Har du lyst til å dele en god fiskeoppskrift med meg? Jeg skal være alene med barna noen dager nå og har lyst til å prøve noe nytt. Det trenger ikke være noe komplisert, jeg trenger bare innspill til hva jeg skal handle inn. Er så matlei....
Jeg er glad i fiskegrateng med makaroni, fiskepinner, fiskekaker, fiskeboller, engelsk fish pie, carbonara med fisk og skalldyr, thai green curry wok med laks, breiflabb eller steinbit. Alt hjemmelaget selvsagt!
Denne synes vi er veldig god (fra "Den blårutete kokeboken", tror jeg det var):
200 g torskefilet
1/2 purre
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1 dl creme fraiche
1/2-1 ss sweet chilli
1/2 dl grønnskabuljong (terning + vann)
1/2 ss revet ingefær
salt
pepper
olje
Strimle purre og paprika og fres dem i litt olje i en lav, vid panne
(traktørpanne). Bland i creme fraiche, chillisaus, buljong og ingefær.
La det småkoke i 5 minutter. Skjær fisken i biter og legg den i
sausen, la trekke i 5-10 minutter, til fisken er ferdig. Smak til med
salt og pepper. Serveres med ris og litt salat.
Fiskeboller har jeg aldri laget selv, men jeg liker fiskeboller fra butikk så jeg regner med at hjemmelagde sikkert er enda bedre.
Fiskepinner lager jeg på slump. Dypper fiskestykker i egg og så i mel blandet med salt, pepper, og finmalte cashewnøtter. Man kan også bruke knuste cornflakes. Steker de i ovenen til de er lysebrune og sprø. Veldig godt sammen med ovnsbakte potetbåter med salt, pepper, hvitløk og timian. :nam:
Thai green curry lager jeg og på slump. Steker fiskebiter og tilsetter diverse grønnsaker/wokblanding. Til slutt curry paste og kokosmelk.
Enkel hverdagsrett som vi brukte mye før (litt lei av den nå, men den er veldig enkel å lage og smaker godt):
Finsnitt en purre og ha i bunnen av en smurt ildfast form.
Fordel laks eller torsk (eller annen fisk, gjerne blandet) i små terninger over.
Fordel et par tomater skåret i tynne skiver over.
Hell over melk og/eller fløte iblandet litt sennep og salt og pepper.
Ha over litt revet ost, gjerne parmesan.
Gratineres på ca 200 grader i stekeovn i 15-20 min.
Ha en boks hakkede tomater i en kjele sammen med salt, pepper, hvitløk og ev andre krydder. La den koke på svak varme ca 10 minutter. Smør en ildfast form, legg i et tint torskeblokk (eller fersk torsk) og hell tomatsausen over. I ovnen ca 25 minutter på 180-200 grader. Serveres med poteter eller ris. Superenkelt og godt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.