Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Clotted cream

#1

Pebbles sa for siden:

Jeg skal lage clotted cream og har lest at kremfløten skal stå i en tildekket, ildfast form på 80 grader i 8 timer. Nå virker bare varmluft på ovnen vår - hvilken temperatur skal jeg la fløten stå på da, tror dere?


#2

Myria sa for siden:

Jeg reduserer temperaturen med 10-15% ved bruk av varmluft.


#3

Ruslebiffen sa for siden:

Enig. :)

Og så er jeg spent på resultatet! Clotted cream. :hjerter:


#4

Salt sa for siden:

Ikke bruk for stor form. :btdt: :mumle:


#5

Pebbles sa for siden:

Fløten skal ca 2-4 cm opp i formen, var det ikke sånn?


#6

Pebbles sa for siden:

Jeg gjør også det. :nikker: Men siden dette er langsteking på lav temperatur, så ble jeg usikker på om det er samme regel. 70 grader, da?


#7

Myria sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt over dette. Jeg vet det går fortere på varmluft, men gikk ut fra at senking av temperaturen veide opp for det? Nå har jeg aldri laget clotted cream (men det skal definitivt gjøres), så jeg kan ikke svare på akkurat det.

Jeg fant forresten denne mens jeg kikket litt etter et mulig svar:
www.convection-calculator.com/

Og den sier at steketiden skal reduseres med ca 75 minutter. Så jeg ville i allefall sjekket etter den tiden og heller steke litt mer hvis nødvendig enn å risikere at det blir for lenge.


#8

Salt sa for siden:

Jeg ville nok heller tatt 4 cm enn 2, tror jeg. :jupp:


#9

Pebbles sa for siden:

Takk for tips!


#10

Novla sa for siden:

Du må fortelle hvordan det går! :hyper:


#11

Pebbles sa for siden:

Akkurat nå er jeg ganske spent selv, altså. Formen sto på 73 grader varmluft fra 23.00 i går til 7 i dag morges. Da skulle jeg bare ta den ut og sette til avkjøling før jeg dro til jobb - men så var den ikke ferdig! Jeg skrudde ned på litt under 70 grader og dro på jobb - skule heldigvis bare undervise de to første timene i dag, så kunne svippe hjemom til kl. 10. Da var den enda ikke ferdig... Satte opp til 80 grader og lot den stå til 12. Jeg ble så usikker på hvor tykt det øverste laget skulle være, jeg synes det så litt tynt ut. men da turte jeg ikke å la den stå inne i ovnen lenger. Nå står den til avkjøling og jeg krysser fingrene for at det har gått bra.

I kveld får jeg besøk av venner til afternoon tea, og Cava, ingredienser til sandwicher og scones er kjøpt inn - også har jeg rømme i bakhånd om det ikke går bra med clotted cream. :jupp:


#12

Esme sa for siden:

Kult! Har ikke somlet meg til å lage clotted cream selv ennå, vil gjerne høre hvordan det går.

Zoë, du som også er anglofil, liker du engelsk Ginger Brew? Jeg laget for ikke så lenge siden og det ble knall godt, akkurat som det skal være. Si ifra om du vil ha oppskrift.


#13

Pebbles sa for siden:

:nam:

Kan man lage det selv, altså? Vi gjerne ha oppskrift!


#14

Myria sa for siden:

Jeg følger spent med jeg også. Jeg må innrømme at jeg ikke engang har tenkt på at man kan lage dette selv, så gjett om jeg skal prøve. Nybakte scones med hjemmelaget syltetøy og hjemmelaget clotted cream. :nam:

Jeg er med-anglofil og gleder meg vilt til årets to uker i England og bagasjen kommer til å være full av ingredienser og ting man ikke får tak i i Norge. :hyper:


#15

Divine sa for siden:

Jeg drar til England på tirsdag. :erte:


#16

safran sa for siden:

Nam! Venter på oppskrift på Ginger Brew!


#17

Esme sa for siden:

Denne er en syntese av flere oppskrifter:

Ingefærbrygg

Først lage ingefærsirup:
For hver 2. Spiseskje med raspet fersk ingefærrot: (tar utgangspunkt i ingefærrrotmengden fordi det er litt vanskelig å beregne fra de røttene man kjøper)
1 cup sukker (ca 2.5 dl)
1/2 cup vann (ca 1.25 dl)

Raspet ingefærrot, sukker og vann blandes i en kasserolle. Varmes opp til sukkeret er godt oppløst. Ikke koke, men nesten. Stå i 1 time og trekke etterpå.
Sett til ca 1.5-2spsk sitronsaft. Smak det til.
Ingefærsirupen kan man lage i store porsjoner, og oppbevare til senere porsjoner.

Man kan med dette enten lage alkoholfri ingefærdrikk med å blande denne porsjonen med ingefærsirup med 1 l karbonisert vann (enda en grunn til å kjøpe SodaStream :knegg:)

Eller lage ingefærøl:

Bland denne ingefærsirupporsjonen med 1 l kaldt vann på en flaske eller et gjæringskar. Ha i et kryddmål med tørrgjær, helst fibergjær eller champagnegjær. Brødgjær er ikke så godt, men går visstnok bra.

La stå på varmt sted i noen dager, husk å lette på trykket på korken to ganger om dag. Ferdig etter noen dager. Da kan det helles på fine flasker og settes i kjøleskapet. Holdbarhet et par uker.


#18

Ru sa for siden:

Mannen elsker ingefærøl, og ungene også, så dette må prøves. :hyper:


#19

Pebbles sa for siden:

Takk for oppskrift, Esme! Vi har kullsyremaskin, så det skal bli morsomt å prøve.

Clotted cream ble bra! Hurra! (Den måtte stå i 11, timer, så jeg tror at jeg setter den på 80 grader, selv på varmluft, neste gang.)

Den oppskriften jeg brukte, sier at man skal dekke til formen. Men i videoen under viser de en opprskrift hvor formen ikke dekkes til, og hvor man ikke tar av det øverste laget, men bruker hele (da har vel væsken dampet bort fordi formen ikke er dekket til). Noen som har prøvd det?

www.youtube.com/watch?v=HPan8OUl9Ps


#20

Myria sa for siden:

Jøss, 11 timer. Da var det ingen vits i å diskutere om du skulle redusere fra 8 eller ikke. :fnise: Men det er greit å vite for oss som skal prøve selv.


#21

Pebbles sa for siden:

Haha, nei - jeg som lurte så veldig på om jeg skulle sette ovnen på 70 eller 73 grader. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.