Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Boller med bakepulver

#1

Sparky sa for siden:

Gjær glemmer jeg så ofte å kjøpe og jeg er ikke spesielt tilhenger av tørrgjær. Derfor er bakepulver tingen. Jeg fikk smake slike boller for mange år siden og kunne gjerne tenke meg oppskriften. Hvis noen kunne hjelpe blir jeg veldig takknemlig. :jupp:


#2

Observatøren sa for siden:

INGREDIENSER:

5 dl. hvetemel,
3 ts. bakepulver,
1 ts. kardemomme,
2 ss. sukker,
100 gr. smør,
1 egg,
1 1/2 dl fløte,
50 gr. rosiner
FREMGANGSMÅTE:

Bland alt det tørre. Smuldre i smøret. Visp sammen egg og fløte og bland det i melblandingen. Ha til slutt i rosiner og sukat. Ta deigen ut på melet bord, trill den ut til en pølse som du deler opp i ca. 16 deler og triller til boller. Sett bollene på smurt plate og stek dem på nederste rille i ovnen ved ca. 200 C i ca. 15 minutter.


#3

Sparky sa for siden:

Tusen takk! Du er en saint! :klemme:


#4

Stikka sa for siden:

Smaker de som vanlige boller?


#5

Nenne sa for siden:

Bakepulverboller smaker litt annerledes, det er jo i prinsippet scones i grunnen, men gode er de. :)


#6

Observatøren sa for siden:

Fordelen er at de tar mye kortere tid. Frys de som ikke blir spist, for de er egentlig best helt ferske.


#7

Stikka sa for siden:

Ja det var det jeg tenkte jeg skulle forslå når jeg så overskriften, scones. Har en knallgod oppskrift på grove scones. En favoritt her til fiskeburgerbrød, søndagsfrokost, lunsj eller kvelds når man har litt ekstra tid.


#8

Sparky sa for siden:

Kom med den da! :hyper:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.