Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skifter du dekk og vasker bilen selv?

Skifter dere dekk og vasker bilen selv?

  • Selvfølgelig gjør vi alt selv!
    46 stemmer
  • Nei, vi kjøper (selvsagt) alle tjenestene
    28 stemmer
  • Vi vasker bilen, men setter bort å skifte dekk
    14 stemmer
  • Vi skifter dekk selv, men kjøper vasketjenester
    20 stemmer
#1

Avatar sa for siden:

Mannen og jeg har en evig diskusjon om dette. :knegg: Den ene vil kjøpe tjenestene, den andre syns det er latskap og syns alt skal gjøres selv.

Så da lurer jeg på hvordan det står til med alle andre. Hva gjør dere?


#2

Fluke sa for siden:

Vi gjør det selv. Jeg tar min bil, mannen tar sin.


#3

Frøydis sa for siden:

Vi gjør det selv, og oljeskift.


#4

Matilda sa for siden:

Vi gjør det sjøl - etter at vi fikk ungene har det mest vært mannen, men ellers har vi pleid å ta ansvar for hver vår bil. Mannen har akkurat gått ut for å ta de tre(!) bilene som står her nå.

Hvis vi har det hektisk, hvilket det har vært ofte de siste to åra, hender det vi leverer en bil til vask. Jeg synes det er så inderlig kjipt å støvsuge nedgrodde biler inni, så når de skal vaskes skikkelig, så foretrekker jeg å bare betale 200-300 kroner for det. Ellers blir de vasket over hjemme. Det er uaktuelt å betale for å legge om dekk, vi har kompressor og sånt i garasjen, så det er rimelig fort gjort. Mannen gjør det han kan av reparasjoner hjemme også, så sant han har tid - der kaster jeg inn håndkledet, altså. :knegg:


#5

Avatar sa for siden:

Her er det slik at jeg gjør alt selv og han kjøper tjenestene.
Jeg liker å vaske bil! :jupp:


#6

007 sa for siden:

Mann og sønn skifter dekk, og skal de vaskes blir de kjørt inn i en bilvaskemaskin.
Jeg kan ingenting om biler, og har ingenting med vedlikeholdet å gjøre heller.


#7

Fibi sa for siden:

Jeg har dekkhotell til min, og der er dekkskifte inkludert i prisen. Fine greier, for jeg har virkelig ikke peiling på sånne ting. :knegg: Vasker som regel bilen i maskin utvendig, men tar innvendig selv. That reminds me... Må ta den i påsken.

Mannen vasker ofte i maskin, noen ganger selv. Han skifter også dekk selv, siden han ikke har dekkhotell. (Jeg har fordi jeg har overtatt bestefars bil, og mormor gir meg dekkhotell i julegave. Fine greier. :jupp: )


#8

IzziCreo sa for siden:

Vi vasker ikke bilen selv. Mannen skifter dekk når det passer seg sånn, men setter det gjerne bort om det passer seg. Men han gidder aldri å stå i lang kø og slikt altså. Gjør det f.eks. ifm sommer-/vintersjekk av bil.


#9

Guava sa for siden:

Litt forskjellig. Å legge om dekk og sånt gjør vi alltid selv, men gjør det oftest hos noen vi kjenner som har verksted med trykkluftverktøy og dekkomleggingsmaskin (dersom vi må legge på felt også).
Bilvask tar vi av og til selv og av og til i maskin. Vi vasker bilene veldig sjeldent.


#10

gullet sa for siden:

Far vasker og gnikker på bilene, innvendig og utvendig. Det er hans form for avslapping!
Han virkelig koser seg, spesielt når han får vaske nybilen!
Skifter dekk gjør han også selv.


#11

Matilda sa for siden:

Vi vasker forresten aldri bil i maskin. Enten hjemme, i sjølvaskehall, eller vi leverer den i vaskehall. Det siste blir jo dessuten mye bedre enn maskinvask og koster sånn omtrent det samme. Og så har jeg jobba på bensinstasjon og sett en sånn maskin knuse taket på en liten Golf... Ikke pent.


#12

Avatar sa for siden:

Ja, det er vel der det ligger, om man syns det er kos eller ikke. Å skifte dekk er vel aldri kos, men gjøres jo heldigvis bare to ganger i året. Å vaske bil syns jeg også er avkobling, spesielt når det er varmt i været.


#13

-ea- sa for siden:

Jeg kan skifte hjul, men har slutta og begynt med dekkhotell som fikser det hele mens jeg drikker kaffe.

