Jeg holdt på å drepe kitchenaiden igjen nå, den er ikke egnet til deigelting utover smådeiger. Jeg trenger en sterkere maskin som kan bo i skapet og komme frem når jeg skal elte deig. Hva kjøper jeg da? Den skal i grunnen bare brukes til akkurat det, så den trenger ikke være god til noe annet.
Jeg har drept en kenwood også, den var på 800w. Men det er mulig at det er wattstyrken som var problemet. Jeg trenger noe som er i stand til å elte deiger på 2-3 kg mel. Kenwood var jo det, men motoren daua.
Signerer. Jeg betalte vel ca. 4000,- for min. Må ha den største motoren. Den er super til stor deig. Deig med 2kg mel tar den lett som en plett, og mener den kan ta opp mot 3kg mel i en deig også, men da må jeg ta over deigen i en annen bolle når den skal heve bare.
Brødbakemaskin tar ikke så store deiger, men de gjør brødet fiks ferdig, så dersom man bruker ett brød om dagen er den ypperlig, til vår familie passer det perfekt. Lager ett brød hver kveld, som går med til frokost og lunsj (matpakker) til hele familien.
Vil du lage store deiger så er det kenwood som gjelder, kan til og med elte i en annen bolle enn den som følger med for å slippe å flytte deigen over til heving, men da må man stå å passe på når den elter. (Det må man noen ganger ellers også, for maskinen kan finne på å bevege seg på benken, det er det eneste jeg ikke liker med maskinen.)
Prøv å få tak i en eldre modell av elektrolux assistent med bolle som går rundt. Genial til digre gjærdeiger. Mamma har hatt sin i 30 år. Den har 7 liters bolle.
Mamma hadde en sånn i alle år, og sverget på at den var best. Hun ble rimelig oppgitt da jeg valgte Kenwood. Etterhvert innrømmet hun at Kenwooden elter bedre, og nå har hun også en. Men det må være den på 1500W til store gjærdeiger.
Den modellen jeg tenker på er som denne: www.mpx.no/assistent-kjkkenmaskin-hvitslv/616129 og ikke av den nye mindre typen som kan forveksles med kitchen aid.
Jeg innbiller meg at de gamle modellene kanskje er enda bedre, men den i linken har i alle fall roterende bolle pg størrelsen i orden.
Mamma har begge deler og sverger til elektrolux til boller og brøddeiger, men bruker kenwooden til enkelte andre ting. Det har nok noe med vane å gjøre. Jeg liker at bollen roterer. Den er også utrolig enkel å gjøre ren.
Bosch har en modell som har 6,2 liter bolle og kraftig motor. Kenwood major har kraftig motor og 6,7 liter bolle. Elektrolux assistent har 7 liter bolle og en mindre motor ( men som dreier bollen og elter på en annen måte enn de andre).
Jeg har Kenwood Major 1500 W og den fungerer ypperlige til store deiger. Imidlertid synes jeg den hopper en del på benken når den elter store deiger? :gruble:
Mine foreldre har Kenwood, det jeg irriterer meg over på den er at eltekroken funker dårlig? Den får liksom ikke med seg det som er på siden, og man må hele tiden inn og puffe ned. :vetikke:
Vi er seks personer. Ergo trenger jeg nesten alltid stor deig i andres målestokk tror jeg. Skal jeg bake til flere enn oss (type arrangement) må jeg ofte ta 3-4 omganger i KA, det er litt kjedelig. Men til alt annet enn deig liker jeg den maskina. Til små deiger også forsåvidt, det er bare ikke så ofte jeg lager en liten deig.
Mannen er enda sur på meg for at jeg erstattet Elektrolux assistenten med en Kenwood Major 1500 W (han mistet elektroluxen i bakken og ødela den), for han synes ikke Kenwood er like bra å lage brød i som Assistenten.
Men Kenwood er en mye bedre allroundmaskin, derfor ville jeg ha den. Det er jo ikke et tema for deg siden du har KA, så da står du friere til å velge en ren eltemaskin, og der er Elektrolux Assistent og Bosch MUM6ettellerannet begge to gode alternativer.
Det kunne skje med den gamle på 800w, men ikke med den på 1500w. Den har i tillegg mulighet til å justere høyden på eltekroken, så den tar bedre i bunnen.
Jeg er veldig glad i den, men den er jo ikke så fancy i mange farger og slikt.
Men jeg kan bruke svigermors redskap som er 35 år gammelt på min og vicaversa. Den gjør mye annet gøy også, men jeg bruker den jo allers mest til deig. Baker som oftest 6 brød i slengen og da elter jeg i to omganger.
(jeg lager store tunge brød, 1 kg mel pr brød)
Jeg har en 1500 w Kenwood Major, og den er veldig bra til å lage deig. Jeg strevde i begynnelsen før jeg fant ut at man må ha i væske før man har i melet. Bare man kan det trikset, så virker eltekroken perfekt hver gang.
