Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på lasagne?

#1

guttemamma sa for siden:

Noen som har en god lasangeoppskrift?
Ungene her liker knorr sin, ikke Toro sin lasagne...

Helst detaljert oppskrift da jeg ikke er flink til å lage mat.

Kan man lage stor porsjon av "tomatsausen" til lasangen? Fryse og bruke til andre ting?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har en oppskrift som alltid blir bra og som jeg alltid får skryt av. Kan skrive den ned senere.

Jeg gjør dog dobbelt så mye hvit saus som til originaloppskriften, mye saus er den hemmelige koden til en vellykket lasagne.

Ja, du kan lage store porsjoner og fryse.


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, masse tykk, hvit saus er helt avgjørende. Med masse god ost i. Gjerne ulike typer. Dessuten synes jeg det er kjempeviktig å hvile den lenge nok etter den er tatt ut av ovnen. Trenger ofte en halvtime for å "sette seg" ordentlig.


#4

guttemamma sa for siden:

Blir glad for oppskrift! :-)


#5

mosol sa for siden:

Kjøttfyllet jeg pleier å lage:
1 pk karbonadedeig
1 løk
1-2 gulrøtter i små biter (skivet og delt i fire)
2 stilker stangselleri i små biter
Et par teskjeer tomatpure
1-2 bokser hakkede tomater
Litt kjøttbuljong (husker ikke hvor mye 2-5 dl?)
1 dl rødvin

Blank løk, ha i gulrot og stangselleri.
Fres tomatpure med bittelitt sukker
Ha i tomater, buljong og rødvin
Stek karbonadedeig og ha den oppi
La småkoke noen timer


#6

Lavender sa for siden:

Matprat er ganske lik Morsol sin oppskrift. Men her er saus beskrevet.

matprat.no/oppskrifter/familien/lasagne/

Dette er standard enkel oppskrift og godt utgangspunkt. Jeg har ofte tørre urter i sausen som får stå å koke lenge. Koke lenge er viktig. Oregano, basilikum, og litt rosmarin. Hvit pepper er sterkt, men godt, vær forsiktig.


#7

Pelen sa for siden:

Her er min oppskrift, men jeg følger den ikke helt selv, dvs jeg måler ikke ingrediensene og gjør sikkert minst dobbelt.

300 g karbonadedeig
2 ss smør
2 gule løker
1 boks kryssende tomater
2 ss tomatpure
1 kjøttbuljong
1 hvitløksfedd (jeg tar definitivt mer)
Pepper
10-12 lasagneplater

3 ss hvetemel
5 dl melk
3 dl reven ost
Reven muskatt

Kommer tilbake med beskrivelse.


#8

Pelen sa for siden:

Her er beskrivelsen, jeg gjør lasagne til middag i Dag så jeg skriver ned så beskrivende som mulig etter hvert. Si i fr om det er noe du lurer på.

Ta ut melken av kjøleskapet.

Skjær løken i mindre biter, stek den gyldentfarget i smør. Legg løken over i en større kasserolle.

Ha i litt mer smør i stekepanne og stek karbonadedeigen. Når denne er stekt så har du den opp inkaserollen med løken. Ha i en buljongterning, 1 boks krossede tomater, 2 ss tomatpure (eller litt mer), hvitløk ogmpepper. La småskoler minst 20 min, trolig trenger du å helle opp i noe vann så at det ikke svir seg i bunnen.

Når løken stekes så begynner jeg med den hvite sausen (men dette kan gjøres senere). Jeg gjør minst dobbel mengde mot oppskriften her. Smelt smøret forsiktig i en stor kasserolle så at du ikke bruner det for mye. Ha i melet, jeg bruker nok noe mer oppskriften. Rør med vips til de tykner. Ha heller for lav temperatur enn for varm. Ha i noen dl melk, rør rundt ofte og pass på. Når du ser at det begynner å boble så har du i mer melk, helt til du har hatt i alt. Er det vanskelig å få den til å tykne så kan du ha i litt Maizena redning, den lyse. For å få en ekstra touch på Bechamelsausen kan du ha i 1 teskje sukker. Ha opp i osten, men spar noe.

Dekk bunnen på en form med hvit saus. Dekk med lasagneplater. Varier så med kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater. Øverst skal du ha lasagneplater og så hvit saus..

Settes inn i ovnen på 225 grader i 20 minutter. De siste 5 minuttene har du på osten som du sparte. Dekk med alufolie hvis den får for mye farge.


#9

løve70 sa for siden:

Min er også ganske lik Morsol sin, men jeg har også i tørre urter, samt bacon og noen hvitløksfedd.

Koke lenge er meget viktig :nemlig:

Nå fikk jeg lyst på lasagne;) Der får komme på middagsplanen en dag denne uken.


#10

Madicken sa for siden:

Denne er god. Jeg bruker revet parmesan i den hvite sausen og topper også med litt parmesan. Og så utgår selleristangen (det eneste i hele verden jeg ikke liker, sammen med sukat).


#11

mosol sa for siden:

Ah, jeg har også i bacon - jeg bare glemmer det så ofte! Det gjør susen, altså.


#12

Lavender sa for siden:

Det ble lasagne i dag. :D. Vi hadde igjen litt kremfløte som gikk i sausen. Makan til tykk deilig saus har det vært langt mellom. Passet bra med uanmeldt middagsgjest.

Bacon står i oppskriften, men vi har det sjeldent hjemme. Jeg som bruker karbonadedeig trenger nok litt mer smak i kjøttet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.