Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God fiskeoppskrift

#1

Cumulus sa for siden:

Har du lyst til å dele en god fiskeoppskrift med meg? Jeg skal være alene med barna noen dager nå og har lyst til å prøve noe nytt. Det trenger ikke være noe komplisert, jeg trenger bare innspill til hva jeg skal handle inn. Er så matlei....


#2

Madicken sa for siden:

Hvilken type fisk foretrekker du? Torsk, laks, annet? Kokt/bakt/dampet eller stekt?


#3

Cumulus sa for siden:

Jeg liker alt! :jupp:


#4

frukt sa for siden:

Jeg er glad i fiskegrateng med makaroni, fiskepinner, fiskekaker, fiskeboller, engelsk fish pie, carbonara med fisk og skalldyr, thai green curry wok med laks, breiflabb eller steinbit. Alt hjemmelaget selvsagt!



#6

Puslingen sa for siden:

Eg lager fiskenuggets:

Torsk i passe, store biter.
Egg piska lett saman med nokre dæsj sweet chili saus.
Knust nachos.

Dypp i egg, rull i nachos og steik i god olje.

Server med steikte potetbåt med salt og timian, og salat.


#7

Linella sa for siden:

Denne synes vi er veldig god (fra "Den blårutete kokeboken", tror jeg det var):
200 g torskefilet
1/2 purre
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1 dl creme fraiche
1/2-1 ss sweet chilli
1/2 dl grønnskabuljong (terning + vann)
1/2 ss revet ingefær
salt
pepper
olje

Strimle purre og paprika og fres dem i litt olje i en lav, vid panne
(traktørpanne). Bland i creme fraiche, chillisaus, buljong og ingefær.
La det småkoke i 5 minutter. Skjær fisken i biter og legg den i
sausen, la trekke i 5-10 minutter, til fisken er ferdig. Smak til med
salt og pepper. Serveres med ris og litt salat.


#8

Cumulus sa for siden:

Har du oppskrifter?


#9

frukt sa for siden:

Her er noen av oppskriftene jeg bruker:
Fiskegrateng

Carbonara
Bruker denne oppskriften og så tilsetter jeg bare det jeg har av skalldyr og fisk(kokt).

[url="file://localhost/C:/Users/Kristin/Documents/Health%20and%20nutrition/Recipes/Fish/Bestemors%20fiskekaker%20-%20Godfisk.mht"]Fiskekaker[/url]

Fiskeboller har jeg aldri laget selv, men jeg liker fiskeboller fra butikk så jeg regner med at hjemmelagde sikkert er enda bedre.

Fiskepinner lager jeg på slump. Dypper fiskestykker i egg og så i mel blandet med salt, pepper, og finmalte cashewnøtter. Man kan også bruke knuste cornflakes. Steker de i ovenen til de er lysebrune og sprø. Veldig godt sammen med ovnsbakte potetbåter med salt, pepper, hvitløk og timian. :nam:

Thai green curry lager jeg og på slump. Steker fiskebiter og tilsetter diverse grønnsaker/wokblanding. Til slutt curry paste og kokosmelk.


#10

Madicken sa for siden:

Enkel hverdagsrett som vi brukte mye før (litt lei av den nå, men den er veldig enkel å lage og smaker godt):

Finsnitt en purre og ha i bunnen av en smurt ildfast form.
Fordel laks eller torsk (eller annen fisk, gjerne blandet) i små terninger over.
Fordel et par tomater skåret i tynne skiver over.
Hell over melk og/eller fløte iblandet litt sennep og salt og pepper.
Ha over litt revet ost, gjerne parmesan.

Gratineres på ca 200 grader i stekeovn i 15-20 min.



#12

Shane sa for siden:

Den her går rett hjem hos ungene:

Ha en boks hakkede tomater i en kjele sammen med salt, pepper, hvitløk og ev andre krydder. La den koke på svak varme ca 10 minutter. Smør en ildfast form, legg i et tint torskeblokk (eller fersk torsk) og hell tomatsausen over. I ovnen ca 25 minutter på 180-200 grader. Serveres med poteter eller ris. Superenkelt og godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.