Vaske bil utenpå gjør jeg stort sett i en maskin, av og til i en selvvaskegreie på statoil, ytterst sjelden med hageslangen ute her. Og på de to siste punktene har jeg alltid ungen med så hun skal lære.

Innvendig bilvask gjør jeg alltid selv.


#14

Bloppy sa for siden:

Vi har eget verksted, så det ville vært galskap å ikke skifte dekk selv. Vi har egen vaskeplass også, så bilvask tar vi som oftest selv. Men på vinteren så hender det at vi leverer den og får den vasket både inni og utenpå.


#15

Chanett sa for siden:

Selvsagt gjør vi det selv. Eller barna gjør det. Jeg tenker at det er god opplæring å la barna delta i slikt.


#16

Myria sa for siden:

Mannen skifter dekk (jeg kan skifte dekk altså, fordi jeg synes det er sånt man skal kunne hvis uhellet er ute, dog hjelper det lite når bilen vår ikke har reservedekk uansett). Vi vasker ikke bilen selv.


#17

Filifjonka sa for siden:

Mannen har alltid pleid å skifte dekk, men da vi kjøpte ny bil i høst inngikk vi avtale om "dekkhotell" der vi kjøpte bilen. Jeg kan ikke skifte dekk, og er ikke interessert i å lære meg det, så om jeg hadde vært alene måtte jeg ha gjort det sånn uansett. Har hatt mye ryggproblemer og anser sleping og mekking med tunge dekk som noe jeg ikke vil utsette meg for.

Vi vasker ofte bilen selv, men det hender også vi leverer den til vask inni og utenpå. Vasker ikke i maskin.


#18

Lykken sa for siden:

Mangler alternativ i pollen. Jeg har aldri skiftet dekk. Mannen gjør det, men vi har også satt bort jobben, samme med vasking.


#19

Tjorven sa for siden:

Vi kjøper disse tjenestene. Det koster nesten ingenting i vårt nabolag og verken mannen eller jeg finner glede i de oppgavene. Så vi betaler oss ut.


#20

Fakse sa for siden:

Jeg skifter ett dekk, mannen tre, og femåringen hjelper til. Bilvask skjer i vaskehallen.


#21

Anne C sa for siden:

Mannen skifter dekk. Vask utvendig og innvendig setter jeg bort. Bilen min som er nyest, og som vi eier, får ganske god kjøpt pleie.


#22

Acsa sa for siden:

Skifte hjul er ikke kompatibelt med min rygg/bekken. Jeg har byttet hjulskifte med hjelp til selvangivelsen med eksmannen. :humre:


#23

Ruslebiffen sa for siden:

Mannen skifter dekk, jeg kan ikke å skifte dekk. :sparke:

Vasking gjør vi selv (helst mannen). Da vi bodde midt i byen og ikke hadde egen gårdsplass leverte vi bilen til innvendig og utvendig vask. Bruker aldri maskin, sliter ikke det ganske mye på lakken?


#24

Bergensis sa for siden:

Eg vaskar bilen i vaskehall. Mannen vaskar den manuelt. Det betyr i praksis at den per år blir vaska tre gonger i vaskehall og ein gong med svamp og vatn. Maksimalt. Inni blir den vaska med våtserviett i ferjekø og sånt.

Mannen skiftar dekk på bilen. Eg har lært å skifte dekk, men ikkje gjort det sidan me kjøpte ny bil for seks år sidan. Det er litt sløvt, for eg vil gjerne vere ei sånn dame som skiftar dekk!


#25

jolie sa for siden:

Nå har jeg ikke bil, men da jeg hadde gjorde jeg slike ting selv, ja.


#26

shute sa for siden:

Jeg kan ikke å skifte dekk, men hadde sikkert funnet ut av det ved behov. Jeg bruker ikke kjøre bilen heller. Vasking er praktisk vanskelig slik vi bor. Ikke tilgang på vann med mindre vi bærer det bøttevis et godt stykke. Ikke at vi hadde giddet uansett, egentlig.

Betaler oss ut av både bilvask (inn- og utvendig) og dekkskifte.


#27

Stompa sa for siden:

Jeg gidder ikke å gjøre noe med bilen selv som jeg kan få andre til å gjøre og betaler derfor for alt. Men jeg er selvsagt i stand til å gjøre det selv hvis jeg må.


#28

Dronningen sa for siden:

Mannen vil gjøre alt selv.


