Jeg skal ha med dessert til 17. Mai. Jeg har en med allergi for egg og nøtter. Skal jobbe fra morgen til kveld 16. Og helt frem til middagen 17. Så ikke mye tid altså, men aner en glippe på kvelden 16. Det aller beste er jo noe som kan lages 15., som iskake, men så var det allergien da.
Jeg laget en gang en 17.mai-dessert med hjemmelaget jordbærgelé (kan skrive oppskriften hvis du er interessert) nederst, pisket fløte oppå og så friske blåbær på toppen. Frisk og lett etter tung middag, og med riktige farger også. :fnise:
Gode tips. Panna cotta og ostekake serverte jeg nylig til de samme folkene. :) Så skulle gjerne prøvd noe nytt. Men den geléen har jeg ikke prøvd.
Er litt delt på det med allergi. Det er min sønn som er allergisk. På den ene siden vil jeg lage noe alle kan spise. På den andre siden er han sannsynligvis mett innen da og ville blitt mest fornøyd med en pinneis eller nonstop. Han et 3,5 år, så for HAN er det ikke viktig, så lenge det er noe han synes er godt.
Oreokake er også en gjenganger, men så den spritet opp med jordbær og sjokoladesaus.
Du kan fint lage iskake uten egg. Jeg lager is etter oppskrift fra Nigella, og det blir veldig god is uten egg. Disse kan sikkert brukes som iskake også. Og du kan jo velge de smakstilsettinger du selv foretrekker.