Ja, masse tykk, hvit saus er helt avgjørende. Med masse god ost i. Gjerne ulike typer. Dessuten synes jeg det er kjempeviktig å hvile den lenge nok etter den er tatt ut av ovnen. Trenger ofte en halvtime for å "sette seg" ordentlig.
Kjøttfyllet jeg pleier å lage:
1 pk karbonadedeig
1 løk
1-2 gulrøtter i små biter (skivet og delt i fire)
2 stilker stangselleri i små biter
Et par teskjeer tomatpure
1-2 bokser hakkede tomater
Litt kjøttbuljong (husker ikke hvor mye 2-5 dl?)
1 dl rødvin
Blank løk, ha i gulrot og stangselleri.
Fres tomatpure med bittelitt sukker
Ha i tomater, buljong og rødvin
Stek karbonadedeig og ha den oppi
La småkoke noen timer
Dette er standard enkel oppskrift og godt utgangspunkt. Jeg har ofte tørre urter i sausen som får stå å koke lenge. Koke lenge er viktig. Oregano, basilikum, og litt rosmarin. Hvit pepper er sterkt, men godt, vær forsiktig.
Her er beskrivelsen, jeg gjør lasagne til middag i Dag så jeg skriver ned så beskrivende som mulig etter hvert. Si i fr om det er noe du lurer på.
Ta ut melken av kjøleskapet.
Skjær løken i mindre biter, stek den gyldentfarget i smør. Legg løken over i en større kasserolle.
Ha i litt mer smør i stekepanne og stek karbonadedeigen. Når denne er stekt så har du den opp inkaserollen med løken. Ha i en buljongterning, 1 boks krossede tomater, 2 ss tomatpure (eller litt mer), hvitløk ogmpepper. La småskoler minst 20 min, trolig trenger du å helle opp i noe vann så at det ikke svir seg i bunnen.
Når løken stekes så begynner jeg med den hvite sausen (men dette kan gjøres senere). Jeg gjør minst dobbel mengde mot oppskriften her. Smelt smøret forsiktig i en stor kasserolle så at du ikke bruner det for mye. Ha i melet, jeg bruker nok noe mer oppskriften. Rør med vips til de tykner. Ha heller for lav temperatur enn for varm. Ha i noen dl melk, rør rundt ofte og pass på. Når du ser at det begynner å boble så har du i mer melk, helt til du har hatt i alt. Er det vanskelig å få den til å tykne så kan du ha i litt Maizena redning, den lyse. For å få en ekstra touch på Bechamelsausen kan du ha i 1 teskje sukker. Ha opp i osten, men spar noe.
Dekk bunnen på en form med hvit saus. Dekk med lasagneplater. Varier så med kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater. Øverst skal du ha lasagneplater og så hvit saus..
Settes inn i ovnen på 225 grader i 20 minutter. De siste 5 minuttene har du på osten som du sparte. Dekk med alufolie hvis den får for mye farge.
Denne er god. Jeg bruker revet parmesan i den hvite sausen og topper også med litt parmesan. Og så utgår selleristangen (det eneste i hele verden jeg ikke liker, sammen med sukat).
Det ble lasagne i dag. :D. Vi hadde igjen litt kremfløte som gikk i sausen. Makan til tykk deilig saus har det vært langt mellom. Passet bra med uanmeldt middagsgjest.
Bacon står i oppskriften, men vi har det sjeldent hjemme. Jeg som bruker karbonadedeig trenger nok litt mer smak i kjøttet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.