#29

Inagh sa for siden:

Vi har ikke plass til å oppbevare bildekkene, så de bor på dekkhotell, og blir skiftet for oss to ganger i året.

Bilene blir vasket i vaskehall, stort sett av maskiner, men innimellom manuelt av en av oss. Et par ganger i året betaler vi for innvendig og utvendig vask av handikapbilen.

:lat:


#30

Erica sa for siden:

Vi har en bil som ikke egner seg til å skifte dekk på selv, den setter vi inn. Den andre skifter vi på selv.
Vi vasker bilene selv når vi har tid og været er ok. Innimellom setter vi den inn og får den vasket. Litt hipp som happ altså.


#31

Strutsen sa for siden:

Jeg kan å skifte dekk, og klarer å vaske bilen. Men jeg gidder ikke, og betaler derfor (gladelig) for tjenesten. Bortsett fra de gangene jeg plutselig får et lyst-til-å-være-økonomisk-innfall. Da gjør jeg det selv. :knegg:


#32

Drømmedama sa for siden:

Jeg sluttet å skifte dekk og mekke bil selv da vi fikk økonomi som tillot at jeg kunne la Statoil eller andre kyndige gjøre det. Deilig å slippe, jeg synes alt med bil er noe herk, men er såpass nevenyttig anlagt at jeg gjorde det da jeg måtte(Noen blir møkkete på hendene mens andre blir professorer som 35-åringer. Nevner ikke navn).
Nå har jeg heldigvis manipulert Storebror til å vaske bilene våre, av og til tar jeg dem i sånn maskin.


#33

Pegasus sa for siden:

Samme her. :jupp:


#34

Nenne sa for siden:

Mannen tar seg av det hele. Hvis han ville ha kjøpt seg ut av det hadde det vært helt fint for meg. Jeg pleide å kjøpe dekkskiftetjenester da jeg var single. Jeg kan skifte dekk om det kniper, men er glad for å slippe, enten det nå er mannen eller verkstedet som tar jobben.


#35

Teofelia sa for siden:

Jeg kan begge deler, men syns ikke det er verdt pengene jeg sparer å gjøre det selv. Det vil si: jeg vasker gjerne bilen når det er sommer og varmt og jeg likevel har lyst til å være ute. Er det kaldt går den rett på bilvaskeri.


#36

Susse sa for siden:

Mannen skifter dekk, jeg vasker biler. Evt.betaler vi en av de store gutta om de trenger penger.


#37

millact sa for siden:

Er alene og gjør ikke slike ting selv.


#38

Darth sa for siden:

Jeg kan skifte dekk, og jeg kan vaske bil. Men jeg vil ikke gjøre det. Skal jeg vaske bilen, så er det rett inn i maskinen med den. Innvendig betaler jeg folk for å vaske den. Bortsett fra når vi er på ferie hos pappa, da støvsuger og vasker jeg bilen som avkobling. Skifte dekk - det gjør mannen, og hvis han ikke vil gjøre det, så kjører jeg bilen til et verksted og får dem til å gjøre det. Jeg har absolutt null komma null interesse for bil. Den eneste grunnen til at jeg kan skifte dekk - og har øvd på det i praksis, det er fordi jeg vet at jeg kan havne i en situasjon der jeg blir nødt til å gjøre det selv.


#39

Luvi sa for siden:

Skiftet dekk selv på den forrige bilen, denne er det for tung på til at jeg gidder. :knegg: Min bror hjelper meg. Å vaske den selv utvendig gidder jeg i alle fall ikke så der kjøres den til nærmeste bensinstasjon med bilvask. Innser at jeg kanskje burde fått den vasket oftere enn hva jeg gjør. Innvendig tar jeg meg av selv.


#40

zinatara sa for siden:

Det kommer litt an på, noen ganger kjøper vi tjenester og andre ganger gjør vi det selv. Det kommer an på hva vi har tid til eller lyst til.


#41

Neket sa for siden:

Jeg skifter dekk. Mannen vasker, eller jeg tar det på en bensinstasjon. Det er uansett ikke ofte. Nå har vi bestilt ny bil, så da må vi vel vaske oftere. Regner med vi gjør det selv. Billigere.


#42

mrc sa for siden:

Skifter dekk selv - og spyler nå dekket er av og man kommer til steder man ellers ikke kommer til. Er en mulighet til å få sett over litt ting og tang.


#43

siljemoren sa for siden:

Skifter dekk selv, vasker bilen både selv og i maskin. Bilen vaskes oftes i maskin.


