Hva gjør man med pølsebrød. Bruker lamper i stedet? Er alle typer lamper glutenfrie?
De to bursdagsbarna liker ikke kaker, men elsker boller så vi skal lage masse boller. Er det boen glutenfrie boller man kan kjøpe eller er det noen som har grei oppskrift? Alternativt, bør vi servere noe annet til de to som trenger glutenfritt?
Både gilde, finsbråten, leiv Vidar og sikkert fler er glutenfri. Eneste jeg har funnet med gluten var prior, men det er lenge siden jeg sjekket. En del butikker har glutenfrie lomper i frysedisken. Man kan også bestille pølsebrød fra Bakefri i kirkegata. Eller servere med potetstappe ved siden av i stedet.
Go og magerpølsene til Gilde er glutenfrie og uten melk. Jeg har enda til gode å smake gode glutenfrie pølsebrød, men det finnes sikkert. Jeg tipper Bakefri lager det, de har butikk i Oslo sentrum. Lomper er ikke glutenfrie, det er hvete, spelt eller rug i dem. Det finnes glutenfrie lomper som er ok, men de er best relativt ferske. Life i Akersgata pleier å få inn både lomper og brød glutenfritt et par ganger i uken, sjekk med dem.
Bakefri selger også gode boller. Kan trenge å varmes litt i ovnen for optimal mykhet. Jeg har nettopp bskt kanelboller, de er gode. Puttet dem i fryseren, så hvis du vil hente kan du få dem av meg. :humre:
Glutenfrie lomper lages lett av potetmospulver, glutenfritt mel, vann og litt salt. Stekspå tørr panne eller takke. Også gode med pålegg, evt. smør og sukker på.
Her er oppskriften jeg bruker:).
• 1 ½ dl TORO Glutenfri lys melblanding
• 1 pose TORO Potetmos
• 3 dl kaldt vann
• ¼ ts salt
Fremgangsmåte:
Bland potetmosen (NB! inneholder tørrmelk) med salt og vann.
Tilsett melblandingen og bland godt.
Del deigen i 8-10 emner.
Kakene kjevles ut og stekes på tørr stekepanne eller takke.
Spises nystekte.
Obs: Trekjevle og andre treredskaper bør ikke brukes, umulig å få helt renset for hvetepartikler.
Ultra i sandvika storsenter har ferske kjempegode boller, pizzaboller, og kanelsnurrer og pølsebrød i pose - som er glutenfrie. Myke og gode og ikke-smuldrete i konsistensen (!). (Du finner dem til høyre rundt "halvhjørnet" for de glutenfrie tørrvarene). De har også glutenfrie lomper i allergi-kjøledisken.
Kanskje andre ultrabutikker også har det? :vetikke:
Vær obs på at du bør ha egen kasserolle/stekepanne og pølseklype, slik at det ikke kommer smuler fra lomper og brød som serveres til andre i serveringen til den som ikke skal ha gluten.
Jeg var på Ultra på Bryn i dag. 10 kr pakken for pølsebrød og for havregrød pluss noe mer som var utsolgt eller i hvert fall tomt i frysedisken i butikken. Jeg kjøpte med meg en full bærepose til en veldig glad mamma. Jeg selv kjøpte pølsebrød og boller til bursdagen så da er det i boks. :)