Jeg holder en knapp på Assistent når det gjelder store deiger og gjærbakst. den har elteklo, valse og et praktisk hevelokk. Det er en god maskin som egner seg til det aller meste, også vispe krem og eggedosis etter den nye ballongvispbollen ble introdusert (utstyr til maskinen). Så lenge maskinene er dimensjonert for bruken, er det egentlig småforskjeller mellom dem. Det gjør jobben og det handler mye om vane og bli kjent med maskinen.
Den store utgaven av KitchenAid Artisan med 6,9 liters bolle burde kunne takle jobben upåklagelig. Jeg bruker både KitchenAid og Kenwood Major gjevnlig, de er begge gode maskiner, men jeg må av og til stoppe maskinen, heve vispen og dobbelsjekke at den har fått alt mel eller lignende med seg helt i bunn. Det samme med sidene, jeg må ha en stor god slikkepott. Kentwood Major bråker noe helt forferdelig når det går.
Jeg baker også store porsoner, ikke noe problem i min Kenwood Major 1500W. Jeg elsker den maskinen, bruker den nesten daglig og blir aldri skuffet over resultatet. Den bråker, det er det eneste dumme med den, alt annet er helt perfekt.
Mannen baker tre store brød, melmengde på litt over 2 kg i vår Kenwood uten problem. Det samme gjorde han i Elextrolux og likte Elektroluxen bedre i forhold til eltingen.
Jeg laget glatt doble oppskrifter i brødbakemaskinen min, men brukte da lunket vann og lot det heve i en egen bolle. :jupp: Lagde alt fra pizzadeig til bolledeig, brød, og andre gjærdeiger i den. Myke smidige deiger som hevet perfekt, noe jeg ikke fikk til før jeg fikk den.
Den gikk heden etter åtte år (brukte den et par ganger i uken i åtte år), og nå har jeg kenwood.
Jeg har min stående i skapet, og kunne derfor kun ta hensyn til egenskapene. Det ble Electrolux Assistent, og har ikke angret et sekund. Jeg fikk høre av flere Major eiere at Major ikke var like god på elting som Assistent, dog penere å se på, men det kunne jeg da se bort i fra. Som deg bruker jeg den til store gjærdeiger. Baker aldri lite når jeg først baker.
Jeg har en mindre fancy utgave, og ikke på langt nær så fresh som denne :humre: Men jeg vil vel si at hvis jeg kun skulle velge utifra utseende, så hadde ikke Assistent stått øverst på listen. Men når det kommer til egenskaper så er jeg ikke i tvil :)
Jeg baker som regel 60-70 boller og rundstykker i slengen med min.
Helt enig, selv om Titaniumversjonen er hakket penere enn plastversjonen så er den fortsatt ikke pen.:hehehe: Men en særdeles god allroundmaskin, det er den.
Huh, jeg synes Kenwood Titanium er pen jeg. Bruker den nesten aldri (6000 kr i dass) men har den stående på benken fordi jeg synes den er pen. :knegg:
Jeg har altså denne, burde bruke den mer:
Enig. Min er på benken, men det er fordi jeg er for lat til å styre inn og ut av skapet hele tiden. Jeg har skap til den med sånn heve/senke-hylle, men jeg må jo løfte den over på benken hvis jeg ikke har tenkt å stå og holde den hele tiden mens den jobber, ellers hopper den i gulvet.
Lekker er den ikke. :hehehe: Jeg har samme som Dixie tror jeg, og alskens nyttige og mindre nyttige duppedingser til. Bruker den veldig mye.
Jeg synes også at Majoren er fin. KA finner jeg ikke lekker i hele tatt.
Har forøvrig kenwooden i skap med heve-senkehylle og trenger ikke flytte den over på benken. Passer litt på når det er store, tunge deiger som eltes eneste.
Er det ingen som syns Kenwood Major bråker noe helt forferdelig når den går for fullt? Jeg husker ikke helt modellen jeg har men det er metall over alt, fint lite plast deler. Når det gjelder støy har Kitchen Aid og Assistent en stor fordel i mine ører.
Jeg orker ikke styret med å flytte deiger over fra en bolle til en annen, men trenger ikke det når jeg steker ferdig brødet. Vi har slitt ut en brødbakemaskin (fire år tok det), har hatt den nye i ett år.
:dulte:
Jo den bråker, men det irriterer ikke meg. Vet ingenting om KA eller A da, de har jeg ikke kjenskap til.
Jeg baker også tre store brød i slengen i min KW Major. Total deigvekt er som oftest rett over 4 kg. Men jeg er enig i at det tar litt tid før eltekroken klarer å få deigen helt sammen, selv med væsken i bunnen.
Den beste eltemaskinen jeg har hatt var min mors gamle Bosch fra tidlig 70-tall. Fantastisk til elting, og med enda større bolle enn KW. Skikkelig arbeidshest; mamma bakte 8-12 store brød i uken med den i 30 år før jeg overtok den og brukte den i noen år før vi fikk KW.
Jeg har også Kenwood MT på benken. Bruker den hele tiden og er så strålende fornøyd at estetikken ikke bryr meg det minste. I et kjøkken fra 1978 er den blant de penere tingene vil jeg si. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.