Laget denne kaka i går, og den var rett og slett veldig, veldig, veldig god. Men konsistensen på dadlene gjorde at den liksom ikke var helt perfekt. Jeg kunne tenke meg hakkede mandler, hasselnøtter eller en annen nøtte-type, med hard konsistens i stedet for seig. Men tror dere det endrer smaken på kaka? Jeg er så lite glad i å bake at jeg ikke gidder å bake for å prøve... :sparke:
Dadlene er veldig søte og seige så jeg tror det det blir veldig annerledes uten. Hvis du vil bruke nøtter og sånn ville jeg heller ha laget marengsaktig nøttebunn..
Jeg tror også det endrer kaka mye, både smak og konsistens, og ville heller prøvd en annen oppskrift hvis jeg ønsket en annen type bunn. Kan hende det vil funke å utelate dadlene, men det må nesten prøves. :)
Går det an å finhakke dem i stedet for å grovhakke dem, tror dere?
Det var ikke det at det ikke var godt altså. Det var bare ikke perfekt. :knegg: Men det hadde kanskje noe med forventningene å gjøre, jeg forventet omtrent det samme som Firkløverkake, bare med annen smak.
Eg ville køyrd dadlene i foodprossesor, slik at dei blei daddelmos, viss du hadde gitt meg den oppskrifta. Men ja, det gir nok mykje av sødmen, som fleire seier. Kanskje du kan bytte ut med banan, eller noko anna som er tilsvarande søtt, men viss du bytter det ut med nøtter, vil du nok få noko heilt anna.
Konsistensen. Ikke smaken. Å si at jeg forventet det blir nok feil, men jeg har ærlig talt aldri smakt dadler før jeg smakte denne kaka, og jeg trodde de skulle bli litt hardere når de ble stekt. :flau: Jeg kan null og niks om baking altså. Dette er første gang i mitt voksne liv jeg lager noe annet enn ostekake fra bunnen.
For meg er Firkløverkake sjokoladekake med smeltet Firkløver i. Det er veeeeldig godt.
Jeg tenker at det er dadler som "gjør" denne kaka. Om du ikke synes dadlene var noe særlig (selv liker jeg det ikke), tror jeg at jeg ville funnet en annen kake, rett og slett. Firkløverkake er jo en ganske vanlig sjokoladekake med firkløver. Hvilken variasjon av denne er det du ønsker deg?
Men det går fint altså, jeg kan venne meg til konsistensen. Smaken på kaken var uten tvil det beste jeg har smakt. Det skal være karamelsaus oppå. :nam:
Skal levere en sånn kake som dette i bhg. på fredag, kan jeg lage røra kvelden før, steke den mens vi spiser frokost om morgenen og levere den uten glassur i barnehagen? Eller blir røra ødelagt om den står over natten?
Det er stor forskjell på dadler da, noen smaker jo forferdelig og er tørre og grusomme. Jeg liker bare Medjool-dadlene når jeg skal spise dem "rent", de er store og myke og seige og karamellaktige og deilige! Men bruker ofte Rotab-dadlene i bakst da de er billigere (og fremdeles saftige).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.