Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mine oppussingsprosjekter

#1

Nooria sa for siden:

I sommer har jeg planer om å få malt/pusset opp litt, og nå vil jeg skrive litt om det for å bevisstgjøre meg selv... og kanskje kan jeg få noen tips på veien :D.

Først og fremst gjelder det kjøkkenet (Det skal bli egghvitt... et par små flater som gjenstår samt flisene) og entreen. Egentlig har jeg også lyst til å bytte ut knottene, men det er litt vanskelig. Jeg har stålhåndtak fra IKEA som gir to hull i dørene og vil egentlig ha knotter av hvit porselen eller glass.

I entreen skal jeg male vegger, trapp opp til 2. etg og garderobeskap egghvitt. Garderobeskapet er et sånt moderne ett i bøk fra IKEA. Det har jeg tenkt å male med ganske matt maling. Så tror jeg at jeg skal legge en litt gammeldags tapet i hvit og gull på fronten på dørene (var det ikke noen her inne som hadde adressen til en nettbutikk som selger masse forskjellig tapet?) og bygge lister utenpå dørene (slik at det blir en ramme på hver av dørene). På toppen av skapet skal jeg bygge en krone av lister. Til slutt skal jeg bytte ut knottene.

Arbeidslyst kom til meg! :rolleyes:


#2

Angelique sa for siden:

Det er veldig greit å ha noen planer/prosjekter

Mine er å bytte håndtakene på kjøkkeninnredningen
De er i antikk messing, men alt annet av stål på kjøkkenet er i stålfarge
Derfor skal de byttes for å få en helhet

Trappen har jeg begynt å male.Den er lutet, og har blitt skikkelig stygg (direkte skitten) Det er de tidligere eierene som gjorde det, og vi overtok her for ca et halvt år siden.Har begynt å male rekkverk og gelnder eggehvitt.trinnene skal beises mørkebrunt

Veggene på soverommet er malt i fargen Marrakesch (skrives ikke slik tro rjeg)
Har lyst på en fondvegg med en skikkelig stilig tapet.HAr sett noen rundt omkring som e rveldig fine

Det store prosjektet her er badet oppe
Vi skal eterhvert ta det ene soverommet (halvparten) å legge til badet.Den andre halvparten av soverommet blir mitt klesrom (blir ikke så svært da, men et rom med hyller)

.....litt å begynne på her også, og jeg savner veeeeldig arbeidslysten jeg med


#3

DM sa for siden:

Jeg kan sende over all min arbeidslyst, så kan du stille med arbeidsevnen, så blir det så bra så.


#4

Ole Brumm sa for siden:

Lykke til med prosjektet.
Det er gøy med prosjekter, desverre sliter jeg litt med arbeidslysten selv, skulle gjærne ha pusset opp litt "greier" selv.


#5

Nooria sa for siden:

Er det noen som har erfaringer med hvitmalt trapp? Jeg vet at det er skittensomt, men jeg synes det er så koselig. Ser for meg levende lys i trappa når vi skal gjøre det koselig på mørke høst og vinterkvelder. Burde jeg heller bruke en lys lys gråfarge?

Det er fint å beise i en mørk farge som du skal Angelique, men da blir det ikke helt den stilen jeg vil ha.


#6

Angelique sa for siden:

Min mor eide en gård ,en stor bondegård,som ble solgt for fire år siden. (vi forpaktet bort den dyrkbare marken )
Der bodde jeg et par år , og jeg hadde da en hvitmalt trapp.Alt var hvitmalt, trinnene også
Var veldig fint, men det ble litt glatte trinn.Hadde jeg dengang hatt barn, ville jeg satt på gjennomsiktig sklisikring på trinnene.


#7

Che sa for siden:

Det har jeg også planer om å gjøre - men jeg vil beise i en varm bruntone jeg da - Enn så lenge bør jeg nok holde meg unna løsemidler, så jeg utsetter det av slike årsaker.

Å rydde i boden derimot - det kan jeg godt gjøre, og det bør jeg gjøre. Da bør jeg pakke ned siste års barneklær i merkede esker samt kaste ting jeg ikke har brukt eller savnet siden vi flyttet hit.


#8

meisje sa for siden:

Vi har helhvit trapp, og jeg elsker det. Støv og skitt vises umiddelbart så det er lurt å støvsuge ofte, eller som meg, utvikle skylapper :knegg: Det er ikke så ille altså, vi syns det holder å støvsuge 1x i uken. For noen med støv på hjernen ville nok støvsuget endel oftere. Og så er det noen som sier at den er litt glatt. Vi selv merker ikke det da vi bruker skotøy også innomhus.


#9

Nooria sa for siden:

Trappen vår er lakket som den er nå, og det er jo ganske glatt... blir den enda glattere?


#10

Nooria sa for siden:

Nå er jeg i full gang med entreen :D. Det meste har blitt egghvitt allerede, men flere strøk gjenstår. Har sendt mann og barn på dør og jobber på spreng.


#11

meisje sa for siden:

Bilder :blafre:


#12

Nooria sa for siden:

Ja jeg skal prøve å huske å ta bilder i morgen :D.

Nå er alt egghvitt, men veggene og listene skal få et siste strøk i morgen tidlig. Skapet og trappen er jeg ferdig med... dvs trinnene som skal få en lys lys grå farge har jeg ikke tatt i denne omgang... de tar jeg senere i sommer.



#14

Katinka sa for siden:

Så lyst og fint!


#15

Che sa for siden:

Nooria: Så classy det ble! Skikkelig innbydende!