#44

Sissel sa for siden:

Nja, jeg skal ihvertfall ikke skryte på meg at jeg gjør noe som helst. :)

Vi har to biler, men det er mannen sitt ansvar. Han gjør som regel alt selv, men bruker ofte selvvask på bensinstasjonene, dvs. ikke automat, men bruker høytrykkspyleren med såpe og avfetting. Som regel skifter han dekk selv, men det hender at han "setter det vekk". Jeg har aldri vasket en eneste bil i løpet av mitt 45 årige liv, og enda mindre skiftet dekk. (Og det er ikke noe jeg er stolt av.....).


#45

Chablis sa for siden:

Mannen vasker. Noen ganger bytter han dekk ,andre ganger settes det bort til naboen.


#46

Bille sa for siden:

Vasker ikke selv, men skifter dekk.


#47

Stine-mor sa for siden:

Skulle gjerne hatt mulighet til flere kryss.

Vi setter bort vasking på begge bilene, setter bort dekkskift på den store bilen men skifter dekk selv på den lille. :)


#48

star sa for siden:

Setter bort hjulskift, men kan godt vaske bilen selv.
Nå har jeg dessverre ingen plass å gjøre dette hos meg selv, så prøver å få vasket når jeg er hjemme hos foreldrene mine.


#49

Elisabet sa for siden:

Vi gjør alt selv, eller rettere sagt, mannen min gjør alt selv med alle våres biler av vask en sjelden gang og dekkskift når det trengs. Jeg gjør ingenting med bilene annet enn å rydde i den en sjelden gang. Men jeg sørger for at bilene kommer på verkstedet når de trenger det, for da kan jeg bare ta de med på jobb, så fikser noen kjekke karer det som trengs med bilen i etasjen under jeg jobber og den er klar før jeg drar hjem.


#50

Puslingen sa for siden:

Me gjer det sjølv. Samboeren min tek bilane med på jobb og skifter dekk fordi han har tilgong til verktøy og trykkluft der. Me vasker bilane i sjølvvask eller spyler over med høgtrykkspylar heime. Innvendig vask gjer me sjølv, og der er det visst gått eit par kilo sand over tida. :sparke:


#51

amylin sa for siden:

Nei, vi gjør ikke det. Jeg kan ikke, (og blir ledd av av roller derby-lagkameratene mine av det), og kjæresten er ikke vant til at man bytter dekk på bilen.



#53

Mjau sa for siden:

Det varierer veldig. Vasker som regel i vaskehall.
Det er det forøvrig som regel mannen som gjør når han ee på farten et eller annet sted kveldstid når det et tilbud på slikt. (Jeg er litt redd sånne vaskehaller etter at bakfelen på pajeroen vi hadde før ble løftet opp i en vaskehall. Herregud så redd jwg ble!)
Dekk settes ofte bort. Hender jo man må ha på nye dekk på felgene og slikt, og det er vanskelig å gjøre selv. Gjøres det hjemme gjør mannen min det.

Innvendig vask av bilen taes altfor sjeldent. Men må jo et par ganger i året. Rydder den oftere da.


#54

Einhyrningur sa for siden:

Mannen gjør begge deler, men innimellom kjører vi dem igjennom vaskehallen.


#55

Lille meg sa for siden:

Jeg kan ikke huske sist vi skiftet dekk selv. Det gjør andre mye bedre - og raskere - enn oss, så det betaler vi gjerne for.

Når det gjelder bilvask, så har jeg og yngstejenta flere ganger vasket bilen vår (kun utvendig) for gøy. Litt som Teofelia, egentlig.


#56

Fløyel sa for siden:

Mannen skifter dekk, vask og polering setter jeg bort.


#57

Hyacinth sa for siden:

Vi har fsktisk aldri hatt bolig med biloppstillingsplass utenfor. Da er det ikke lett å vaske bilen.


#58

tinkadott sa for siden:

Mannen gjør alt selv på begge bilene.. :sparke:


#59

Hannamoren sa for siden:

Jeg vasker min bil, mannen sin. Dekkskifte gjør vi sammen med naboen. Han har masse utstyr som gjør at det går mye fortere. Da tar vi alle 4 bilene samtidig.


#60

polarjenta sa for siden:

Jeg og pappa skifter dekk sammen på min bil. Jeg kan skifte dekk selv, men jeg er visst ikke så sterk i armene, så han må hjelpe meg.:)

JEg vasker stort sett i maskin.


