Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skifte dekk på S-max

#1

Polyanna sa for siden:

I høst byttet forhandleren dekk for oss i forbindelse med service, og når vi skulle bytte dekk nå så ser vi at det ikke er jekk med bilen (eller reservehjul), men et sånt reparasjonssett. Og det finnes heller ikke "originaljekk" til bilen, forteller forhandleren meg nå. Han sier at man kan kjøpe en "uoriginal jekk" på Biltema eller lignende, men fikk det til å høres ut som fishy business. Jeg mener dog å huske at det er et lite "hakk" nede i karosseriet som skal markere hvor jekken skal settes? Er det mye hokus-pokus?

Mannen min kommer til å på apoplektisk anfall av at man skal "måtte" sette bort dekksiftejobben, han syns at sånt bør man gjøre selv. :nemlig:

Bør vi være gærne og kjøpe "uoriginal jekk" og fikse selv? Eller la forhandlerverkstedet fikse? (De setter bilen på bukk)


#2

Maverick sa for siden:

Kjøp uoriginal jekk. :nemlig:

Finnes nesten ikke reservehjul eller dekk på noen av disse nymotens bilene som er i salg nutildags. :tsktsk:



#4

Svanen sa for siden:

Vi kjøpte Biltema-jekk i høst da vi skulle skifte på vår Ford Galaxy. Finnes heller ikke jekk eller reservehjul i den bilen, bare slik "tett-hjul-på-boks". Og jekken funket greit i går også.

Brukte den også til vår gamle Saab, og lettere å heise opp enn den jekken som fulgte den bilen.


#5

Neket sa for siden:

Kjøp jekk. Sånn garasjejekk med pumpe. Vi bruker det, selvom vi har originaljekk til bilen - den orginale er bare ræl, mye lettere med den andre.

Vi har denne tror jeg: www.torshovbil.no/kampanjer/hjulskift-2014/2t-garasjejekk

Mulig dere må ha en større da, jeg har liten bil. 11-åringen tok seg av jekken når jeg skiftet dekk i går, den er superenkel. :jupp:


#6

Adrienne sa for siden:

Du må lære han sunnmøringen din om opportunity cost. :knegg:

Vi har selvkjøpt jekk (selvsagt). Aner ikke hvor den er kjøpt, men den får jobben gjort. (Eller, mannen får jobben gjort, jeg sitter i solstolen og ser på.)


#7

Polyanna sa for siden:

Flere som bør lære seg om opportunity cost, Adri? :knegg:


#8

Adrienne sa for siden:

Min er i det minste ikke utdannet økonom. :knegg: Og dessuten mener han at han bruker mer tid på å finne verksted som kan gjøre det enn å faktisk skifte dekk selv. (Eller han venter til faren kommer på besøk og gjør det for oss.)


#9

Maverick sa for siden:

Det er god trening, da. :glis:


#10

Kirsebær sa for siden:

Kjøper noen "original" jekk? :gruble:


#11

Neket sa for siden:

Det kommer vel med bilen? Hvis man har reservehjul? Det står Honda på jekken som ligger i bilen min, regner med den er "orginal"? :vetikke:


#12

HP sa for siden:

Fra bruksanvisningen: Bruk jekk med minimum løftekapasitet på 1.5 tonn og en løfteplate med minimum diameter på 80 millimeter. Jekkepunktene er tegnet inn i bruksanvisningen (Nettversjon: www.motorcraftservice.com/vdirsnet/OwnerGuide_EU/Default.aspx?bookcode=O24162&market=NO&language=NO&title=2013%20Galaxy%20-%20A1)

Jeg skal bytte på vår S-Max; har en garasjejekk fra BilXtra med 6cm løfteplate så jeg må skaffe en plate å legge oppå (Jack-Pad kaller Biltema det, kr 39,90).


#13

mrc sa for siden:

De jekkene som leveres sammen med en del biler er egentlig bare tiltenkt "nødbruk" og egentlig ikke når man skal legge om dekk ellers...

Men mener Ford har solgt jekk som tilleggsutstyr tidligere. Bakgrunnen for at jekk og reservejul gjerne er ekstrautstyr handler også om avgifter - er det standardutstyr kan det bety økte vekt og økt forbruk, hvilket igjen kan bety økte avgifter i land som Norge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.