Stompa sa
for 10år siden:
Pavlova-oppskrift.
Jeg skal bake kaken fra oppskriften i lenka over neste helg, men klarer ikke å komme inn. Jeg kommer ikke inn på godt.no i det hele tatt, faktisk. Jeg fant opprinnelig oppskriften på vg.no, men også der er det bare samme lenke som over som oppgis.
Er det hos meg det er noe galt? Jeg mååååå ha denne oppskriften! :gaah:
zinatara sa
for 10år siden:
Her
Pavlova
5 eggehviter
300 gram sukker
1 1/2 ts maizena
1 ts klar eddik 7 %
1 ts vaniljesukker
Forvarm ovn på 180 grader varmluft. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt under pisking til sukkeret blandes inn godt. Pisk til slutt inn maizena, eddik og vaniljesukker.
Tegn 2 sirkler på 2 bakepapir på 24-26 cm. Legg de to bakepapirene på to stekbrett. Fordel marengsen likt. Sett brettene i ovn og skru ned varmen til 160 grader.
Bytt plass etter 30 minutter og stek videre i 30 minutter. Total steketid er én time. Slå av varmen. Avkjøles i ovn.
Appelsincurd
Skall av 1 1/2 appelsiner- finrevet
6 eggeplommer
1,5 dl ferskpresset appelsinjuice
2 ts ferskpresset sitronjuice
1,5 dl sukker
1 knivsodd salt
4-5ss kaldt smør
Tilsett alt unntatt smør. Varm blandingen forsiktig under stadig omrøring. Viktig med svak varm så du unngår at det blir eggerøre. Rør hele tiden, og kok på svak varme i ca 8-10 minutter.
Ta kasserollen av platen, og avkjøl litt før smør tilsettes litt etter litt under omrøring. Smøret skal være kaldt. Rør inn smør til det smelter, før mer tilsettes. Avkjøl appelsincurden.
Karameliserte hasselnøtter
80 gram sukker
120 gram hasselnøtter
Rist hasselnøtter i ovn på 150 grader omtrent i 15 minutter. Gni nøttene mot hverandre, slik at skallet løsner. Ha nøttene i en tørr stekepanne. Rist dem i omtrent ett minutt og tilsett så sukker. La sukker smelte forsiktig og rør rundt underveis. Når det har fått en farge av lys karamell, ta det av platen. Legg blandingen på bakepapir og løsne nøttene litt fra hverandre. Når det er litt avkjølt, grovhakker du.
Appelsinkrem
6 dl krem
3-4 ss sukker
Pisk krem lett og luftig sammen med sukker. Ikke pisk for lenge. Når kremen kan snues opp-ned uten å renne er den ferdig. Vend inn avkjølt appelsincurd. Smør et jevnt lag appelsinkrem på den første pavlova-bunnen. Husk at alt må være avkjølt. Dryss over nøtter og ha på bær. Legg på bunn nummer to. Press litt ned så den ligger stødig. Smør resten av appelsinkrem på toppen. Legg klasevis med bringebær og blåbær. Dryss over resten av nøttene. Snitt jordbærene slik at de kan presses på skrå og blir dekorativte, og fordel dem jevnt over kaken. Ha på physalis, moreller, mynteblad, dryss over litt melis, og pynt med det norske flagg.
Hurra for 17-mai og hurra for kake :-)
Pingis sa
for 10år siden:
Jeg kommer inn på den. :jupp:
Stompa sa
for 10år siden:
Så merkelig at dere kommer inn. Jeg har prøvd på to ulike PC-er, og både hjemme og på jobb. :gruble:
Men uansett er jeg jo berget nå - tuuuuusen takk, zinatara!
zinatara sa
for 10år siden:
elinlarsen.net/pavlova-med-appelsinkrem-karameliserte-hasselnotter-og-sommernes-baer/
Her var den på bloggen til hun som står bak oppskriften.