#16

Selma sa for siden:

Så fin en gang du har!

Jeg har brukt kvelden til å male rommet til minstemor. Hun har hatt en fondvegg i rosa (temmelig rosa!) og nå klarte jeg ikke mer av den fargen. De øvrige veggene var i Latte - greit nok, men når jeg først var i gang så malte jeg like godt hele rommet. Da fikk jeg samtidig testet en ny hvit-farge - Claro


#17

Syrin sa for siden:

Åh, det blei flott! Lyst og fint! Og der er jo DU også :D

Vi er i gang med barnerommet. Det er strippa heilt ned og gipsplater/mur er sparkla, pussa og sparkla igjen. I dag har vi handla lister (ferdigmalt til golv) og masse møbler på IKEA. Vi har også kjøpt tynnparkett til golvet og miljøtapet (så godt som utan struktur i) til veggane. Maling har vi frå før. Eit lag lys toscana etterfulgt av ett lag Claro. Vi får sjå korleis det der blir då :knegg: Skal male tak også, snekre saman to enkle senger til ei køyseng.

Brukte to dagar på å rydde opp i ledningar som vi fann i veggane. Må nesten lage eigen tråd på den biten der.

Artig å sjå kva andre held på med!


#18

Nooria sa for siden:

Ja det er artig dette! :D Det er tilfredsstillende å utveksle erfaringer og vise andre hvordan det har blitt.


#19

Fruktflua sa for siden:

Veldig lekkert! :ja:


#20

Dixie sa for siden:

Oj, så lyst og lekkert. :jupp:

Hva gjorde du med trappen før du malte? Måtte du pusse ned hele trappen, eller holdt det med heftgrunn?

Jeg har også planer om å få malt trappen, skjønner du. :knegg:


#21

Nooria sa for siden:

Tusen takk jenter! Veldig hyggelig å høre at dere liker det :D.

Dixie: Jeg pusset lett med sandpapir. Gelenderet og alt annet bortsett fra trinnene malte jeg først med heftgrunn og deretter med oljemaling (sånn man bruker på lister). Trinnene malte jeg med Oxan (som er gulvmaling) uten å bruke heftgrunn først. I følge ekspertene jeg alltid spør når jeg skal male (en fargehandel her som har veldig flinke folk) skulle jeg ikke bruke heftgrunn. De sa at 2 strøk er nok, men jeg brukte 3 for sikkerhets skyld... og fordi det er en del "sår" i treverket som sugde maling.


#22

Nooria sa for siden:

Trinnene er malt i Lys grå, brukte halve oppskriften av fargen Skagen.


#23

Fruktflua sa for siden:

Tørket det fort?

Malte du deg nedover eller oppover?

Var trappen behandlet fra før av?

Min trapp er lakket med nesten gjennomsiktelig lakk, så jeg orestiller meg at jeg må pusse hele trappa før maling.


#24

Heiko sa for siden:

Wow! Det ble skikkelig lekkert!

Har selv en trefarget trapp som til alt overmål er i stuen. Har veldig lyst til å male den, men har sett på det som et skikkelig strevsomt prosjekt. Jeg ble nå så inspirert av denne tråden at jeg er sikker på at jeg setter i gang om ikke så lenge :ja:


#25

Huldra sa for siden:

Å det blei lekkert. Når vi er ferdige med alle prosjektene oppe så skal vi gjøre noe med trappa ned til kjelleren. Den er hel-lakka sikkert x-antall ganger og jeg blir nok å måtte jobbe hardt med den for å få den til å bli fin. Huff - men det er så godt å se at det blir så lekkert! Da er det liksom verdt arbeidet.


#26

Filifjonka sa for siden:

Det ble fint! :) Utrolig hvor stor forskjell det blir når man maler. Her holder vi også på å male to trapper, altså fra første til tredje etasje. Den ene trappa er mørkt gulnet tre, og den andre er i lys lakkert furu. Jeg har malt alt sammen unntatt trinnene ett strøk med hvit heftgrunn, og det ser allerede ganske revolusjonerende ut! :) Jeg skal male i blank helhvit maling, og trinnene skal pusses ned, beises i eikefarge og oljes.


#27

Nooria sa for siden:

Ja det tørker mye raskere enn oljemalingen som jeg brukte på resten av trappa... etter 8 timer er det så tørt at man kan liste seg på tå. Trappen var lakkert med blank lakk. J

Jeg malte meg nedover. Tok annet hvert trinn samt det som går ned mot alle trinnene på morningen, og så tok jeg de resterende trinnene på kvelden.
eg pusset lett over hele trappa men brukte ikke mye tid på det.


#28

Nooria sa for siden:

Det var virkelig ikke en strevsom jobb... slett ikke som jeg hadde trodd... og jeg er en utålmodig sjel som må få ting unna kjapt om jeg skal gidde å gjøre det.


#29

Fruktflua sa for siden:

Notert!

Nå ble jeg faktisk inspirert til å ta fatt på trappa mi. Skal prøve å ta det for meg til uka. :)


#30

Salt sa for siden:

Tips til dere som skal male trapp:
Mal annenthvert trinn, så har dere trinn å bruke mens de andre tørker, og dagen etter tar du de andre!

Til dere som er bekymret for om det skal bli glatt:
Det finnes anti-skli både i tape-form og i spray (!) form!

Og til deg som ville ha knotter, men har to hull på dørene:
Det er (faktisk!) veldig kult med 2 knotter på hver dør!! Annerledes og morsomt..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.