#61

Veslemøya sa for siden:

Jeg er mest overrasket over hvor mange som har flere biler enn en.

Vi gjør stort sett disse tingene selv. Det varierer hvem av oss som utfører jobben. Han kunne nok oftere tenkt seg å kjøpe denne type tjenester, mens jeg er sta og holder igjen. Det er sjelden vi vasker bilen innvendig. Den holder seg stort sett ganske ren og pen siden vi har spiseforbud i den.


#62

Stellebord sa for siden:

Mannen vasker bil og dekkene har vi på dekkhotell og får skiftet der. Mannen kan skifte dekk, jeg har aldri gjort det.


#63

Taien sa for siden:

Mannen skifter dekk, vi alle fire vasker bilen. Ungene elsker å få være med på det, og det er stor jubel når jeg sier at det er tid for bilvask. :knegg:


#64

Filifjonka sa for siden:

Jeg har aldri følt at det å ikke skifte dekk lager noe hakk i min selvstendighet som kvinne, eller hva jeg skal si. Det er en oppgave som må løses to ganger i året, og den er på ingen måte umulig å få løst på andre måter enn å gjøre det selv. Jeg syns ikke det er noe verre enn at jeg ikke kan fikse bremser, takrenner eller feie pipa. :)

Det er tross alt en hel masse praktiske ting som jeg faktisk kan og gjør hele tiden. Jeg ville slitt mer om jeg ikke kunne lage mat for eksempel. Jeg gidder ikke føle at jeg BURDE kunne skifte dekk på bilen.


#65

Frøydis sa for siden:

Vi skifta dekk i dag, og skal ut og støvsuge bilene etter middag. Utvendig vask tar vi før 17. mai.


#66

løve70 sa for siden:

LøveMannen gjør det selv ja. Hadde jeg vært alene hadde jeg ikke gjort det.


#67

Myria sa for siden:

Jeg synes det vesentlige ved å kunne skifte dekk ikke handler om hvorvidt man skifter fra sommer- til vinterdekk eller omvendt to ganger i året, men hvorvidt man kan klare seg selv ved en evt punktering og ikke må ringe etter hjelp for noe som i bunn og grunn er en filleting. Jeg hadde syntes det var flaut, og ikke minst sløsing med ressurser, å måtte ringe etter veihjelp fordi man ikke kan skifte dekk selv (forutsatt at bilen faktisk har reservedekk da, men det er ganske nytt at mange sluttet å produsere biler med dette).


#68

Filifjonka sa for siden:

Jeg er selvfølgelig klar over at det kan skje at en punkterer, men hvor mange ganger i livet er det en problemstilling? Jeg har kjørt bil i 30 år og aldri punktert, og jeg kommer ikke til å synes det er verken det aller minste flaut eller ressurssløsing å tilkalle hjelp om det skjer.


#69

Tussa sa for siden:

Eg kjøpe desse tjenestene. Eg syns det er skikkelig kjedelig å gjere det og har visst lagt meg til ei vane på å kjøpe meg ut av alt eg ikkje likar å gjere. (Her hadde eg tenkt å skrive :sparke: men korfor i alle dager er det noko å være flau av i grunn? )

Eg har punktert og hadde ikkje reservedekk. Ante heller ingenting om korleis eg skulle fikse det. Ring en venn klarte eg derimot heilt fint :D


#70

Carrera sa for siden:

Vasker alltid bilene selv. Mannen er nøye på dette, og våre biler kommer ikke nær en vaskemaskin, spesielt ikke de med børster.

Dekkskift varierer. Vi skifter selv på den ene i år, men den andre blir satt bort. Bruker dekkhotell med skifte inkludert. Enkelt og veldig greit.


#71

007 sa for siden:

Jeg hadde hatt lappen i 20 år før jeg punkterte. Heldigvis var jeg bare 300 meter hjemmefra, så jeg kjørte hjem og mannen skiftet dekk. Jeg kan sikfte dekk om jeg klarer å løsne mutrene, men tror heller at jeg hadde ringt etter hjelp enn å begynt med dekkskifte selv.


#72

Matilda sa for siden:

Jeg nevnte tre, men vi har egentlig to, da. Har akkurat fått ny bil pga familieforøkelse, og har ikke fått lagt ut den som skal erstattes for salg ennå. Og så bor vi litt landlig, og da må vi ha en hver.

