Jeg har tatt Marthe Svennerud-løsningen på barnebursdag i år og invitert hele årskullet i selskap. Noen har med søsken. (:eek:)
Det blir utendørsbursdag med wienerpølser, og jeg tenkte å kjøre 2 stk. langpannekake + gelé, det får være godt nok for de svina. Muffins utgår, for jeg gidder ikke plukke søppel fra uteområdet helt til neste år, ei heller dille med å helle oppi 60 former. Sper heller på med bokstavkjeks.
Kan noen foreslå en enkel kake som slår an blant barnehagebarn?
Den andre langpanna blir denne, den desidert beste sjokoladekaka jeg vet om.
Takk for tips!
Jeg bør egentlig ha noe som enkelt kan gjøres helt melkefritt pga. en av gjestene, men det får jeg nok til med den andre kaka og geléen. :gruble:
Vaniljesaus på havremelk smaker hoppetau, så det unner jeg liksom ikke hele selskapet.
Rør smør og sukker hvitt og lett.
Rør i eggene , et om gangen.
Mos bananene.
Tilsett rømme, bananmos og melblandingen.
( mel, vaniljesukker, bakepulver )
Fyll røren i en smurt og lett strødd form .
Stek kaken i ca 40 min. ved ovnstemp. 175 gr.
(nederste rille )
Melisdryss ved servering.
Variant: Riv et eple og ha i deigen + stikk epleskiver i deigen.
Gutta mine er glad i gulrotkake, men de er kanskje aller mest glad i ostekremen, og den får du vel kanskje ikke laga melkefri? Mor Monsen, kanskje? Det er jo litt sånn plain sukkerbrødsmak, men med sukker og kanel oppå. Langpanneklassiker fra min barndom, tror den hadde slått an hos neste generasjon også. De liker i alle fall eplemuffins uten epler, og smaken er ikke helt ulik.
Mor Monsen-oppskriftene på nett har koriander oppå og betegnes som julekake. :skeptisk: Helt feil i min bok, pappa hadde kun sukker og kanel på, og det var ei "har lyst på noe søtt til kaffen"-kake.
Takk for gode tips!
Gulrotkaka kan lages med krem bare på halve eller kremen til selvbetjening ved siden av. Det tror jeg rett og slett vi gjør, for jeg har en kjempegod, melkefri oppskrift.
Banankake kan forresten enkelt gjøres melkefri ved å bytte ut smør med olje og rømme med kokosmelk (den fete delen). :)
Forresten - et texaskaketips: Ha på glasuren når kaken er rykende varm. Prikk den med en gaffel og hell på glasur, det blir veldig veldig godt! Stor suksess ikke bare blant barn men også blant voksne. :knegg:
Angående ostekrem på gulrotkake: Kan du (igjen) bruke den fete delen av kokosmelk som erstatning for osten? Jeg har ikke prøvd, men jeg tror det skal kunne fungere. :gruble:
Hvis man tåler soya, finnes det kremost basert på dette i de fleste større matbutikker. Jeg lager gulrotkakeglasur med den, smaker som originalen. Alt jeg lager er fritt for egg og kumelk, men jeg baker like mye som før. Helt uproblematisk. Jeg lager også melkefri versjon av vaniljesauskaken (inneholder soya) og den er veldig godkjent av mine barn pluss barna i flere selskaper. En kollega hadde vaniljekake som sin favorittkake og merket ikke forskjell på min og den vanlige. :)
Appelsin-formkake med melisglasur m/kakao var nesten mer populær enn sjokoladekaken når vi hadde dugnad her i vår. Da var gamle og unge i nabolaget samlet, og det meste gikk unna.
Jeg har ikke opplevd barn som ikke liker den og den kaken og mine egne er veldig glade i kaker generelt, er det egentlig så utbredt at barn ikke liker kaker eller er det mer synsing/påvirkning ala "tror ikke du liker det"?
Mine egne unger hiver innpå det meste som ligner søtsaker, og stort sett mat generelt, så jeg vet ikke hva jeg skal si om kresenhet. Men det er dumt å lage pavlova hvis mange mener det ikke blir spist, liksom.
Lagrer denne tråden til neste år, takk for alle tipsene!
Jeg strever veldig med alt kremete som skal bli godt uten melk. Jeg syns rett og slett ikke det blir godt. Men nå lager jeg noen deler av langpanna med melis/strøssel i stedet for glasur, også har de siden sist tatt inn Oatley vaniljesaus, så da er geleen i orden også. Det meldte seg på en som skal ha glutenfri også, men det er heldigvis en voksen, så vedkommende overlever sikkert på Leiv Vidar + glutenfrie brød og gelé.