten gjør at beistet av et kamera er verd å drasse på :sparke:


#13

Isolde sa for siden:

350D har "bare" 8mp da.

Kommer man opp i 6 eller over så har det ikke så mye å si, men optiken og hvor fort kamera tar bilde. Men det kan godt være at kamera med flere pixler ofte er bedre laget ellers og, men det er ikke garantert. Et billig 10 mp kamera kan ta mye mye dårligere bilde enn et dyrt godt et på 6.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.