Anne sa for siden:
Noen med tips?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Anne sa for siden:
Noen med tips?
nolo sa for siden:
En spiseskje eller to med green curry paste. Ha det i varm wok sammen med en hakket løk. Stek noen minutter, før du heller på en boks med kokosmelk, og oppkuttet kyllingfilet og litt frosne brekkbønner/aspargesbønner. Kok i et kvarters tid, og klipp opp litt fersk koriander å ha på toppen før du serverer med ris.
Anne sa for siden:
Takk frue :D
Hvor får jeg kjøpt Green Curry Paste? :)
Tangina sa for siden:
Suppe? Med litt kyllingbuljong og nudler f.eks. Eller ris - jeg lager ofte kyllingsuppe med ris. Med litt vårløk, sopp og lime i, og frisk koriander hvis jeg har.
Mira sa for siden:
Wok var det første jeg også tenkte på.
Men bruker å gjøre det litt enkelre jeg da. :flau:
Bruker ferdig wokblanding. Så tilsetter jeg litt ekstra mais og løk.
Vi bruker å ha nudler til.
nolo sa for siden:
Feks på Meny. Små glass som står der de har asiatisk mat.
DM sa for siden:
En til som sier hvaforno? :rørt:
Anne sa for siden:
:highfive:
Elin sa for siden:
:flau: Flaut, men sant: Hva er aspargesbønner?
Forøvrig en deilig oppskrift ser det ut som! :nikker:
Tjorven sa for siden:
Vi bruker rød curry paste isteden. Jeg synes den er bedre enn den grønne. Du får kjøpt både rød og grønn curry paste på innvandrerbutikkene.
Lag marinade til kyllingen bestående av rød curry paste, brunt sukker, fiskesaus og litt karripulver. Kutt opp masse grønnsaker også. Stek kyllingen i marinaden og grønnsakene også. Tilsett så kokosmelk, lime og ingefær. Det blir veldig bra!
Tangina sa for siden:
Lange tynne grønne bønner.
Elin sa for siden:
Takk, Tangina! Så det ligner altså litt på lange tynne brekkbønner da?
Che sa for siden:
Er ikke brekkbønner og aspargesbønner det samme da?:gruble:
Tangina sa for siden:
Trodde brekkbønner var tykkere og sprøere. :vetikke:Erica sa for siden:
Kylling er godt sammen med red curry saus og ris. Kyllingen stekes eller grilles vanlig.
red curry saus :
1 ts red curry paste freses i kasserollen i 1 ss rapsolje
Tilsett 2,5-3 dl kokosmelk
2 ss østerssaus
2 ss fishsaus
1 dl kyllingkraft eller 1 dl vann + buljongterning
1 ts sukker
2 gulrot, 1 liten løk og 1 paprika - alt i mindre biter kokes noen minutter i sausen. Jevn sausen med litt maizena.
Dette er en litt hot saus, som er kjempegod syns jeg.
Che sa for siden:
Joda, du har rett. Jeg har surfet på Bama og blitt opplyst!
Vind sa for siden:
Må bare dytte opp denne tråden. Denne oppskriften lager jeg ofte, og alle som liker blandet mat her i huset, elsker den! Takk Tjorven!
Vi bruker ofte oystersaus i tillegg til fiskesaus.
Michelle sa for siden:
Denne er enkel og god.
Oppskriften er hentet fra Nadia Hasnaoui sin bok "Ta deg tid"
Jeg bruker den som base også tilføyer jeg noen ekstra ingredienser. Denne oppskriften tror jeg er beregnet til 4 prs. Selv bruker jeg mere.
Bruk gjerne en wook.
4 kyllingfileter
1 pk sukkererter
2 limeblader
1 boks kokosmelk
1 ts rød Karripasta
Scampi
salt
pepper
Kyllingfiltetene skjæres i passe stykker og freses i olje. Ta dem ut og legg til side. Deretter freses (litt) scampi og sukkerertene (skåret i tynne strimler/biter) Kan godt ha oppi rød paprika i tynne strimler også. Dette taes ut og legges til side.
Karripasta freses i stekepannen og Kokosmelk haes i samt limebladene. Småkokes ca 10 minutter.
Legg kyllingbitene oppi.
Like før servering haes scampi og sukkerertene oppi
Smak til med ekstra krydder/urter avhengig av hvor sterk en vil ha det.
Serverer gjerne en salat til (Grønn crispy salat, små tomater, agurk, rødløk, litt epler, appelsin, banan, og Cashewnøtter) og jasmin ris til samt urtebrød.
gullet sa for siden:
Stek løk i litt smør til den blir blank.
Kutt opp gulrøtter, paprika, vårløk osv, stek sammen med løken.
Del opp kyllingfilet i biter, stek sammen med grønnsakene.
Krydre litt med salt og pepper.
Tøm over en boks med kokosmelk.
Ha i en god klype karri og en skje Mango Chutney.
Server med ris.
Katta sa for siden:
Denne oppskriften er god: trinesmatblogg.no/2012/04/24/indisk-kylling-med-raita-et-godt-tilbud-pa-kokeboken-rundt-bordet/
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.