Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17. mai-kake som kan fryses

#1

Divine sa for siden:

Vi skal på hyttetur på 17. mai, men jeg har likevel lyst til å lage en 17. mai-kake. Vi blir dog bare to som spiser kake, så jeg trenger oppskrift på en kake som kan fryses ETTER at den er ferdiglagd (ikke sånn "frys før du har på glasuren"-kake, altså).

Noen forslag?

Og, jeg trenger oppskrifter. Ikke noe sånt "lag pavlova på vanlig måte" eller andre ting som får meg til å si ke?



#3

Divine sa for siden:

Men er det en 17.mai-kake? Jeg får julevibber av Sarah Bernard.


#4

Hannamoren sa for siden:

Den er så god at for meg kan det være jul hele året. :D Jeg kunne med andre ord glatt laget den til 17.mai. Jeg synes ikke den er så julete når den er i langpanne. Kanskje jeg bare lurer meg selv.


#5

Filifjonka sa for siden:

Hva med den gode osteiskaken som fins her inne et sted, strødd med Nonstop i rødt! hvitt og blått? :) Superenkel å lage og veldig god. Hiv på noen peanøtter også eventuelt, for litt mer internasjonalt mangfold.


#6

Røverdatter sa for siden:

Ja, det skulle jeg også si. :jupp:

Den er genialt enkel og veldig god og jeg syns nonstop i rødt, hvitt og blått er veldig artig. :hyper:


#7

Divine sa for siden:

Hmmm, skal se om jeg finner den oppskriften. Her inne, sa dere? :leter:


#8

Filifjonka sa for siden:

Røverdatter har lagt den ut, jeg tror den er kalt osteiskake.


#9

Røverdatter sa for siden:

Her er osteiskaken. Man kan ha hva man vil av kjeks, hakket sjokolade, nøtter etc, men jeg anbefaler å ikke fryse den med bær inni. Bær ved siden av er dog helt kurant.


#10

Divine sa for siden:

Mange takk! :vilha: Mulig jeg prøver denne.


#11

noen sa for siden:

Skal den serveres "rett fra fryseren", Røverdatter?


#12

Røverdatter sa for siden:

Ja, den må bare stå fremme 10-15 minutter og tine litt, eller kan den serveres som den er.


#13

Tangerine sa for siden:

Har den ikke bunn? :)


#14

Charlie sa for siden:

rullekake er jo veldig godt, da. Og kan serveres på mange måter etter den er tint, også som små porsjonskaker med en skive rullekake, litt krem/ is/ nonstop eller whatnot. Den sjokoladekaka i frysedisken er forøvrig veldig god.... :giggle:


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Trøffelkake? Den er god sammen med jordbær og blåbær, hvis du vil gjøre den litt søttendemaiete. Du trenger jo ikke å ha bærene oppå kaken, men heller servere bær i skål ved siden av. Eller disse nonstopene da. Den er fantastisk god, både dag 1, 2 og 3 (så slipper du også å fryse restene. :nemlig: )

lenemoras.blogspot.no/2011/03/trffelkake-pa-kvinnedagen.html


#16

Divine sa for siden:

Milde, den trøffelkaka så heftig ut! :dåne: Jeg må prøve den en gang, men ikke til 17. mai.


#17

Røverdatter sa for siden:

Nei


#18

apan sa for siden:

Gulrotkake kan fryses med krem, det er bare litt klissete og må glattes litt på når du tar den opp.


#19

noen sa for siden:

Hvor stor rundform (eller hva det heter - springform?) bruker man til denne?


#20

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg brukte 24 cm. Da ble den veldig fin. Men jeg måtte steke den lenger enn 30 minutter.


#21

noen sa for siden:

Hm, har kaken i ovnen, men jeg vet ikke helt hvordan dette går. Røren fikk en litt mystisk konsistens etter at jeg blandet smør, sukker, vaniljesukker og kakao. Ja, ja. Det blir ikke første gang jeg serverer en litt alternativ kake. :knegg:


#22

Tangerine sa for siden:

Tror jeg skal prøve å lage den. Var jo ekstra enkellt når den er uten bunn. Må bare sjekke om der er plass i fryseren. :)


#23

noen sa for siden:

Den ble ganske lav og kompakt. På bildet ser den mye mer fluffy ut. :gruble: Lurer på om jeg skal gjøre et nytt forsøk.


#24

Pepper Lemon sa for siden:

Du mener trøffelkaken, noen? Jeg tenker ikke på den som fluffy. Litt tjukk, på en måte. Men min har ikke blitt så lav, egentlig.


#25

noen sa for siden:

Ja, det var trøffelkaken jeg strevde med. Jeg prøvde en ny runde, og den ble litt bedre, men den så ikke særlig flott ut. :knegg: Men med "sjokoladefløtesaus" på toppen ble den utrolig god!

Jeg laget osteiskaken i tillegg, og den falt også i smak. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.