Vi pleier å ha fellesmiddag med to vennefamilier på 17. mai, så også i år. Tradisjonen er at vi alle har med oss en eller to retter til felles buffet. Det er ikke noe fast tema, men i år er jeg litt avhengig av å ha noe som jeg kan lage klart dagen i forveien. Tidligere har jeg hatt med pastasalat og quiche. Nytt av året er at vertinnen har fått påvist cøliaki, så jeg vil lage noe som er glutenfritt.
Lag en frittata i stedet for quiche. Jeg pleier å lage med purreløk, chorizo, kokte poteter hvis jeg har, bacon, tomater, spinat... hva man har i hus egentlig, og det er så godt!
Jeg så at Trines matblogg anbefalte gazpacho til 17. maibuffeten, og kom på at det er noe av det beste jeg vet. :nam: Gazpacho blir bare bedre av å stå natten over.
Ru sin foccacia er veldig god. Og du kan fint ha med pastasalat og quiche i år også. Bare kjøp glutenfri pasta. Og glutenfritt mel til quichen. (Om du vil glede barna så kan du velge den glutenfrie pastaen med Byggmester Bob, den er veldig god.