Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Idiotsikker pavlovaoppskrift

#1

Fløyel sa for siden:

Jeg syntes det er vanskelig å bake pavlova. Det vanskeligste er å vite når den er perfekt stekt. Sist ble skorpen beinhard og innholdet nærmest flytende. Men pavlova er en av de beste sommerkakene jeg vet om så jeg vil lære meg.

Kan noen gi meg noen gode tips og råd?



#3

GinaK sa for siden:

Kan jeg spørre om noe annet siden det er snakk om pavlova?
Hvor lenge kan en åpnet hvitvinseddik stå, eller hvor lenge er den holdbar?
Det står ikke noe dato på flasken og den står i kjøleskapet så kan jeg bruke den i år også? Har jo bare tatt etpar klunker til 3 stk pavlova...


#4

Nessie sa for siden:

Det tror jeg går helt fint. :nikker:


#5

Nessie sa for siden:

Mitt beste pavlovatips er å la det piske lenge, 15-20 minutter :jupp:


#6

Hondacrv sa for siden:

Altså, først skal eggehvitene piskes stive, og så skal den piske MED sukkeret i i ca 20 minutter, og så vendes resten inn?


#7

GinaK sa for siden:

Eggehviten piskes med sukkeret fra starten av. Hvis det har blitt miss så ville jeg prøvd med romtempererte egg.


#8

Hondacrv sa for siden:

Neida, det er ikke miss ennå. :knegg: det ser ut som om det stivner. Følger detsoteliv oppskrifta og håper på det beste.


#9

Fløyel sa for siden:

Jeg bakte den fra søte liv i går, etter 30 min i ovnen valgte jeg å skru ned temperaturen til 120 grader, den ble litt gylden i fargen, men det får bare gå.
Hvordan steker dere pavlovaen?


#10

Hondacrv sa for siden:

Åh. Eg har svak ovn, så foreløpig står han på 160 grader. Kanskje eg bør skru ned til 150 då. Du hadde kaka inne i 1,5 time, eller?


#11

Fløyel sa for siden:

Ja, 1,5 time i ovnen på varme og deretter døra på gløtt til ovnen ble kald. Den ser og høres fin ut, men hvordan den er inni vet jeg ikke..


#12

Hondacrv sa for siden:

Det vil no vise seg. Hehe. Men ho er sikker fin inni når ho ser bra ut utenpå.


#13

Fløyel sa for siden:

Jeg tok forresten 50/50 melis og sukket, pisket i 20 minutter, så massen var utrolig stiv, lett å forme.


#14

Hondacrv sa for siden:

Hmmm. Skal han vere hard utenpå, så det går an å kakke litt på den og så er det kakkelyd? Og litt gylden?


#15

Fløyel sa for siden:

Den er hard utenpå, litt sånn... papp-hard? Og kakkelyd ja. Sånn rom kakkelyd.


#16

Hondacrv sa for siden:

Trur han blei bra, eg. Er han heilt stiv inni, så overlever me det. Eg skal ikkje ha han før den 20. Går det bra å fryse den?


#17

Fløyel sa for siden:

:sukk: Jeg fikk ikke smake på pavlovaen min engang, fatet var tomt før jeg kom frem til kakefatet, men mann og barn syntes den var fantastisk god, så da får jeg stole på at den ble vellykket. Flere av de andre gjestene syntes også den var god.

Kaken var 24", med 40 gjester, så neste gang får jeg bake 2, så alle får! det var mange kaker på bordet altså, men Pavlovaen forsvant fort


#18

Hondacrv sa for siden:

Nei men fløyel, så trist!! Men det var et godt tegn da. Jeg har 24" med ti damer, så håpar keg får smake!!


#19

Fløyel sa for siden:

:sukk: Jeg rakk ikke å ta bilde av den engang før den ble borte. Det var kjøkkenet på hotellet som pyntet den for meg, jeg fikk ett lite glimt av den på kakebordet før den ble borte og bare kremrestene lå igjen. :sukk:


#20

Hondacrv sa for siden:

Makan. Eg har inntrykk av st det er dei kakene som går raskest. Eg var i førtiårsdag for litt sidan, havna et stykke bak i kakekøen (noko som er sjeldent), og pavlovaen var vekke. Nedtur.


#21

GinaK sa for siden:

Ja den kaken er skikkelig digg.
For to år siden lagde jeg pavlova og vi var 4 voksne som gomlet den i oss på et øyeblikk. :o
Barna fikk ikke smake engang..Nam.

Tror jeg må lage en sånn til lørdag.


#22

Kaija sa for siden:

Hvordan skal egentlig marengsbunnen være? Helt tørr, eller litt seig inni?


#23

Tranquil sa for siden:

Seig inni, og sprø utenpå.


#24

Nessie sa for siden:

:jupp:
Det er eddiken og evt maizenna/potetmel som er med på å gjøre den litt seig, er det ikke?


#25

bønna sa for siden:

Går det an med annen eddik, eller må jeg kjøpe hvitvinseddik? Jeg har eplesidereddik i skapet.


#26

ItsOnlyMe sa for siden:

Har laget uten eddik, og den vart også god :nikker: Oppskrften er sikkert annerledes enn med da.
*lønner seg å lage i stor langpanne til større selskap, dvs om det er mer enn 8 personer...


#27

Marit K sa for siden:

Jeg bruker eplesidereddik og det går helt fint.
Min bruker forresten å bli så seig inni at den blir vanskelig å dele. Jeg ser bilder av slike lag-på-lag pavlovaer og skjønner ikke helt hvordan det er mulig å få skjært de opp pent. Er det da min bunn som er i overkant seig? Har den da blitt stekt for kort, eller oppbevart for fuktig ( bruker å ha den stående uinnpakket oppå ett skap en dag eller to før bruk)


#28

Nessie sa for siden:

Det går fint med helt vanlig eddik og. Evt balsamico. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.