Christa sa for siden:
Tips til en god ostekrem/smørkrem som er enkel å pynte kakene med?
Kan man bruke vanlig konditorfarge i kremen?
Vi har kjøpt et enkelt sett med 3 sprøytetupper og engangsposer, tips til hvordan pynte kakene litt pent?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Christa sa for siden:
Tips til en god ostekrem/smørkrem som er enkel å pynte kakene med?
Kan man bruke vanlig konditorfarge i kremen?
Vi har kjøpt et enkelt sett med 3 sprøytetupper og engangsposer, tips til hvordan pynte kakene litt pent?
Odelia sa for siden:
Det viktigste rådet jeg har om du skal pynte kake/cup cake med smørkrem er å bruke meierismør eller annet hardt smør, for da holder sprøytemønsteret seg. Da er det essensielt å sette smøret i romtemperatur noen timer før du skal bruke det slik at det ikke blir kornete når du blandet det inn i glasuren.
Ellers har jeg prøvd litt forskjellige toppinger, men syns de fleste kan bli vel mektige så jeg bruker for det meste glasuren jeg har til gulrotkaken og drypper eventuelt litt sitron oppi for å friske den til litt. Oppskriften jeg bruker er
1 pk Philadelphia orginal (ikke den store familiepakken, men den på 200 g)
100 g (meieri)smør
1 ts vaniljesukker (evt litt vaniljeekstrakt)
200-250 g melis
Om du bruker vanlig konditorfarge kan vel glasuren fort bli litt rennende. Jeg bruke Wilton sin geléfarge, selges bl.a. på Coop Obs!.
Når jeg pynter cup cakes starter jeg ytterst og sprøyter ut i sirkel mens jeg beveger meg innover og oppover. Bruker gjerne en litt stor tip. Det finnes mange videoer på YouTube hvor du kan hente tips :nikker:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.