Og her må man kunne skifte dekk. Jeg har hatt lappen i tretten år og har punktert tre ganger i løpet av de åra... Ingen av gangene var det min feil. Jeg synes det er en selvfølge, på linje med å kunne peile olje, men har full forståelse for at man velger å betale seg fra planlagte dekkskift. Hvis man bor bynært og bare kjører lokalt, så klarer man seg vel alltids om man skulle punktere også, men i visse deler av min kommune hadde det vært helt håpløst, det går mye raskere å legge om til reservehjul sjøl, enn å måtte vente på hjelp. Det har forresten ikke noe med selvstendighet som kvinne å gjøre, men om hva som er hensiktsmessig og logisk å kunne som bileier.


#73

Anne C sa for siden:

Jeg har aldri skiftet dekk, og er i grunn ikke flau over det.


#74

Katinka sa for siden:

Jeg verken skifter dekk eller vasker bilen.
Det gjør min mann. Biler er til for å kjøres.


#75

Myria sa for siden:

Enig.

Vi hadde aldri punktert inntil i fjor. Da punkterte vi to ganger på tre måneder. Den ene gangen var et relativt øde sted sent på kvelden på vei hjem fra svigers, med tre slitne barn i baksetet. To timer for veihjelp (ventetid før de kommer, bli kjørt til dekksenter, få byttet dekk og så komme seg tilbake igjen) mot å skifte selv på 15 minutter. Det sier seg selv hva som er mest hensiktsmessig. En annen ting er at hvis stadig flere bruker veihjelp for ting de burde kunne gjøre selv betyr det lengre ventetid for de som faktisk trenger hjelp.


#76

Candy Darling sa for siden:

Jeg vet hvordan jeg skal skifte dekk, men siden jeg har dekkhotell, er mutterne så harde at sliter med å få dem opp med et vanlig krysstak. Ikke har jeg hatt reservehjul i mange år heller, før den siste vi fikk for et år siden.

Også tror jeg helt ærlig veldig få hadde skiftet særlig mye hjul selv, med gratis dekkhotell, skift og veihjelp.

Jeg har punktert temmelig ofte, faktisk, men aldri ventet særlig lenge på hjelp.


#77

Matilda sa for siden:

Det kommer selvfølgelig mye an på hvordan man bor og. Jeg skal ikke kjøre stort lenger enn et kvarter herfra før det ikke er mobildekning lenger. Noen steder er det i tillegg kilometervis til nærmeste nabo. Jeg er ikke ofte i den delen av kommunen, men det hender jo. Det er ikke så vanskelig å legge om hjul, om man har latmannsarm og har gjort det før, så det er jo mye lettere å bare lære seg det sånn i tilfelle. (Og om noen synes det høres grusomt avsides ut - det er 45 minutter til Oslo...)


#78

Jinx sa for siden:

Mannen jobber på verksted og tar begge deler.


#79

Røverdatter sa for siden:

Vi gjør det selv. Stort sett er det mannen min som gjør det.


#80

apan sa for siden:

Vi vasker bilen utvendig i vaskehall på bensinstasjon. Vi vasker den inni selv, men vi gjør det for sjelden. Men nå gjorde storebror og mannen det sist uke.

Mannen bytter dekk selv eller han tar med bilen og får noen til å gjøre det, litt avhengig av tid og prioriteringer akkurat da.


#81

Maverick sa for siden:

Vi gjør alt selv, hvis da ikke dekkskifte skal foregå samtidig med et eller annet annet verkstedrelatert. Buster Bil har svære, tunge hjul, og det er drøyt tungt å skifte, men jeg elsker'n allikevel. :hjerter:


#82

Kirsebær sa for siden:

Jeg skifter dekk på en bil, den andre ordner dekkhotellet med.
Noen ganger vasker jeg bil selv, noen ganger gjør mannen det, andre ganger kjøres den inn i vaskeautomat.
Det kommer litt an på hvor mye det haster og hvor rikk jeg føler meg den dagen. :knegg:


#83

Kula sa for siden:

Da vi hadde to biler skiftet vi dekk på hver vår bil for å blir kjapt ferdig. Nå som vi har en bil skifter mannen dekk mens jeg vasker bilen innvendig. Utvedig vask blir gjort i vaskehall, eller på steder som tilbyr vask av bil mens vi handler. Nå må vi ha nye sommerdekk og da blir de satt på der vi kjøper de vil jeg tro.

Jeg pungterte for en del år siden, og skiftet da dekk selv. Nå har vi ikke reservedekk i bilen lenger så om vi pungterer nå er det bare inn med noe spray og kjøre til nærmeste verksted.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.