Hvor lenge holder eggehvite seg i kjøleskapet etter kakking? (Mine har stått en uke. Kan jeg bruke dem i dag?)
Og kan lys sirup erstatte honning? Jeg ser honning brukes i mange oppskrifter, men da jeg ikke kan spise honning lengre, så lurer jeg på om jeg kan erstatte den med lys sirup?
Bestemor brukte sirup i brød, det var veldig godt. :nam: Jeg ville bare ha prøvd, tror jeg.
Eggehvitene veit jeg neimen ikke. Jeg hadde neppe brukt dem så lenge etterpå sjøl, men de er sikkert fine, mat holder vel gjerne litt lenger enn jeg vil ha det til... :sparke:
Jeg bruker eggehvite i sikkert både en og to uker etter kakking. Så lenge massen ennå er seig og homogen, og ikke rennende går det helt fint å bruke den.
Som søtningsmiddel for å erstatte honning ville jeg brukt lys sirup og bitte litt brunt sukker for den litt dypere smakens del.
Så lenge eggehvittene er seige og ikke lukter vondt er det helt uproblematisk å bruke dem.
Hvis det er snakk om store mengder så karamelliserer jo sukker og honning seg forskjellig og konsistensen vil da påvirkes, men hvis honning er brukt for søtsmak/saftighet kan du jo bytte den ut med sirup helt fint.